HELP - Vybíjení autobaterie
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
mno já mam vatru platinium s obsahem drahejch kovů, od podzimu se mi zdálo že na první starty už špatně točí potom už bez problému. a předevčírem mě nechala ve štychu když jsem chtěl nastartovat tak sice startér zacvaknul i zabral ale neotočil motorem zasly uplně všechny kontrolky mazání atd dal jsem jí nabýt tak uvidíme ale asi to bude baterkou je stará přes 5 let
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Najdôležitejšie je odmerať odber ked je auto odstavené.Odber v takom stave by mal byť 0,1A a nie viac.Druhá vec je merať dobíjanie a to pri zapnutých svetlách a ventilátore kúrenia.Tam by nemalo byť menej ako13,8V.Ak je všetko v poriadku tak vymeniť bateriu.Telly píše:Takže, baterie je zkontrolovaná(nebylo ji potřeba dolévat) a i nabitá. Zároveň jsem si upravil ten trapný kastl, takže při prvním zakolísání poletí Magnetti "z břehu" a nastoupí nějaká nová (asi Banner 44Ah). Nazdar[/code][/b]
... tak to je starenka a za to ze vydrzela tak dlouho bych ji dal do muzeaKaty píše:me stalo auto tri mesice bez pohybu v garazi a krachla mi baterka. ma to cenu ji nabijet ?
ja myslim ze ne... co vy? je v puntu od zacatku existence (97 rok) a nikdy s ni problemy nebyly.
... radsi si kup novou, starou nabijes a muze slouzit tyden, mesic a pak klekne...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
Tak jsem také řešil problém s baterií, když se mi v lednu poprvé totálně vybila baterie 44Ah VARTA (napětí 3,2V po nabití zase OK 12,8V, tak jsem koupil novou 50Ah/540A VARTA Blue Dynamic a po týdnu taky vybitá 10,5V. Měřil jsem odběr naprázdno a je to hodně 0,8A. Mám v autě tajný spínač a když jej vypnu, tak klesne odběr na 0,52A. Zjistil jsem, že když vytáhnu pojistku F39, na kterou podle manuálu má být připojeno autorádio, příprava pro mobil, automatická klima ( mám manuální klimu), diagnostická zásuvka EOBD, tak klesne odběr na 0,16A. Nejsem žádný oborník, a do fiat servisu se mi nechce. Může mi někdo poradit, co s tím?
FIAT PUNTO 1.8 HGT 96kW/130 prodán po 10letech skvělé služby
... bud ma deda spatnou nabijecku, nebo je ta baterku v haji ...Katy píše:mno, deda aktivne vydelal tu moji vybitou baterku, dal ji na nabijecku a vyhodila mu pojistku. je to mozne ?
pry ze je zkratovana..... nevim ale od ceho pac mam vse zapojene odborne.
... to ze je zkratovana, tak za to nemuzes, je to proste uvnitr baterky ...
... taky se me to stalo na stare baterce ... jeden den OK a druhy KO ...
... tak koupit novou ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...