svítí kontrolka motoru,běží na tři válce,nepravidelný volnob
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
svítí kontrolka motoru,běží na tři válce,nepravidelný volnob
Zdravím,mám problém s Fiatem Punto II. 2001,1.2 16v , 59kw,najeto 107 000km, dnes jsem chvilku po začátku jízdy předjížděl jiné auto,podřadil jsem z 5 na 4 a v tu chvilku to cuklo (asi 2x), následně byl cítít úbytek výkonu, a začala problikávat kontrolka motoru,po ujetí asi 3 km, se rozsvítila natrvalo.Dával jsem to za vinu nekvalitnímu benzínu,dnes je venku -17stupňů, který jsem patrně natankoval,následně jsem se vydal natankovat "vervu 100" od benziny( myslím že to je klasický 98 octanový bezsiřičný benzín) Nyní po ujetí asi 5 km kontrolka bliká-není to náhodné blikání (interval asi 1 vteřiny) ovšem musím akcelerova , nebo musí být motor v tahu.Ve chvilce když stojím na volnoběh nebo za jízdy pustím plyn a cca 5 vteřin nepřidávám tak se kontrolka motoru rozsvítí natrvalo a svítí dokuď nepřidám plyn.Při volnoběhu je cítit i slyšet že motor nejede plynule jako-by na tři válce, a místy se dostane až k 500-900 ot/min.Takto beží neustále,někdy se ovšem na 2-3 vteřiny vrátí do původního(správného) volnoběhu!!!Zásadní spotřebu benzínu jsem nezaznamenal,voda neubívá ani nepřibívá , teplota je ok, ,hladina oleje se taky nezmněnila,z výfuku nejde žádný zajimavý kouř,při jednotlivém odpojení kabelů-zjištěny elektrické výboje(dle mně naprosto ok-trochu to kopne ) napadá mě buď některý kabel,nebo cívka,nebo v nejhorším případě ńěkterý vstřik(bohužél jsou poměrně drahé-cca 3000kč)pleas kdo máte tušení tak poraďte!moc DÍK Dafson
- Reklama
Re: svítí kontrolka motoru,běží na tři válce,nepravidelný vo
Rovnake auto, rovnaky problem, riesil som to tu v auguste : https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=67&t=19272
Oranzova kontrolka zanmena problem spalovania, teda jeden alebo viac valcov nespaluje, teda zrejme nedostava iskru, moze to byt svieckami, svieckovymi kablami,alebo ako to bolo v mojom pripade indukcnou cievkou. Vela zdaru !
Oranzova kontrolka zanmena problem spalovania, teda jeden alebo viac valcov nespaluje, teda zrejme nedostava iskru, moze to byt svieckami, svieckovymi kablami,alebo ako to bolo v mojom pripade indukcnou cievkou. Vela zdaru !
taky mam hodne podobny problem,obcas to pri startovani bezi na 3 valce,poslednich cca 100km vyletla spotreba z 5,5-6 litru nekam na 10-12 litru a pred cca 10 km se rozsvitila cervena kontrolka
Fiat PuntoII 1,2 16V Sporting 59kw,automat,rv 2000 naštěsti je to auto od mojej roby,já používám Land Rover
další poznatek,měřil jsem odpor na vstřikách- všechny jsou 14,5 ohmu +- 0.4.takže vstřiky si myslím jsou ok.kompresi to má taky.jen mě zaskočilo že když jsem měřil kabely ke svíčkám tak od nejkratšího po nejdelší se ukrutně liší odpory- 1(nejkratší) 2,02ohmu* 2)2,23ohmu * 3)2,97ohmu * 4(nejdelší)3,67ohmu...co vím tak dnes jsou už kabely uhlíkové a tudíž by délka neměla hrát roli a měl by být téměř totožný odpor(+- nejaká drobná odchylka) ale nenašel jsem nikde hodnoty odporu kabelů...to auto není pro mě a proto nechci pokračovat metodou pokus omyl-koupit svíčky,kabely,vstřiky,cívku-ono je to všechno docela drahé ale neříkám že je to blbost jen je tahle varianta momentálně nevhodná.s odstupem času se to stejně vymnění,ať už preventivně nebo z důvodu potřeby...
jen info-bylo to v atorizovaném servisu a tam chtěli rozdělávat hlavu,rozvody,vstřiky,že prej to budou desetitisíce....jsou tam nové svíčky,a udělaná diagnostika.byla tam s tím moje sestra.udělal tam diagnostiku s nějakým nesmyslným závěrem a ani nedostala výtisk z diagnostiky a když mě volala že co a jak-tak jí říkám ať si vyžádá ten výpis.že ten musí dostat k tomu.tak ji řekli že jim to "nejde" znovu načíst....kecy v kleci!!!jinak závěr je takovej že to byl kabel na třetím válci!!! nyní již auto jezdí,po nastartování svítila diagnostika ale už to patrně byla jen přechodná závada...asi po ujetí 100 km a cca třech nastartování se zhasla.Nyní OK!!!Jediné co si z toho beru je to že se v tom servisu alespoň slušně chovají a jednají se zakazníkem!Punto není vůbec špatný auto je to takovej malej městskej Ital-hodící se do města-kde vlastně bude jezdit...Dálniční rychlost 130 km/h a z toho spotřeba 5,2L.....což je super!!!
tak jsem to odvezl na diagnostiku,dnesak vecer budu vedet co stim je
Fiat PuntoII 1,2 16V Sporting 59kw,automat,rv 2000 naštěsti je to auto od mojej roby,já používám Land Rover
tak je to uplna blbost,je v haji cidlo teploty chladici kapaliny
Včera jsem dojel na tři válce a našel jsem tohle vlákno. Stejný motor a naprosto stejné příznaky jako Dafson. Výsledek? Kabel, na třetím válci!
Náhradní kabely jsem koupil Starline ZK 9892. Nemile mě překvapilo, že 3 jsou stejné krátké a jeden je dlouhý. No a jeden krátký je fakt dost napnutý, sotva šel nasadit na rozdělovač. Stačí to něčím podložit nebo hrozí i tak nějaké propálení? A je nějaká jiná alternativa než Bosch za 1300+ Kč?
Díky.
Náhradní kabely jsem koupil Starline ZK 9892. Nemile mě překvapilo, že 3 jsou stejné krátké a jeden je dlouhý. No a jeden krátký je fakt dost napnutý, sotva šel nasadit na rozdělovač. Stačí to něčím podložit nebo hrozí i tak nějaké propálení? A je nějaká jiná alternativa než Bosch za 1300+ Kč?
Díky.
Fiat Punto II 1,2 16V Sporting Rosso Tiziano
Ja som kupil v APM dieloch kable za 20Eur(500)CZK a zatial drzia rok v pohode. Maju pobocky aj u vas.
Bravo 198 1.4 T-jet Sport