OT: Panda 3 - co si o ní myslíte?
Moderátor: peta.smolik
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Panda III
Mně se nejvíc líbí v týhle barvě
Povedla se jim
Povedla se jim
Honza, Fiat Panda 1.1 Active; 07/2009; žlutá mambo
Detailingclub.cz - Profesionální péče o vaše auto
- Reklama
Ford S-Max 1,9 TDCi, r. v. 2011
Fiat Panda 1,2, r.v. 2010
Fiat Stilo 1,9 JTD, r. v. 2004 - Ex.
Fiat Brava 1,9 TD, r. v. 1997 - Ex.
Fiat Tipo 1,9 TD, r. v. 1992 - Ex.
Fiat 127, r. v. 1977 - Ex.
Fiat 850 Sport Coupe, r. v. 1969 - Ex.
Fiat Panda 1,2, r.v. 2010
Fiat Stilo 1,9 JTD, r. v. 2004 - Ex.
Fiat Brava 1,9 TD, r. v. 1997 - Ex.
Fiat Tipo 1,9 TD, r. v. 1992 - Ex.
Fiat 127, r. v. 1977 - Ex.
Fiat 850 Sport Coupe, r. v. 1969 - Ex.
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
S výsledkem testu si dovolím nesouhlasit... Svezl sem se oběma a hlavně co se týče motoru šáde tak je to naprosto někde jinde respektive ten výkon jsem tam necítil téměř nikde a co se týče tahu odspodu tak tam je to u šáde špatný a už malej kopec je o rychlým podřazování a spotřeba někde kolem 6,5 je reál...
Docela zajímavě a chytře se v testu nezmiňuje že v šáde jsou nezakryté plechy dveří zevnitř což svědčí o příbuznosti ještě s š105 a zase se naopak zveličí fofr klacek u Pandy že ubírá místo pravý noze i když u týhle pandy je to oproti starší verzi na pohodu a nezaujatej člověk by popravdě řekl že je to velmi pohodlné a praktické řešení tak tady se s toho udělá nedostatek jen aby škoda vyšla lépe takže celkově výsledek testu hodně nadržuje škodovce, inu zřejmě kluci od VW korumpujou kde můžou, je to asi 14 dní co sem viděl test 7 malých aut nějakýho tuším Švýcarskýho časopisu a tam se dělila Panda o 1. místo s Kia Picanto a šáde byla 4. a o docela dost bodů a právě tam ocenili umístění řadičky jako skvělé Pjostě tady se vyráběj škodovky a tak je zvykem je přikrášlovat ať už jsou to popelnice sebehorší a to že je Citigo hnus to je celkem zřejmý od pohledu a moc nevim kde s ní jezdili páč mně se nezdálo že by nějak moc dobře držela na silnici
Docela zajímavě a chytře se v testu nezmiňuje že v šáde jsou nezakryté plechy dveří zevnitř což svědčí o příbuznosti ještě s š105 a zase se naopak zveličí fofr klacek u Pandy že ubírá místo pravý noze i když u týhle pandy je to oproti starší verzi na pohodu a nezaujatej člověk by popravdě řekl že je to velmi pohodlné a praktické řešení tak tady se s toho udělá nedostatek jen aby škoda vyšla lépe takže celkově výsledek testu hodně nadržuje škodovce, inu zřejmě kluci od VW korumpujou kde můžou, je to asi 14 dní co sem viděl test 7 malých aut nějakýho tuším Švýcarskýho časopisu a tam se dělila Panda o 1. místo s Kia Picanto a šáde byla 4. a o docela dost bodů a právě tam ocenili umístění řadičky jako skvělé Pjostě tady se vyráběj škodovky a tak je zvykem je přikrášlovat ať už jsou to popelnice sebehorší a to že je Citigo hnus to je celkem zřejmý od pohledu a moc nevim kde s ní jezdili páč mně se nezdálo že by nějak moc dobře držela na silnici
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Kluci zda se mi to nebo je autor clanku zau jaty koncernem? protoze jinak nechapu proc vytykaji prvky,ktere jsou funkcni apod,mam 193 a myslim,ze i v predchozi generaci se dalo jet pohodlne,ono panda je vyssi a sedi se skoro na zidli,tak kam by koleno cestovalo,nevim,me uz to prijde jako strasna fraska a ostuda pro cr, protoze najit objektivni platek neni snad mozne,uz proto radsi nic nekupu...
Jako kdyz jsem slysel rozhovor s panem redaktorem ,ktery dela v autosalonu a sam priznal ,ze je zarity koncernista a hanil grande abarth a pod to je trosku vysmech a myslim,ze zrovna abrath by si uctu zaslouzil,protoze ani rs ani gti,cloveku neda to co ital,proto nechapu,jak nekdo takovy muze delat redktora,porad se jedni a ti sami pani mohou posrat s vw,audi a skodovky...objektivita zadna,hodnoceni stylem,mam vw jsem buh takova je holt realita,protoze kdyz clovek zije z toho,ze ital je poruchove auto na hovno,mazda apod je japonec na konec, a tak dale....a kdyz uz neco pochavali,tak dodaji ,ze dane vw by si koupili radsi
Jako kdyz jsem slysel rozhovor s panem redaktorem ,ktery dela v autosalonu a sam priznal ,ze je zarity koncernista a hanil grande abarth a pod to je trosku vysmech a myslim,ze zrovna abrath by si uctu zaslouzil,protoze ani rs ani gti,cloveku neda to co ital,proto nechapu,jak nekdo takovy muze delat redktora,porad se jedni a ti sami pani mohou posrat s vw,audi a skodovky...objektivita zadna,hodnoceni stylem,mam vw jsem buh takova je holt realita,protoze kdyz clovek zije z toho,ze ital je poruchove auto na hovno,mazda apod je japonec na konec, a tak dale....a kdyz uz neco pochavali,tak dodaji ,ze dane vw by si koupili radsi
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
tohle sem neska písnul na AutoForum.cz a stojím si za tím....
pavproch píše:Hmmmmm, tak nová Pandice III 4x4 je imho nepoužitelná, a to nejen kvůli místu výroby (čti: zatímco BialskoBiala byla proslulá opravdu evropskou úrovní kvality, od výroby v Itálii očekávám kvalitu makarónovou...), ale hlavně kvůli nepřítomnosti použitelného benzínového motoru a taky kvůli nasazení "nevyzkoušeného" pohonu 4x4..... =((
Pandice 4x4 1.2i Climbing MR2006
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Re: OT: Panda 3 - co si o ní myslíte?
Nová Panda mě nepadla moc do oka jedině NOVITEC ta snad.
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Nastala doba kdy auto musím řešit i když o koupi mluvim už nějakou dobu. Přidal jsem se ke kámošovi co si chce něco koupit a objíždíme autosalony... On chce nějakej sedan a výběr se zúžil na Peugeot 301 a Fiat Linea, ale jak jsme tak jezdili zkusil jsem další jako Kia Rio, Ceed, Hyundai i20 a další a nakonec jsem se opět vrátil k Fiatu a půjčil si na víkend "vytoužený" Fiat 500 ale po zralé úvaze a odzkoušení do ní nepůjdu, jakoby se nedokážu usadit úplně dobře za volantem respektive vadí mi příliš blízká a vysoká spodní hrana dveří a nutnost mít stále loket na hraně těch dveří... Jízdní vlastnosti jsou super ale motor je slabý vzhledem k váze auta. Ujel sem s ní 500km město mimo město i dálnice, byl jsem s toho docela rozlámanej, 1,2 51kw je na 500 opravdu málo, jezdím většinou na úsporu ale nepodařilo se mi dostat se pod 5,7L/100km a tahle hodnota je dosažitelná s jen opravdu lehkou nohou... Prostě podtrženo sečteno: Fiat 500 pro mně není! Po loňské anabázi s Grande vím že ani Punto není nic pro mně... a tak jsem zkusil Pandu teda Pandy a to tři Pandu 1,1 40kw, Pandu 1,2 51kw, a new Pandu 1,2 51kw... Jako nová Panda je hezká hlavně vnitřní uspořádání atd ale zkusil jsem si v ní sednout pohodlně vepředu a pak za sebe dozadu a ejhle se svou výškou se tam nevejdu, ve starý Pandě překvapivě s tímhle nemám problém... Co se týče posezu za volantem tak do starý Pandy se vejdu za volant v pohodě, není to jak v Puntu že bych se moh rozvalit ale není to nepříjemný a zas mám pocit že mně něco ohraničuje a všechno je příjemně po ruce... V new Pandě se mi za volantem sedí v podstatě stejně jak v tý starý akorát mám dojem že na šířku je o chloupeček vevnitř širší, ty různý detaily a ergonomie to všechno je hezký ovšem jízda nic moc hlavně co se týče náklonu v zatáčkách je to nečitelný a do zatáčky se jakoby hrne, pak vlivem jiného zpřevodování nemá dost síly na vyjetí... Motoru 1,2 51kw více sluší převodovka do silna než do rychla... Jízdy jsme dělali ve třech, byli jsme 3 řízci nad 180cm a nad 100kg takže testování bylo se zátěží...
