Akorát jsem dneska před Octávku (vím, že se bavíme o Fiatech) nicméně jako příklad to mohu snad uvést.
problém: špatně fungující centrál, vybíjení baterie, špatný chod motoru.
- s centrálem si mysleli, že je v hájí zámek, výměna a jeké bylo překvapení když se to moc nezměnilo
- nová baterka, auto se stále vybíjelo
- motor má dost nalítáno tak že s tím se jim nikdo nezabýval s tvrzení, že už má "dost". Jak hezké

Když se mi to dostalo pod ruce:
- měření odbíraného proudu = klešťákem nicméně kvalitním. Příznám přímé měření by bylo lepší,ale měřák co mám se dá použít.
- při měření při zamykání/zajištění chcete-li, jednou nějaká hodnota, po druhé jiná hodnota občas opravdu malá cca do 10mA! Což už jsem bral,ale ostatní hodnoty byli opravdu šílené
- rozebral jsem dveře řidiče tam jsem v průchodce zjistil polámané vodiče nicméně né tak aby nepřeváděli.
- dále jsem došel k centrální řídící jednotce dveří komfortní výbavy vozidla 29pin konektor. VW to ma řešené jako celý kus s motorem okna.
- zjištěna totální oxidace několika kontaktů! V konektoru byla jasně vidět přítomnost vody/vlhkosti.Jak se tam dostala sem nezjistil, konektor je řešen jako téměř vodotěsný
- jeden drát mi dokonce zůstal v ruce, prostě byl tak vyhnilej, že tam prakticky držel na dobré slovo.
Nový kus od škodovky 6,5tis. plus kabelový svazek dveří, taky pěkná pálka. To když jsem řekl majiteli tak málem padl do mdlob. Vrakoviště moc nepřipadalo v úvahu, protože jak jsem zjistil na fóru, téměř běžná porucha těchto roků výroby.
Po opravě (nebudu rozepisovat jak se provedla):
- centrál funkční
- odběr a vybíjení baterie s ztratilo
- i motor začal lépe jít.
Tak to jen na okraj jaká chujovina může taky nastat. A pak to hledejte