jak jsem se již zmiňoval,že se mi během během jízdy rožnou na pár vteřin všechny kontrolky ato několikrát po sobě,tak teď navíc dochází k zamrznutí všech budíků což netrvá několik vteřin,ale dokud nezhasnu motor.Vše funguje,ale na budíky zústanou zamrzlé na údajích před bliknutím kontrolek.
U Fiata(AB Auto Brno) to měli 2x napíchnuté a jsou zatím bezradní.Nemáte stím prosím někdo zkušeností.
kolaps kontrolek a budíků
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
Kontrolky
Ahoj. Tak tuhle poruchu už mám za sebou. Na počítači to bylo ale technici nic nezjistili. Stáhnul jsem si tedy el. schémata na stilo a začal jsem proměřovat drát po drátu. Chyba byla až v přístrojové desce kterou jsem musel vyndat. Na ní je nacvaklej displej a v něm je problém. Zní to sice šíleně ale je to tak. Signál CAN jde z řídící jednotky na přístrojovku přes displej, dále tyristor posílá napětí na osvětlení přístrojů (rádio ventilace pouze průsvitky) No a jak byl přechoďák mezi přístrojovkou a displejem tak se to ztrácelo a budíky se restartovali, palubka zhasínala... Visteon to má blbě udělaný, protože přímo ze sklíčka displeje vedou nožičky do konektoru na přístrojovce a ty jsou náchylné na efekt vylézání (dělá to na počítačích, jak se to ohřívá a chladne tak nožičky vylézají z patic) takže vyndej displej a znovu ho zandej a je po... Jo a než sundáš z motorků ukazatelů ručičky tak si je označ kam ukazovali jinak Ti to pak bude ukazovat blbě.