Stará Panda je z mýho pohledu pro mně lepší, i co se týče jízdy je čitelnější a její chování předvídatelnější a co se týče výbavy, co člověk potřebuje??? Ve služebním autě mám klimu ale pustil jsem jí jednou pustil? takže netřeba, el, okna? nikdy se mi nepodařilo stáhnout nebo vytáhnout je na poprvé tak jak bych chtěl takže pro mně netřeba, el. zrcátka? vyhovovalo by mi pravý el. ale levý stačí manuální takže netřeba... Centrál bych uvítal, stropní madla také, výškově stavitelné pásy ano, výškově stavitelné sedadlo řidiče + volant bych také bral a posilovač také ano... Ještě úplně nevím ale vezmu nejspíš Pandu předposlední model...
Stará Panda je z mýho pohledu pro mně lepší, i co se týče jízdy je čitelnější a její chování předvídatelnější a co se týče výbavy, co člověk potřebuje??? Ve služebním autě mám klimu ale pustil jsem jí jednou pustil? takže netřeba, el, okna? nikdy se mi nepodařilo stáhnout nebo vytáhnout je na poprvé tak jak bych chtěl takže pro mně netřeba, el. zrcátka? vyhovovalo by mi pravý el. ale levý stačí manuální takže netřeba... Centrál bych uvítal, stropní madla také, výškově stavitelné pásy ano, výškově stavitelné sedadlo řidiče + volant bych také bral a posilovač také ano... Ještě úplně nevím ale vezmu nejspíš Pandu předposlední model...
peta.smolik: Jakou jsi měl anabázi s Grande Puntem a proč není Punto pro tebe? Já jsem ještě také nic nekoupil, ale pořád pokukuju po Puntu 2012 (2013), ale stále se nemůžu rozhodnout, pořád nevím, jestli by mě Punto úplně vyhovoalo. Jinak se mě líbí, konečně odstranili ty chromovaný lišty u znaku vepředu, to se mě dost nelíbilo, když se to ještě jmenovalo EVO. Bez těch černých částí nárazníků se mě to taky líbí víc. Moc se mě líbí, jak vypadá palubka, budíky atd. Ale pořád mě odazujou některý jiný věci.
Co se týče nové Pandy, tak je pro mě velké zklamání design interiéru a trochu i exterieru. Vůbec se mě nelíbí ty tvary do zaobleného čtverce všude, jako by to už vevnitř ani nebyl Fiat. Zvláště ty budíky a jejich ohavná grafika, to je pro mě nepřekousnutelný. A lesklý plasty, nemám rád lesklý plasty, hned je na tom vše vidět, otisky, špína a škrábanců se člověk nezbaví nikdy, v autě tedy silně nepraktický. Ta předchozí Panda má podle mě daleko hezčí interiér, i zvenku se mě víc líbí, možná jsem si jí měl koupit dokud ještě šla objednat výbava Dynamic, tam byly mimo jiné i pěkné polstrované opěrky hlavy a to u nové Pandy není v žádné výbavě. Teď jsem koukal, že se už doprodávají jen ty v základu a tam bohužel není ani kryt kastlíku před spolujezdcem atd. Bohužel jsem čeklal tak dlouho, že jsem to, co se mě líbilo propásnul.
