Spotreba FIAT BRAVO 2
Moderátor: peta.smolik
-
- Zkušenej Fiaťák
Re: Spotreba FIAT BRAVO 2
Ok,idem tam koncom juna tak potom napisem ako to dopadlo aj stou spotrebou budem to sledovat.Idem az na Makarsku takze 1250km.Tak uvidime.
Volvo V60 9/2011,FIAT BRAVA 1,2 16v 3/2001EX,Bravo 2 T-Jet Sport 150ps 8/2009EX,Fiat Stilo 1,6 16v 76kw 6/2005.
- Reklama
Mám stejný motor a reálná roční průměrná spotřeba se pohybuje kolem 5,1 l/100 km, přitom palubák ukazuje většinou hodnoty kolem 4,5, takže rozdíl tam rozhodně je, podobně, jak píšeš Ty. Myslím, že to je u Fiata normální, palubní PC vždycky lžou ve prospěch uživatele, nakonec rychloměr taky ukazuje více, než jedeš doopravdy.jarken píše:Zdravim, ja mam 1,6 MTJ 77kw. Na zimných gumách 195/95/R15 cca od pol marca do konca aprila mi palubny ukazoval spotebu 4,7 l za cca 2500km, Keď som to počítal realita bola 5,1 litra, Vždy tankujem na tej istej pumpe a na tom istom stojane plus som testoval nejake aditiva cca pol litra som ich nalial. Teraz som prezul na letne 205/55/R16 a po cca 750km mi počítač ukazuje 3,9l (v obci jazdim predpisovo mimo obec tych 100-110 a na dialnici 130-140) čomu samozrejme neverím ale som zvedavý keď vyjazdím nádrz aká bude realita. Vaše počítače sa mi zdali presnejšie tak som dosť prekvapeny s nepresnostou môjho pocitaca... mate niekto podobne nepresný polubný PC?
Fiat Bravo2 1,6 MJet, 77 kW, nar. 2010
zlatý Puňťa 1,9 JTD, 59 kW, nar. 1999 - prodán
zlatý Puňťa 1,9 JTD, 59 kW, nar. 1999 - prodán
JardaK. píše:Mám stejný motor a reálná roční průměrná spotřeba se pohybuje kolem 5,1 l/100 km, přitom palubák ukazuje většinou hodnoty kolem 4,5, takže rozdíl tam rozhodně je, podobně, jak píšeš Ty. Myslím, že to je u Fiata normální, palubní PC vždycky lžou ve prospěch uživatele, nakonec rychloměr taky ukazuje více, než jedeš doopravdy.jarken píše:Zdravim, ja mam 1,6 MTJ 77kw. Na zimných gumách 195/95/R15 cca od pol marca do konca aprila mi palubny ukazoval spotebu 4,7 l za cca 2500km, Keď som to počítal realita bola 5,1 litra, Vždy tankujem na tej istej pumpe a na tom istom stojane plus som testoval nejake aditiva cca pol litra som ich nalial. Teraz som prezul na letne 205/55/R16 a po cca 750km mi počítač ukazuje 3,9l (v obci jazdim predpisovo mimo obec tych 100-110 a na dialnici 130-140) čomu samozrejme neverím ale som zvedavý keď vyjazdím nádrz aká bude realita. Vaše počítače sa mi zdali presnejšie tak som dosť prekvapeny s nepresnostou môjho pocitaca... mate niekto podobne nepresný polubný PC?
takže po viac ako 800km PC ukazoval 4.0l/100km a realita bola 4.7l/100km ... Ja viem že je to informatívne, ale zdá sa mi to veľký rozdiel ... je to inoformacne klamstvo
fiat punto mk2 1,2 60k 2001
fiat bravo 2 1,6 mtj 105k 2008
fiat bravo 2 1,6 mtj 105k 2008
Neviem co sa stazujete, minimalne na benzinovom sa spotreba meria nepriamo ! Vypocitava sa podla mnozstva nasateho vzduchu. Je to orientacny udaj. Kto vie nieco o triede presnosti, tak vie, ze pri takychto pristrojoch je v pohode 15% odchylka. Ja som nemal na fiate nikdy viac ako 10% rozdiel. Praveze bravo2 ma presnejsie PC, ako predchadzajuce punto, uz sa mi stalo viackrat, ze to bolo v desatine litra na plnu nadrz presne !!!
Co viem, tak ten ukazovatel priemernej spotreby sa da skalibrovat v rozsahu 15%. Pokial vam to vyrazne vadi, nech sa paci do servisu nastavit , ibaze menej to zrat nebude aj tak .
