boční náraz na přední kolo
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
boční náraz na přední kolo
bych rád věděl dle možných zkušeností ...
na pos..ným náledí sem na kruháči najel předním pravým v cca 15-20km rychlosti na betonovej obrubník, kola sem stočil doleva, abych neprosekl gumu, pro mě jako řidiče nijak velká rána, ráfek naraženej dovnitř, guma zůstala plná a v pořádku, ale rád bych se zeptal jestli hrozilo nebezpečí naražení nějakýho čepu nebo ramene a co bych měl eventuelně sám nebo si nechat zkontrolovat
upozorňuju že su lama a auto sem si sám nespravoval přes 20let
na pos..ným náledí sem na kruháči najel předním pravým v cca 15-20km rychlosti na betonovej obrubník, kola sem stočil doleva, abych neprosekl gumu, pro mě jako řidiče nijak velká rána, ráfek naraženej dovnitř, guma zůstala plná a v pořádku, ale rád bych se zeptal jestli hrozilo nebezpečí naražení nějakýho čepu nebo ramene a co bych měl eventuelně sám nebo si nechat zkontrolovat
upozorňuju že su lama a auto sem si sám nespravoval přes 20let
######
.ScOrE.
.ScOrE.
- Reklama
Re: boční náraz na přední kolo
pri jazde auto ťahá do strany ak nie, geometria bude "ok" nič sa viditelne nepoškodilo, až na ráfik ktorí absorboval väčšinu energie,ale nemúsi to tak byť, je tam gulový čap na ramene, další gulák na axialnej tyči riadenia a vrchné uloženie tlmiča. Kolegový len nacúval jeden "šikovný" vodič do ľaveho kolesa, a bolo po geometrii. Brat tiež oprel koleso o obrubník, ráfik ohnutí, výmena ramena, ale nebolo to na fiate.
Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
zkoušel sem to kolo jen pořádně chytit a cloumat s ním do stran, vypadalo to v pořádku, při jízdě netáhne, necuká,ten ráfek pobral nejspíš všechno, takže asi to bude v pořádku, raději ale až budu někde v Čechách nechám někoho mrknout na geometrii
######
.ScOrE.
.ScOrE.
Stalo se mi to samé az na to ze rafek to prezil bez uhony...
šPunto mk2a 3dv 1,2 8V - eX
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
všechny kruháče bez obrubníků, a navíc už i uklizený a tenhle poslední s betonama si asi nechali na poslední chvíli a samozřejmě byl nejvíc omrzlej co sem tam stál a čekal na kolegu až na pumpě nafoukne rezervu (100x sem si říkal že bych ju měl fouknout) a vrátí se z5, tak z 20 aut mělo ten samej problém co já tak 15 akorát já to neulyžoval
######
.ScOrE.
.ScOrE.
něco podobnýho se mě stalo minulej rok, alorát to dopadlo tak že byl ráfek naražené, zlomený rameno a vyskočená poloosa
Alfa Romeo 156 Ti po FL 1.9 JTDm 110 kw
Fiat Punto Sporting Mk1 1.2 16V 63 kW ex
NESTRAŠ ale to bych s tím asi nejel žejo? hned po výměně na rezervní šprcce 25 tam, pak 35 zpátky a bez problému
######
.ScOrE.
.ScOrE.
To si piš že bys nejel, já teda jel na odtahovce, na kterou jsme to měli problém dat, protože kolo bylo vylomený kolmo k autu a odtahovka namrzla jak prase
Alfa Romeo 156 Ti po FL 1.9 JTDm 110 kw
tak to se mi fakt ulevilo zcela pokrytecky a škodolibě
######
.ScOrE.
.ScOrE.
no mne sa stala tiez podobna vec,ale pri podstatne vecsej rychlosti,a dopadlo to horsie : disk doohynany,huma prasknuta,a ohnute oba tlmice :-/
1.2 8V 2000
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Před čtyřma rokama 1.1. mi do pravýho předního kola v asi 60km rychlosti narazil hlavou srnec, rana to byla jako prase poklice na šrouby byla na 3 kusy zadní část blatníku se vyhnula tak že pravý dveře nešly otevřít přední část blatníku urvala dva držáky pravýho př. světla a poloosa zřejmě náraz absorbovala jen částečně páč na levý straně se hnul spodek tlumiče a ten už možná byl v háji předtím ale natekla do něj voda a ta v něm zamrzla + byla hodně rozhozená geometrie a začalo hučet ložisko na levým předním kole
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele