UKAZATEL TEPLOTY
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
UKAZATEL TEPLOTY
Ahoj!!Nevíte prosím,jakou hodnotu(kolik dílků) má ukazovat teploměr vody při zahřátém motoru(1.9JTD).Ukazovalo to tři dílky,po výměně termostatu ukazuje čtyři.Děkuji
- Reklama
Re: UKAZATEL TEPLOTY
no tak na čtyři dílky jsem se dostal málokdy. Mám zadeklovaný chladič a vyjíždím z garáže (kde málokdy mrzne). Akorát teď když bylo jasno a +12-14°C jsem se na ty 4dílky dostal docela snadno a udržel je až na kopec (pod ním zase jen 3). V létě tak 2 na kopci 3 (to už samozřejmě chladič nezadeklován )
Po výměně termostatu celoročně stále 4 dílky.hrabeTom píše:no tak na čtyři dílky jsem se dostal málokdy. Mám zadeklovaný chladič a vyjíždím z garáže (kde málokdy mrzne). Akorát teď když bylo jasno a +12-14°C jsem se na ty 4dílky dostal docela snadno a udržel je až na kopec (pod ním zase jen 3). V létě tak 2 na kopci 3 (to už samozřejmě chladič nezadeklován )
Kluci, nechte si to opravit, škodíte motoru.
Po výměně termostatu celoročně stále 4 dílky.
Kluci, nechte si to opravit, škodíte motoru.[/quote]
Připojil jsem to na PC a zjistil, že je to tak. Při správné funkci by mělo na provozní teplotě (asi 80°C) ukazovat 4dílky až 5dílků (asi 90°C). Po úpravě termostatu (špatně zavíral) už ukazuje 4 dílky jak má (občas při zatížení vyleze na 5)
Kluci, nechte si to opravit, škodíte motoru.[/quote]
Připojil jsem to na PC a zjistil, že je to tak. Při správné funkci by mělo na provozní teplotě (asi 80°C) ukazovat 4dílky až 5dílků (asi 90°C). Po úpravě termostatu (špatně zavíral) už ukazuje 4 dílky jak má (občas při zatížení vyleze na 5)