jaké šrouby kol
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
jaké šrouby kol
ahoj,
prosím o radu, jakou délku a dosedací plochu mají mít šrouby na originální Fiat ALU kola??? Jedná se o Punto II rv. 2000 kola jsou z kola jsou 6Jx 14.
díky moc
prosím o radu, jakou délku a dosedací plochu mají mít šrouby na originální Fiat ALU kola??? Jedná se o Punto II rv. 2000 kola jsou z kola jsou 6Jx 14.
díky moc
- Reklama
Re: jaké šrouby kol
Ale já tam mám M 12x1,25x26 A prý pasují jak na ocel ,tak na hliník
nj tak tak ale nic sa nestane ak tam das aj dlhsie.maximalne obrusis koniec sroba a troska viac sa natocis 

http://www.youtube.com/watch?v=O-DQejf0 ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

- bow_wow
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ja tam ted dal kratky a za jizdy mi spadlo kolo 

Takže pokud je to original liťák Fiat a Punto Clasic,tak šroub M 12x1,25 x26(25,5) pasuje jak na lité tak na plechové.Zjištěno přímo u zdroje.Ovšem u téhož zdroje vytáhli šroub M12 1,25 25,5.Ovšem po přeměření měl 22,5
Zajímavé.
Prý original Fiat 

Kolové šrouby s označením M 12 x1,25 x 25,5(26) Ovšem samotný závit má pouze 22,5mm(mám dojem ,že konusové šrouby se mají měřit jinak) Pasují jak na plechová kola,tak na liťáky original Fiat) S disku vylézá cca. 18-19mm šroubu a to jak u plecháčů tak u liťáků.A tím končím se šrouby. 

- michalsymon
- Fiaťák
Tak ještě jednou, pokud tam jebnu M12x1,25x28 , je to v pohodě?? Ted tam mám délku závitu cca 21mm a na moje alu to bude asi málo...
Michal Symon
-
- Zkušenej Fiaťák
silno uvazujem nad kupou diskov ATS Cup, konkretne tychto : http://www.kupimauto.sk/ats-ats-cup-r15-id4063950.html" onclick="window.open(this.href);return false; ... myslite ze et26 bude este dobre? je nevyhnutne dat sruby s plavajucou hlavou alebo nie, poniektory jazdia s roztecou 4 x100 a povodnymi srubami ked som tak cital starsie temy, vysvetlite mi to prosim, lebo som teraz na vazkach 

elektromusic- ja mám (síce na MK1 ale nejaký velký rozdiel z MK2 tam tuším nieje) disky s ET 25 šírka 6´ a pohoda nikde nič neškrtalo a to to mám aj trochu znížené, myslím, že aj na MK2 to pôjde bez problémov, čo sa týka tých šróbov, kvôli nim sa tu vždy strhne diskusia
, ja mám na 4x100 klasické šróby a zatial som nemal problém, šróby pekne držia, závity ani sedlá v diskoch nemám nejako doničené, ale ak chceš mať istotu, kúp plávajúce a máš to bez starostí, zasa také drahé niesú.

ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
-
- Zkušenej Fiaťák
ohľadom širky disku sa nebojim, sú to 7 palcove disky, len to ET 26 nebude vadiť ? ja som mal kedysi na MK1 tiez 15tky a 7 palcove s ET30 a nebol problem. jaky je rozdiel medzi klasickou šrubou a tou s plavajucou hlavou ? viem že hlavička sa hybe ale aku to plni ulohu, keď a tam vojdu aj normalne šruby. nemam v tom jasnoMatto píše:elektromusic- ja mám (síce na MK1 ale nejaký velký rozdiel z MK2 tam tuším nieje) disky s ET 25 šírka 6´ a pohoda nikde nič neškrtalo a to to mám aj trochu znížené, myslím, že aj na MK2 to pôjde bez problémov, čo sa týka tých šróbov, kvôli nim sa tu vždy strhne diskusia, ja mám na 4x100 klasické šróby a zatial som nemal problém, šróby pekne držia, závity ani sedlá v diskoch nemám nejako doničené, ale ak chceš mať istotu, kúp plávajúce a máš to bez starostí, zasa také drahé niesú.

-
- Zkušenej Fiaťák
ludia poradte mi, vojdu mi disky s ET26 na MK2 ? ...jazdi niekto s takymi diskami ?
- intel_sk
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
no tak ako pisal Matto vojdu...len si tam prosim nedaj R 18 225x45

Fiat Punto 1.7 TD SX60 46KW/4500min rv.96/MK1 silver flash
ex Polski Fiat 125p farba bordó
/http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=17556
ex Polski Fiat 125p farba bordó
/http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=17556
-
- Zkušenej Fiaťák
neboj saintel_sk píše:no tak ako pisal Matto vojdu...len si tam prosim nedaj R 18 225x45![]()
![]()
![]()

-
- Zkušenej Fiaťák
neboj saelektromusic píše:intel_sk píše:no tak ako pisal Matto vojdu...len si tam prosim nedaj R 18 225x45![]()
![]()
![]()