Punto mk1 1.1 55s ztratilo výkon

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Pet
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Punto mk1 1.1 55s ztratilo výkon

Příspěvek od Pet »

Mám prosbu, z ničeho nic fiat přestal táhnout do kopce, ztratil výkon. Musím na dvojku, 3 to neutáhne. Po rovině jede, ale je to takový líný. Auto jsem pak odstavil a je cítit smrad z pod kapoty. (olej v motoru je) :)
Jediný o čem vím co je špatná spojka (občas cvaká kdyz ji zmáčknu, ale to už dělá asi tak měsíc). Zkusil jsem nastartovat, zařadit 1 a rychle pustit spojku, auto chcíplo. Takže by to ta spojka být nemusela. Když auto do kopce zpomalovalo tak se mi nezdálo, že by se otáčky zvedaly a spojka klouzala - nemá to otáčkoměr.
Když je nastartováno na neutrál tak motor běží, necuká sebou. Takže na 3 válce to asi nejede.
Zatím jsem v práci a nemůžu kouknout na svíčky, atd.

Nenapadá někoho co s tím může být?
Děkuji za každý nápad :(
Mladej veterán a leštěnka: Mazda 323F BA r.v94
Daily car: Mazda 323F BA r.v.97
Daily car: Fiat punto 1.1 na prodej
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=CUUGRYfwHrg
Reklama

twolive
Zkušenej Fiaťák

Re: Punto mk1 1.1 55s ztratilo výkon

Příspěvek od twolive »

napadá mě přeskočenej rozvoďak o zub nebo aspoň povolenej
punto cabrio 90 1,6 8v 65kw mpi
cinquecento 1.1 8v asi 50 kw mpi
punto gt .. 1,4 8v turbo
stavba cabrio 2,4 20v 96kw td
Pet
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pet »

Mezitím jsem našel takovou zpuchrelou, diravou hubenou hadičku smerem kousek za svičkama, ktera vede do takovy krabičky co je pod stěračema (vede tam hodně kabelů), tak ji po praci zkusim zkratit, nasadit a projet to. Ale moc nedoufam, ze by to bylo tim :(
------------------------
cinzano
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cinzano »

Ta zpuchřelá hadička vede od sacího potrubí k snímači podtlaku, který je pod tím plastovým krytem v motorovém prostoru přibližně mezi stěrači. S velkou pravděpodobností to je příčina toho problému, neb hodnota podtlaku v sacím potrubí slouží ŘJ k nastavení předstihu. Náhradní hadička má mít průměr a délku jako původní. Já jsem tam dal hadičku Festo z nějakého průmyslového podtlakoměru, která se mi zrovna válela pod stolem. Je zářivě žlutá - tunynk, woe :lol:
Pet
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pet »

Kdyz jsem mel odpoledne cas, tak jsem hadicku opravil, ale problem to nevyresilo. Pricina je, ze brzdi prave predni kolo. Skoro svítily šrouby :shock: Auto jsem si prizvednul, zkusil s nim otocit a ani jsem s nim rukou nehnul.
Uz mi to auto docela stve, jeste jsou na prd cepy a spojka taky chrasti kdyz ji vyslapnu a nebo na neutral a zpatecku :x
Nejradsi bych to auto hodil do srotu :x :( a to ma najeto 90tis :roll:
------------------------
cinzano
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cinzano »

No tak ho vyhoď, co ti brání. 90 000 km u 15 let starého auta je nesmysl. Jestli odcházejí čepy a spojka, je to nejmíň 190 tisíc. Já mám teď přes 200 t. a spojka je tam pořád původní, i když se posledních asi 5 t. začíná ozývat ložisko. Ramena jsem měnil víceméně preventivně v asi 180 t., a to s tím autem jezdila nějaká paninka z Horní Dolní, kde jsou jen rozbité okresky.
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

Tých 90 000 má po kolkom stočení? Máš ho od novoty alebo si ho kupoval od známeho?
Že ti brzdí predné kolesá to neni až taký megaproblém. Daj dole kolesá, a rozchoď brzdy lebo ostávajú vysieť.
Tiež tá spojka sa mi nezdá, že by po 90 000km odchádzala, i keď veľmi záleži od medzikusu medzi volantom a sedačkou. To chrastenie by som pripisoval spojkovému ložisku.
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
Pet
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pet »

taky tipuju na spojkové ložisko, dá se s tím jezdit nebo se to rozsype? jinak spojka zabírá normálně. Před rokem jsem nechával dělat rozvody, měnilo se i těsnění pod hlavou, protože bylo špatné, přítelkyně to někde uvařila a pak odešlo. Tak jsem se ptal mechanika jestli stav km odpovídá opotřebení motoru a říkal, že rozvoďák byl ještě origo a že těch 90tis by mohlo být, tak nevím... Sedačky jsou jak nový neošoupaný, volant a pedály taky.
Kupovaný bylo, když mělo najeto 60tis a bylo uvnitř cítit ještě taková ta novota :)
S autem jezdí přítelkyně převážně po rozbitých okreskách :( a občas já po dálnicích.
Na zítra jsem objednanej na servis brzd, na to si sám netroufám :)
------------------------
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

Tak dá sa s tým jazdiť pokiaľ spojka pekne zaberá. Horšie bude ak to niekde klakne 100km od domu naj nech hu mechoš pozrie a povie Ti čo s tým.
Tieto veci sú iba "drobnosti" pokiaľ to auto dáš do kopy tak ti ešte pekných pár rokov poslúži pokým neni hrdzavé, ale zase Puntá majú dobrú antikoroznu úpravu takže by s tým problém byť nemal pokiaľ nebolo capnuté. Je to jednoduchý motor kde tých vecí čo sa môžu pokaziť až tak veľa neni. Pre ženu do mesta a na také jej motkanie by som povedal ideal.
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
Pet
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pet »

Rezave zatim prave neni, to je u fiatu dobrý :)
------------------------
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“