Co se týče nové Pandy, tak je pro mě velké zklamání design interiéru a trochu i exterieru. Vůbec se mě nelíbí ty tvary do zaobleného čtverce všude, jako by to už vevnitř ani nebyl Fiat. Zvláště ty budíky a jejich ohavná grafika, to je pro mě nepřekousnutelný. A lesklý plasty, nemám rád lesklý plasty, hned je na tom vše vidět, otisky, špína a škrábanců se člověk nezbaví nikdy, v autě tedy silně nepraktický. Ta předchozí Panda má podle mě daleko hezčí interiér, i zvenku se mě víc líbí, možná jsem si jí měl koupit dokud ještě šla objednat výbava Dynamic, tam byly mimo jiné i pěkné polstrované opěrky hlavy a to u nové Pandy není v žádné výbavě. Teď jsem koukal, že se už doprodávají jen ty v základu a tam bohužel není ani kryt kastlíku před spolujezdcem atd. Bohužel jsem čeklal tak dlouho, že jsem to, co se mě líbilo propásnul.
Panda 1.2 r.2018
Seicento S 1.1MPI r.2000 ...už jen ve vzpomínkách
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Tak Grande jsem si dovezl z Itálie pětiletý s tím že si ho nechám ale nesžili jsme se nějak a tak jsem ho za týden prodal...
Některý detaily mně nesedí a zdá se mi to takový odfláklý
Punto 2012 i 2013 se dá koupit nový za 180 nebo do 200 jich je mrak a za to se mi zdá že poměr výkon/cena je super ale nějak to není nic pro mně.
Bral bych kdyby se ještě dělalo Punto 1. generace... Koupil bych si ho znova
Některý detaily mně nesedí a zdá se mi to takový odfláklý
Punto 2012 i 2013 se dá koupit nový za 180 nebo do 200 jich je mrak a za to se mi zdá že poměr výkon/cena je super ale nějak to není nic pro mně.
Bral bych kdyby se ještě dělalo Punto 1. generace... Koupil bych si ho znova
Já mám spíš problém, že motor alespoň 1.4 8V, ta 1.2 se mě zdá na to slabá. A nějakou menší výbavu už taky chci, tak to je tak za 250 až 260, co jsem koukal. A letos nově jenom 2 airbagy v základu, loni byly 4. Jinak Ti rozumím, já jsem taky zvyklý na Seicento a když do něčeho novýho sednu, tak je to sice pohodlnější, větší, ale často to už tak nějak není ono.
Panda 1.2 r.2018
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
No přesně...
Není to ono a to je právě to a proto mi příjde předposlední Panda tak nějak skoro nejlepší...
Nějaký možnosti pro tebe:
http://www.autosystem.cz/fiat-linea-plu ... kw-c122743" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autosystem.cz/fiat-punto-eas ... -kw-c97283" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autosystem.cz/fiat-punto-evo ... 5dv-c93444" onclick="window.open(this.href);return false;
Ještě chci zkusit Lancii Y
Jinak ze zkoušených aut se mi výborně jelo v KIA RIO 1,2 63kw
Jako poměr výkon/cena mi příjde hodně dobrý Hyundai i20
Vzhledově se mi hodně líbí Peugeot 301 ale co se týče použitých materiálů a zpracování je to katastrofa.
Na 99% chci ale zase Fiata
Není to ono a to je právě to a proto mi příjde předposlední Panda tak nějak skoro nejlepší...
Nějaký možnosti pro tebe:
http://www.autosystem.cz/fiat-linea-plu ... kw-c122743" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autosystem.cz/fiat-punto-eas ... -kw-c97283" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autosystem.cz/fiat-punto-evo ... 5dv-c93444" onclick="window.open(this.href);return false;
Ještě chci zkusit Lancii Y
Jinak ze zkoušených aut se mi výborně jelo v KIA RIO 1,2 63kw
Jako poměr výkon/cena mi příjde hodně dobrý Hyundai i20
Vzhledově se mi hodně líbí Peugeot 301 ale co se týče použitých materiálů a zpracování je to katastrofa.
Na 99% chci ale zase Fiata
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Tátovo Punto bys nechtěl? Nějak mu nevyhovuje...
1.2 LPG, koule, 7 pytlů, 2 vokna, klima, centrál na dálku, hmlofky
http://honzaspit.rajce.idnes.cz/Fiat_Pu ... 2%2C_48kW/
1.2 LPG, koule, 7 pytlů, 2 vokna, klima, centrál na dálku, hmlofky
http://honzaspit.rajce.idnes.cz/Fiat_Pu ... 2%2C_48kW/