Zdravím vás,
před nějákým časem mi auto začalo škubat a jako by se přehlcovalo, nebo co. Občas to dělá při zařazení vyšší rychlosti, jindy zase jen když víc sešlápnu plyn. Jako by zakucká, pak zabere a vystřelí.. Nezáleží zda je studený, nebo ne.. Dělá to v obou případech..
Svíčky, olej a filtr jsem měnil o prázdninách. Za poslední 2 týdny novej palivovej filtr, zapalovací kabely a vyčistil jsem škrtící klapku.. dál opravdu nevím. A radikálně se zvedla spotřeba. Poraďte prosím.
Kdysy u Typa jsem měl stejný problém a nakonec než se nechtěl rozjet vůbec a zadusil se,jsem se dostal s 1.6-kou na spotřebu 20 l.Závada byla "váha vzduchu".
paso12 píše:Kdysy u Typa jsem měl stejný problém a nakonec než se nechtěl rozjet vůbec a zadusil se,jsem se dostal s 1.6-kou na spotřebu 20 l.Závada byla "váha vzduchu".
Jelikož jsou moje znalosti úrovně začátečník, tak jsem pohledal a dospěl jsem k závěru, že ,,váhy vzduchu'' jsou jen u Punta 1.4 GT a Punta 1.7 TD... U mý 1.2 to asi není, nebo se tomu říká jinak..
To Final destination: Tak ako?vyriešil si to?lebo mne to robí to isté, hlavne ked motor ide do akcelerácie a na dialnici je to dosť nepríjemné...No zaujímavé je že otáčky sa nemenia...
Již jsem to neřešil, až na to zas bude nálada a love spíš.. ..možná to dokonce už přestalo.
...a teď spíš očekávám to, co bylo minulou zimu.. při jízdě nad 70 blikaly komplet kontrolky a nevím od kud vycházel ohlušující zvuk.. něco mezi pískáním a skřípotem, přestal až při úplným zastavení.. :-/
5_ulko píše:hlavne ked motor ide do akcelerácie a na dialnici je to dosť nepríjemné...No zaujímavé je že otáčky sa nemenia...
No, podíval jsem se kvůli vám do moudré knihy a vypadá to, že je to na 1242 s jednobodovým vstřikováním stejné jako u 1108. Takže to bude ta hadička. To skřípání a pištění za vlhka bude řemen pohonu alternátoru (opotřebovaný/blbě napnutý) ev. rozvodový řemen (ložisko).
Cinzano: neviem ako u kolegu ale mne to robí doslova tak že ked motor akceleruje tak ako keby ti niečo zablokovalo kolesa na chvilinku a trhá s celým autom,raz viac inokedy zas menej ale uz to pozorujem pri každej jazde...prirovnal by som to k vadnému ložisku, že ide ide a občas ti ho uplne zasekne a v zápatí zas ide...ako náhle ustálim otáčky(rýchlosť) tak to prestane...iba tak jemne cuká ako ked ideš po kočičích hlavách....hadičku som pozeral tá je ok aj všetky ostatné okolo, akurát zapalovacie káble hodne prerážajú a jeden doslova svieti po celej dlzke na modro moze to byt tým?
Taaakže vymenené káble aj sviečky...káble som kúpil klasické medené nie odporové...a problém je vyriešený.
Takže po zotmení auto do garáže,odmontovať celý ten plastový sací bazmek a sledovať káble a oblasť okolo sviečok...a keď to bude iskryť a svietiť na modro tak máš vystaráno...Vela zdaru