Doblo trhanie + cervena kontrolka
Moderátor: peta.smolik
Doblo trhanie + cervena kontrolka
Zdravim, mam fiat doblo r.v. 2001, je to hladky diesel 1,9d. Uz 2 dni do zadu sa mi obcas rozsvietila cervena kontrolka poruchy motora, auto v ten den este slapalo. Vcera vecer som siel po meste a 2x mi to skapalo na volnobehu, ked som dobrzdoval. No kontrolka potom zhasla a islo v pohode no prisiel som dnes rano o 5 domov a zacalo to znova svietit asi 3 km pred domom. Auto na nizsich otakach trhalo a musel som ist vo vacsich otackach. V poriadku som ale prisiel zaparkoval no dnes rano startujem auto natoci aj odpali, ide 5 sek rozsvieti sa kontrolka chyby motora a zhasne. Takisto sa to opakuje aj 2x, aj ked pridam plyn a snazim sa ho drzat v otackach. Mohlo by to byt cerpadlo ? alebo upchaty palivovy system ? Zavzdusneny ?Dakujem za odpovede a rady.
- Reklama
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Doblo trhanie + cervena kontrolka
Naftu tankuješ pořád stejnou od jednoho prodejce?
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
naftu tankujem stale inu ale vzdy sa snazim OMV shell slovnaft... proste tam, kde niesi mali sukromnici
problem som pravdepodobne vyriesil, rozobral som plavak pod zadnymi sedadlami, prefukol som hadicky k filtru, no tam chyba nebola, tak som fukol priamo od filtra uz do trysiek a cerpadla, auto uz nahodilo a chyba motora zhasla, tak uvidim teraz ci bude strajkovat, dufam, ze nie
problem som pravdepodobne vyriesil, rozobral som plavak pod zadnymi sedadlami, prefukol som hadicky k filtru, no tam chyba nebola, tak som fukol priamo od filtra uz do trysiek a cerpadla, auto uz nahodilo a chyba motora zhasla, tak uvidim teraz ci bude strajkovat, dufam, ze nie
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
No ale tak to bylo naftou respektive bordelem v ní asi né?
praveze nafta bola cista, aj sitko plavaku bolo ciste, dokonca ked som fukal vzduch z filtra do nadrze tak nesla ziadna spina... pomohlo ked som prefukol maly obvod z filtra do motora... je mozne, ze by presla spina aj cez filter ?
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na tom jak dlouho tam ten filtr máš a v naftě mohla bejt nějaká příměs a když je filtr už špatnej může propouštět i kal
praveze filter je tam asi len 3000km a preplachnut to k motoru som pomerne ani nechcel a uz som chcel auto dotiahnut do servisu, bola to uz len posledna moznost... kal by teda prejst mohol ? keby to boli nejake vacsie ciastocky, tak by to zanieslo aj trysky, ale to by snad neprepustilo ?
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně bych filtr vyměnil ale starý nevyhazoval... Uvidíš jestli se to nebude opakovat
filter kupim pozajtra hned ako budem moct tak aj vymenim a uvidim co to bude dalej robit, snad pojde ako ma, ten motor ma uz nieco za sebou, 450 000...