Chodim chorvatsko od BA, tym padom pre mna nema zmysel trasa cez budapest, H starou cestou csorna, szombathely, redics, kusok cez slovinsku lendavu, v HR cakovec alebo varazdin na dialnicu. Na makarsku uz len po dialnici, tempo cca 120 ako sa kde da. Mam to za jednu necelu nadrz - spotreba vzdy pod 6 litrov, skorej 5,5...Co mam bravo, vzdy mam najmensiu celorocnu spotrebu v chorvatsku, je pravda, ze to je zaroven aj najdlhsia cesta, ale aj najviac nalozene auto!
Som zvedavy co spravi na takej dlhej trase LPG, mam to 2 mesiace, 3500km, priemer 8,2, financne pre dizlakov take 4 litre nafty cca . Mimochodom, spotrebu mi ukazuje aj pri plyne, ci okamzitu, ci priemernu, to len potvrdzuje ze proste PC nemera prietok paliva, jedine samozrejme dojazd je mimo, to berie podla stavu v benzinovej nadrzi.
Co viem, tak ten ukazovatel priemernej spotreby sa da skalibrovat v rozsahu 15%. Pokial vam to vyrazne vadi, nech sa paci do servisu nastavit , ibaze menej to zrat nebude aj tak .
Chodim chorvatsko od BA, tym padom pre mna nema zmysel trasa cez budapest, H starou cestou csorna, szombathely, redics, kusok cez slovinsku lendavu, v HR cakovec alebo varazdin na dialnicu. Na makarsku uz len po dialnici, tempo cca 120 ako sa kde da. Mam to za jednu necelu nadrz - spotreba vzdy pod 6 litrov, skorej 5,5...Co mam bravo, vzdy mam najmensiu celorocnu spotrebu v chorvatsku, je pravda, ze to je zaroven aj najdlhsia cesta, ale aj najviac nalozene auto!
Som zvedavy co spravi na takej dlhej trase LPG, mam to 2 mesiace, 3500km, priemer 8,2, financne pre dizlakov take 4 litre nafty cca . Mimochodom, spotrebu mi ukazuje aj pri plyne, ci okamzitu, ci priemernu, to len potvrdzuje ze proste PC nemera prietok paliva, jedine samozrejme dojazd je mimo, to berie podla stavu v benzinovej nadrzi.
BRAVO 2010, 1,4 66kW, Tempomat ,LPG BRC
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk2b 2003, 1,2 44kW
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Panda Mk1 1988, 750i 25kW
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
-
- Zkušenej Fiaťák
Pekna spotreba 5,5 na atmosferu.Ja ked som chodil na Brave 1,2 16v tak som tiez mal spotrebu 5,5-5.9l/km ,ale to som isiel stale po dialnici zchadzal som prakticky az pri destinacii.Sice Brava je iba 5kvalt,tak aj tak si myslim ze je to slusne.Som strasne zvedavy kolko si zoberie tych 150koni kedze po dialniciach stym niako nechodim.Dal som tie nove pneu Matador a napriklad voci tym Continentalom co tam boli pred tym zmenu v spotrebe nevydim.
Volvo V60 9/2011,FIAT BRAVA 1,2 16v 3/2001EX,Bravo 2 T-Jet Sport 150ps 8/2009EX,Fiat Stilo 1,6 16v 76kw 6/2005.
Keby som mal tvoje auto, tak si trufam povedat, ze viac ako liter navyse to nevezme pri mojej trase, style atd. aj ked 150 PS, predsalen ked tomu nestupas, chova sa to viac ako 1,4ka. Cize do 7!!! Vychadzam zo statistik na spritmonitor.de, kde je docela maly rozdiel v priemernych spotrebach medzi 90PS, 120PS a 150PS pri velkom km najazde. Tazko povedat kolko to vezme pri dialnicnom tempe, podla seba viem, ze ked to drzim 135 GPS, co je tak 145 tacho, BA - LM, tak spravim 7,5 priemer, ale teda to neni cista dialnica. Teraz som isiel na otocku BA-Zvolen, tiez takto, v podstate cista dialnica a LPG zobralo 8,5, ked ratam ze benzinu -1liter, tak to je zase to iste. Na 150 PS by si mal mat dlhsiu sestku ked sa nemylim ??? Mne toci pri 140kmh, 3500 otacok. To tiez spravi rozdiel. Podla mna po chorvatsko by si mal dojst na nadrz v kazdom pripade si myslim, celkovo 2 nadrze na jednu cestu nevyjazdis aj ked pojdes MPR. Velka vyhoda junovej dovolenky - prazdne dialnice !!! V hlavnej sezone sa moze stat, ze po starej ceste si tam skorej , na kazdej cestarine zapcha, pripadne nejaka havarka a je vymalovane. Kamos zasadne chodi chorvatsko po starej ceste - v auguste, obava sa tunelov... Zase poznam chalana s astrou 1,6 co jazdi cez rakusko a slovinsko za 9,5 litra, ale ten to fakt zene. Najlepsie bude vyskusat . Aj tak si myslim, ze pri takychto dialkach neni dobre ist pomaly, ani to dusit. Lebo tak ci tak musis zastavit atd. tak ten prinos 140 voci 120 neni velky casovo, zase ale aby ta mensia rychlost neuspavala. Rozhodne nie cela cesta na tempomate! Pojdes na noc, alebo cez den ?
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
-
- Zkušenej Fiaťák
Zasadne chodim na noc,zatial sa mi nestalo alebo poviem to inac nemusel som pustat ani klimu.Junova dovolenka,no minuly rok som tiez takto isiel a pred Svety Rok mali havariu Cesi na autobuse a cesta do Zadaru trvala 18hodin,ja chcem ist az na makarsku a nizsie takze na dve nadrze to asi tazko spravim dohromady by som to mal mat cca2500km s tymi dialnicami mas pravdu isto su prazdnejsie.Mne pri tacho 130 toci samizda 3300ot/min.
Sak ale 1 cesta ked ratam, ze zo stredneho slovenska = cca 1200 km = cca 85 litrov to mas menej ako 58x2 . Ja tiez chodim len pod makarsku, bol som minule leto v Podgore, podla mna super stredisko. Predtym v Malej Dube - Zivogosce, najmensie na makarskej riviere, kto hlada klud a malo ludi - ideal. Predtym Baska Voda. Podla mna ovela juznejsie sa neoplati chodit kvoli teplote, tamje koncom juna uz dost teplo na moj vkus, more zase take velke rozdiely nema ani 200km hore dole to spravi 1C, skorej ci tam je plytko, hlavne navecer a pri brehu, je ta voda fakt v pohode, doobeda sa treba dlhsie rozhodovat . Stabilita pocasia je super skrz primorske vysoke kopce, nepustia z vnutrozemia dazd, maximalne 1 horsi den za tyzden. Co som bol, tak ani tolko skaredych dni nebolo. Na noc je to OK, tiez tak chodim skrz deti, lebo potom spia a neotravuju . Zase je to pre sofera narocne. Trebars minuly rok som klimoval aj v noci, okolo zadaru uz bolo aj v noci nad 20C a vlhkost dovidenia. Ako som vyliezol z toho "veterneho" tunela, sa mi orosilo sklo znutra aj zvonka .
Chodievam tak o 17tej z BA a rano som na mieste, vychod slnka mi 2x vysiel na odmoriste Krka. Je to taky fjord az pod dialnicou, tam si dam ranajky a potom uz v klude dorazim a do ciela. Co sa tyka tankovania, to mi vychadza, ze dam plnu doma. Dalsiu plnu v Makarskej, s tym jazdim 2 tyzdne co som tam, potom dotankujem podla potreby pri odchode co ubudlo a domov pridem . Mne to vychadzalo tusim 960km ked si dobre pamatam, alebo tak nejak okolo 900 kazdopadne.
Chodievam tak o 17tej z BA a rano som na mieste, vychod slnka mi 2x vysiel na odmoriste Krka. Je to taky fjord az pod dialnicou, tam si dam ranajky a potom uz v klude dorazim a do ciela. Co sa tyka tankovania, to mi vychadza, ze dam plnu doma. Dalsiu plnu v Makarskej, s tym jazdim 2 tyzdne co som tam, potom dotankujem podla potreby pri odchode co ubudlo a domov pridem . Mne to vychadzalo tusim 960km ked si dobre pamatam, alebo tak nejak okolo 900 kazdopadne.
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
-
- Zkušenej Fiaťák
Ja som bol minuly rok na Baska Voda,ale tento rok chce ist moja polovicka zase inde,zatial som chodil len cez cestovky po hoteloch ale tento rok to chcem skusit na blink.S tej Basky som to mal tusim 1216km.Aj ja mam taku malu prvacku tak je pre nu lepsie ked si v noci pospi aspon jej to rychlejsie ubehne.Tak na dve nadrze to musim urobit to je jasne.Ked budem mat spotrebu 6,5l budem nadmieru spokojny.
