Baterka
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Baterka
Já tady bych nový altík rozhodně nekupoval, Zrovna jsem to řešil u svýho auta a koupil jsem si za 550 Kč starší přes inzerát. Vím že asi nevydrží 10 let ale to auto taky tak dlouho nepojede. Když mi Alternátor pojede 3 roky budu hooooodně spokojený.
Fiat Punto 75 SX, r.v. 1994
Opel Omega B caravan 2,0l, 16V
- Reklama
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Tak buď budeš mít štěstí a altík vydrží a nebo smůlu a nevydrží ani do léta, akorát kámoš to takhle řeší dva roky a už má 3. a zas je v čudu a dokupy už to stálo 3tis. a náhradních dílů má už kupu leč funkční altík ani jeden
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Za mně taky oprava,ale u toho Punta je potíž s těma obalama,který praskaj.Proto ty výměny za nové.Alespoň tedy taková je moje vlastní zkušenost a kamarád elektrikář je na tom stejně.V dílně bedna prasklejch alternátorů,někdy prasklé až při rozebírání.
Fiat 850,126,Regata D,Ducato D,Punto Cabrio,AR 75,AR Alfetta,Ape 601 a další neitalské...
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Ten můj taky prasknul a při rozebírání se rozsypal úplně. Takže potvrzuji
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Sem dnes dohledal obal a dodák od mýho altíku (před 4 roky za 5tis) a je ještě vyroben v Itálii a koukal sem a zatím prasklej ještě není
Punťa fire, Rosso Tiziano
Bodejť by byl. U těch původních alternátorů je asi vražda, když auto stojí nebo se prostě alternátor průběžně netočí. Tuhle informaci mám ze zdroje "jedna paní povídala", ale celkem bych tomu věřil, protože u mě to zadření proběhlo přesně podle tohohle scénáře, Punto jsem tehdy nechal asi 3 měsíce stát na ulici bez provozu.
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě to bude tím že dnes už není nic jak dřív. Když jsem držel ten svůj prasklej v ruce a pak jsem ho ještě chtěl rozebírat, doslova se mi sypal v ruce.cinzano píše:Bodejť by byl. U těch původních alternátorů je asi vražda, když auto stojí nebo se prostě alternátor průběžně netočí. Tuhle informaci mám ze zdroje "jedna paní povídala", ale celkem bych tomu věřil, protože u mě to zadření proběhlo přesně podle tohohle scénáře, Punto jsem tehdy nechal asi 3 měsíce stát na ulici bez provozu.
Jednoznačně to vyrábějí z papíru nebo z nějaké pofiderní hliníkové slitiny ze které pak ani nejdou vymontovat šrouby.
A pak si taky myslím že na ten altík vzhledem k jeho umístění na autě hodně působí odspodu voda, sůl, bláto a pod.