Vibrace auta
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Začátečník
Vibrace auta
Zdravim fiataci potreboval bych pomoct s vyresenim problemu na mem spuntouchovi 1,2 59Kw r.v.99.prakticky ze dne na den zacal vibrovat.nejhorsi je to pri jizde do kopce a pravotocive zatacky.cele auto se klepe a nedari se mi zjistit cim to je.na aute doted byla prevazena kola,udelana geometrie,vymeneny kloub na poloose,zkousel sem menit i sadu gum a dneska sem byl na stk aby mi to proklepali tresakem.az na miniaturni vule na zadni naprave se na aute nic nenaslo.cim by to tedy mohlo byt?
- Reklama
-
- Začátečník
Re: Vibrace auta
jako ze by odlitlo?po pravde se mi ho nedari nikde najit..at na netu nebo na aute
mělo by bejt na tý delší poloose, takovej váleček staženej 2 šroubama.
fiat punto II 1,2-8V (44KW)
-
- Začátečník
zadny valecek na poloose sem nenasel.je vymeneny motorovy olej,poloosy byly venku..zadna zmena.klouby jsou pry dobre.zitra zkusim jeste pro kontrolu jiny servis ale uz me nenapada cim to muze byt.dela to predevsim v tahu,pri vyrazeni je klid a nic nehopsa.jeste me napadlo..na kotoucim mam himalaje,pri brzdeni mi to triska do volantu.jestli by to teoreticky nemohli delat i oni.
tak ti asi upadlo. ono tam není pro srandu. vždycky je u tý delší poloosy tj. pravá, silnější motory to maj trošku jinak , ale 1,2 jen a pouze s tlumičem kmitů. mrkni se na jakýkoliv foto pravý polosy (punto 1,2) ten váleček uprostřed. zažil jsem to u felicie, je to hovadina, ale třepe to slušně
fiat punto II 1,2-8V (44KW)
-
- Začátečník
takze ten valecek jsem nasel.vypada ze uz ma neco za sebou ale porad tam drzi.tim padem ze ty vibrace tim nebudou.kdyz sem pod tim lezel tak sem zkousel brat za poloosy,na vsechny strany,pres rychlost atd.u pravy bliz u poloosy bylo celkem dost slyset cvakani,kratka to nedelala.tim padem me napada jestli by to nemohl byt vymlety vnitrni kloub u prevodovky,ten sem jeste nikdy nemenil tim padem netusim co dela kdyz je pred smrti.ikdyz kdyz sem naposledy byl servisu tak podle znameho jsou oba dva klouby v poradku