Ubytko zasadne hladam na mieste ! Najprv obzreme stredisko, ci panuje vseobecna zhoda, potom sa pustime obzerat apartmany. Mame nato teoreticky do vecera cas, kedze sme tam od rana, zatial nam to tak vyslo, ze doobeda sme sa pomotali, dali sme obed a poobede aj bolo vybrate. Neviem co presne hladas, ale trebars do tej Podgory by som isiel hocikedy zase. Cenovo tie rozdiely nejsu velke v ramci strediska, ale kvalita moze byt velky rozdiel. Takto pred sezonou si tam kral, skoro sa o teba pobiju .
Ja som bol minule leto 5 ludi v Brave, deti mam 7 a 3, zena a babka . Samozrejme v kufri iba oblecenie, kto chce vozit proviant na 14 dni, pre toho neni taketo auto .
Ja som bol minule leto 5 ludi v Brave, deti mam 7 a 3, zena a babka . Samozrejme v kufri iba oblecenie, kto chce vozit proviant na 14 dni, pre toho neni taketo auto .
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
-
- Zkušenej Fiaťák
No proviant tam viest nemienim ani ja,nejdem na dovolenku aby som tam niekde vyvaral lepsie povedane manzelka,doma sa navari az az.Tiez chcem ist na 14dni.Aku mas skusenost s cenou za apartman za osobu,pytaju peniaze aj za tie deti lebo ja mam tiez taku 7rocnu?
Zalezi ci potrebujes lozko pre dieta. Respektive maju cenu za apartman nejaku a pokial to nemas plne obsadene, tak trebas idu o 10 euro nizsie priklad.
U 7 rocnej je lozko samozrejme, preto rataj normalne ako dospeleho, taky zlomovy vek je 3 roky. My sme boli ked mala 2 roky a spavala s nami aj doma. Mali sme apartman manzelsku postel a roztahovaci gauc co sa neroztahoval. Platili sme beznu cennikovu cenu.
Ono to skorej funguje systemom, ze povies pre koho a na kolko noci a dozvies sa ci maju vobec volne, cenu za noc. Poviem tak, ze este som tam cenu nezjednaval, podla mna to ani neni zvykom, obcas ti povedia, ze bez klimy je -5e denne, ale to ja aj tak bez nevydrzim, vlasne teplo neznasam .
Ked pobehas okolie kde chces byvat, tak ceny su fakticky rovnake, v podstate vyberas len konkretny priestor ci vyhovuje. Mne to vychadza, ze za 12-15 euro na osobu a noc - mimosezona jun, september!!! dostanes v pohode ubytovanie. S klimou, sat telkou, wifi, parkovanim pri dome a v slusnom stave. Radsej idem tam kde to maju na komerciu, proste vidis ze investuju, inovuju, maju viac apartmanov, staraju sa, ako vyslovene, ze odstahuju babku do pivnice na leto . Tak ale niekto mozno preferuje "rodinnu" atmosferu, to je uz podla chuti.
Trebars s tou stravou no, ja sice nevozim potraviny z SK, ale po jednej dovolenke ked sme chodili po restikach s detmi som rezignoval, oni proste just nejedli ked sme objednali, ale na izbe a su hladni . Preto aby som to nejako odlahcil, sme zobrali babku, a docela v pohode, zena nevarila, babka mala dovcu pri mori zadarmo a ja som sa najedol coho som chcel :DD, super kompromis podla mna, nie ze by sme neboli na pizzu a podobne, uplne sa restikam nevyhybam.
Este ked hladas ubytko, tak vyhybaj sa ponukacom s cedulkami, to je strata casu. Kto ma dobre ubytko pri mori blizko plaze, dobre miesta, ten nestoji pri ceste !!! Treba odparkovat niekde na mole, vacsinou platene, lebo sak v tychto letoviskach to je zufalstvo s P a obehat, zacat od mora, od plaze. Samozrejme v stave oddychnutosti v ramci moznosti, lebo sa moze stat, ze ta osacuju, ze su tvoja posledna nadej a preplatis :DDD, to ale len strasim, ja som nemal ten pocit. Tam su ceny normalne pevne viac menej, niekde maju aj vypisane volakde vnutri na letaku, nemenia to aj 5 rokov uz co som zbadal.Musia platit za teba nejaku miestnu dan.Vlastne tam funguje nejaky system hviezdiciek, co im urci asi niekto, tym padom sa zaradia aj cenovo. Raz sa nam stalo, ze domaca nas neprihlasila a vymakli ju. Strasne nadavala skaredo, lebo pocitam ze fasla peknu pokutu, nas sa to netykalo absolutne. Teda len preto, ze na zaciatku nepytala doklady mi potom docvaklo. Co som bol tak *** bolo OK.
U 7 rocnej je lozko samozrejme, preto rataj normalne ako dospeleho, taky zlomovy vek je 3 roky. My sme boli ked mala 2 roky a spavala s nami aj doma. Mali sme apartman manzelsku postel a roztahovaci gauc co sa neroztahoval. Platili sme beznu cennikovu cenu.
Ono to skorej funguje systemom, ze povies pre koho a na kolko noci a dozvies sa ci maju vobec volne, cenu za noc. Poviem tak, ze este som tam cenu nezjednaval, podla mna to ani neni zvykom, obcas ti povedia, ze bez klimy je -5e denne, ale to ja aj tak bez nevydrzim, vlasne teplo neznasam .
Ked pobehas okolie kde chces byvat, tak ceny su fakticky rovnake, v podstate vyberas len konkretny priestor ci vyhovuje. Mne to vychadza, ze za 12-15 euro na osobu a noc - mimosezona jun, september!!! dostanes v pohode ubytovanie. S klimou, sat telkou, wifi, parkovanim pri dome a v slusnom stave. Radsej idem tam kde to maju na komerciu, proste vidis ze investuju, inovuju, maju viac apartmanov, staraju sa, ako vyslovene, ze odstahuju babku do pivnice na leto . Tak ale niekto mozno preferuje "rodinnu" atmosferu, to je uz podla chuti.
Trebars s tou stravou no, ja sice nevozim potraviny z SK, ale po jednej dovolenke ked sme chodili po restikach s detmi som rezignoval, oni proste just nejedli ked sme objednali, ale na izbe a su hladni . Preto aby som to nejako odlahcil, sme zobrali babku, a docela v pohode, zena nevarila, babka mala dovcu pri mori zadarmo a ja som sa najedol coho som chcel :DD, super kompromis podla mna, nie ze by sme neboli na pizzu a podobne, uplne sa restikam nevyhybam.
Este ked hladas ubytko, tak vyhybaj sa ponukacom s cedulkami, to je strata casu. Kto ma dobre ubytko pri mori blizko plaze, dobre miesta, ten nestoji pri ceste !!! Treba odparkovat niekde na mole, vacsinou platene, lebo sak v tychto letoviskach to je zufalstvo s P a obehat, zacat od mora, od plaze. Samozrejme v stave oddychnutosti v ramci moznosti, lebo sa moze stat, ze ta osacuju, ze su tvoja posledna nadej a preplatis :DDD, to ale len strasim, ja som nemal ten pocit. Tam su ceny normalne pevne viac menej, niekde maju aj vypisane volakde vnutri na letaku, nemenia to aj 5 rokov uz co som zbadal.Musia platit za teba nejaku miestnu dan.Vlastne tam funguje nejaky system hviezdiciek, co im urci asi niekto, tym padom sa zaradia aj cenovo. Raz sa nam stalo, ze domaca nas neprihlasila a vymakli ju. Strasne nadavala skaredo, lebo pocitam ze fasla peknu pokutu, nas sa to netykalo absolutne. Teda len preto, ze na zaciatku nepytala doklady mi potom docvaklo. Co som bol tak *** bolo OK.
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
-
- Zkušenej Fiaťák
No hadam to tam uz nejako vybavim,bez klimy by som nebol uz ani ja.Diki za uzitocne rady,ked pridem ozvem sa ako to dopadlo.
Neboj nic, uplna pohoda. Zatial neviem s dovolenkou tento rok ako bude u nas, uvidime...
Napis ked tak akualne postrehy, hlavne nech slape auticko v poriadku. Ta spotreba bude zaujimava urcite pre viac ludi, podla mna si spravis rekord v ekojazde .
Napis ked tak akualne postrehy, hlavne nech slape auticko v poriadku. Ta spotreba bude zaujimava urcite pre viac ludi, podla mna si spravis rekord v ekojazde .
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
-
- Zkušenej Fiaťák
Tak uz som v Hr.Tankoval som zatial len raz.Rychlost od 110-do130.Musim ale povedat ze som dost prudko akceleroval.Isiel som asi pol cesty na tempe a pol na nohe spotreba zatial palubak 6,8l/100km podla tankovania 6,95l/100km.A to som mal cast cesty este aj zapnutu klimu.Tak som zatial spokojny.