Engine fault

Moderátor: peta.smolik

proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: Engine fault

Příspěvek od proch »

U mě zdá se to dělal totálně zanešenej vzduchovej filtr (ale řvalo to na EGR) a ten tlak turba, jak tady někdo psal (špatně nastavené limitery v chipu) Limitery se přenastavily a po výměně oleje a filtrů neřve ani EGR. Z mé zkušenosti, když to svítilo na EGR, tak to nesundávalo výkon, ale když na tlak turba (overboost) tak to spadlo na chvilku někam ke stovce a potom se to zase rozjelo.

Tak ne vzduchovej filtr, ale špatnej konektor na EGR. Jsem se ho jal vyčistit když to pořád řvalo a ten konektor tam byl úplně volně. Ta plastová packa se nějak unavila a konektor povyjel. Tak jsem to pořádně zajistil a je klid. EGR jsem vyčistil, když už jsem se v tom rejpal (teda pakárna ho vyndat)... :D
Naposledy upravil(a) proch dne 18 srp 2012, 13:03, celkem upraveno 1 x.
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...

keri
Začátečník

Příspěvek od keri »

Vzduchovej filtr jsem měnil. Co se týká kódů, tak jsem našel nějaké jiné kódování a P1221 ukazuje něco ohledně otáček. Myslím, že konkrétně to byl nějaký potenciometr plynu. ESP kontrolka nesvítí a už se mi i stalo, že auto nereagovalo na plyn, šlapal jsem, ale nic se nedělo. Škrtící klapka, plynový pedál i jednotka už byly odzkoušeny jiné, ale pořád nic.

Příspěvek od pran22 »

zdravim mam prozbu zničeho nic se me rosvitila tato hlaška dle diagnostiky to hlasi plnící tlak problem je že chyba se neda smazat je protste trvala nemusim ani startovat a chyba furt se piše nejspíš je to čidlo nebo kabel k němu muže me nekdo poradit kde ho najdu mam jtd 85kw rok 2002 vuz nema dost vykonu tet dekuji za radu
proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

Ta chyba nejde ve FESu smazat když motor neběží?... :shock: To je divný, hlášky tohoto typu mě normálně šly smazat, ale za jízdy, když teda byl problem, tak se zase objevily. No může to být prasklá hadice od turba, zatuhlé lopatky. Kolik to má najeto? Jaké číslo má ta hláška?
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...

Příspěvek od pran22 »

tak dnes na diagnostice a mam chybi dve jedna je p0235 plníci tlak
druha chyba je p0101 obovd mereni hmotnosti nebo objemu proudu vzduchu rozsah provoznich hodnot poradi nekdo co s tim
proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

P0235 - Supercharger error Tato chyba se vyskytuje v součinnosti s vadným MAP senzorem,"Manifold Absolute Pressure" sensor (snímač tlaku v sání) Vyčistit, nebo sehnat nový...

Obrázek

Popřípadě vyčistit a zaslepit EGR

Obrázek
Ale nejdřív bych zkusil vyndat a vyčistit ten MAP (na horním obrázku v kroužku)

P0101 - air flow meter signal Váha vzduchu, zkontrolovat kabely zkusit vyčistit, nebo sehnat novou...Je namontovaná přímo na air boxu.
Naposledy upravil(a) proch dne 23 srp 2012, 23:26, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od pran22 »

tak čidlo sem dal nove a porucha motoru už zhasla zitra zejedu na diognastiku a uvidim co me napise tet mam este jednu prozbu piše me to poruchu zhaveni četl sem tu o mereni zhaviček vse mam ok ale vypada že nekdo předemnou dal do auta modul zhaveni z 5 valce a to je asi cela chyba co myslite
datelos
Fiaťák

Příspěvek od datelos »

Kde prosím najdu ten EGR sráč, popřípadě můžu si dovolit ho zaslepit, když mám EURO3, nebude to chtít ještě SW ůpravu.
Fiat Stilo 1,9JTD 85KW r.v.2004, najeto 258000km
proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

Myslej jsem, že to bude chtít soft upravit, ale u JTD je EGR jen dvoupinový. Myslím že auto řve jen když se odpojí třeba konektor, to se stalo mě, ale když se zaslepí, je v pohodě

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Lepší by bylo ho zaslepit hned u výfuku, nebo na vstupu do EGR, ale takhle to taky stačí, je to nejjednodušší.

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

pran22 píše:tak čidlo sem dal nove a porucha motoru už zhasla zitra zejedu na diognastiku a uvidim co me napise tet mam este jednu prozbu piše me to poruchu zhaveni četl sem tu o mereni zhaviček vse mam ok ale vypada že nekdo předemnou dal do auta modul zhaveni z 5 valce a to je asi cela chyba co myslite
Může to být ta chyba. Chybí mu tam odběr jednoho žhaviče... :D Když jsem si žhavič chytře při měření zkratnul, shořela 50A pojistka u baterky. Nestačilo ji jen vyměnit, musela se na diagnostice vymazat chyba relé žhavení, nemáš tam taky chybu?

Příspěvek od pran22 »

ano mam tam cyhbu zhaveni rele ale smazu ji a stejen se rosviti chyba P0380 obvod žhavici svičky /ohrivace A chybna funkce
proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

P0380 Glow Plug/Heater Circuit "A" Malfunction

No tak jestli je tam relé z pětiválce, tak je to asi jasný, podle mě mu tam chybí ta jedna žhavička...Jedině tam dát to správný relé...

Příspěvek od pran22 »

co propojit ten volny kabel aby sel na nejakou svičku a myslelo si to že žhavi jako by 5 sviček
proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

Tak to je "sofistikované" :D řešení, ale myslím, že to bude házet chyby dvou žhavičů, tedy jestli Stilo rozezná, kolik žhavičů je mimo. Ale to nevím, nemám zkušenost, zatím jsem na Stilu nedělal, až na ten zkrat a pojistku...Aby to relé nešlo světem...

Příspěvek od pran22 »

zitra kuchnu rele co tam mam a poslu jeho cislo popripade nevi nekdo kde sehnat přimo rele na stilo dekuji
Odpovědět

Zpět na „Stilo“