new:
dneska odpoledne jsem v práci dveře rozebral, respektive sundal tapec, odpojil a sundal motorek. Motorek jsem nazpět připojil na elektriku, zapl klíčku a zkusil ho. Kmému překvapení se motorek točil,ale jen chvilku, pak se začal v jednom místě zasekávat. Zkouším na druhou stranu a v podstatě to samé, když sem mu pomohl tak se rozeběhl.
Jelikož vím, že nemám co zkazit převodovku motorku jsem rozdělal (násilím pochopitelně
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
). Velké "ozubené" kolo je na jednom místě úplně sjeté a všude bordel od té bílé umělé hmoty. Prostě to velké kolo KO, motorek se sám normálně točí.
Tak že to vypadá, že musím minimálně koupit nový motorek.
Ještě jsem si myslel, že půjde hejbnout s tím mechanizmem co je vidět a co do něho zapadá tisícihran motorku, tak abych vyloučil nějak zaseklé lanovody. Jenže ani prd, nejde s tím moc hejbnou. Snad toto bude dobré. Jednak motorek má velký převod a sílu, to kleštama těžko nahradím,pak dolů to šlo celkem v pohodě - kdyby byly špatný lanovody tak by se to asi šlo blbě i dolů. Dále si myslím, že kdyby byl seklý mechanizmus a motortku by kladl velký odpor, tak se motorek prostě zastaví stejnak tak jako když dojede na koce okna. Nebo když narazí na překážku (ochrana proti přivření). Tím si tak nějak obhajuji to, že by mechanizmus mohl být dobrý. Pravda i ten může bejt špatný nebo nějak poškozený, ale snad ne.
Zítra budu objednávat nový, tak snad to brzy zkusím vyměnit.