Zohnal som "overhead panel" s digitalnymi hodinami, osvetlenim kabiny a citacim svetlom, uz to mam aj zapojene, funguje to bezchybne, ale jedna vec mi nejde do hlavy. Tie digitalne hodiny maju 4 vyvody, je to kostra, trvaly +, spinany + spinacou skrinkou a podsvietenie. Z toho mi napadlo, ze by sa to asi malo chovat nasledovne : Na displeji sa nic nezobrazuje, ale hodiny v pozadi pracuju. Ked zapnem klucik, tak sa zobrazi na hodinach cas, ked zapnem svetla, tak sa zapne podsvietenie. Ono sa to vsak chova tak, ze cas sa na displeji zobrazuje stale bez ohladu na zapnute zapalovanie. Tym ale nechapem zmysel toho spinaneho +. Ako by tam bol jeden kabel navyse. Zapojene to mam presne rovnako ako auto z ktoreho som to kuchal (aj s kablami ). Dokonca to ciastocne aj sedi so schemami eletkroinstalacie z knihy.
Chcem sa spytat, ako sa to chova tym, co tie hodiny maju od vyroby namontovane ? Zobrazuju cas stale ?
Vopred dik za info
digitalne hodiny na mk1
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
digitalne hodiny na mk1
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
- Reklama
Re: digitalne hodiny na mk1
ahoj,
čas se zobrazuje stále, při rozsvícených světlech svítí i podsvícení hodin
čas se zobrazuje stále, při rozsvícených světlech svítí i podsvícení hodin
Fiat Punto SX 75, r.v. 1995, červená metalíza
-
- Všeználek
hodiny mi bezia stale,a podsvietenie sa mi zapne po otoceni klucika,bez ohladu na to,ci svetla svietia,alebo nie
FIAT PUNTO STILE 1.2 16V GT Look
Facebook ---> Peto Hidasi
Facebook ---> Peto Hidasi
No to ma asi kazdy zapojene inak. Sranda, su to ale taliani ti taliani
Tak ale aspon ma tesi, ze aj niekomu inemu to funguje presne tym istym sposobom ako mne. Stale mi ale nejde do hlavy ten jeden kabel ktory je tam zjavne zbytocny.
Tak ale aspon ma tesi, ze aj niekomu inemu to funguje presne tym istym sposobom ako mne. Stale mi ale nejde do hlavy ten jeden kabel ktory je tam zjavne zbytocny.
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
Vedou tam na dig.hodiny čtyři kabliky: černý je kostra,bíločervený je trvalé napětí 12V pro hodiny,modročervený je podsvětlení hodin ihned po zapnutí spínačky do první polohy,žlutočerný je podsvětlení hodin (při zapnutí klíčku doleva proti směru hodinových ručiček do polohy park při zmáčknutí toho čudlíku ve spínačce) Tudiž hodiny zobrazují čas i při vypnutém zapalování (ukazují trvale),při zapnutí klíčku zapalování do první polohy se rozsvítí podsvětlení hodin+tlačítek ovl.el.oken na dveřích,nic víc nic míň. Při zapnutí klíčku doleva do polohy park po zmáčknutí onoho čudlíku se rozsvítí parkovací světla,osvětlení přístrojovky a ovladačů topení + symboly na tlačítkách nad nimi ( mlhovky a vyhř.zadního okna) a podsvětlení dig.hodin.
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
ano omlouvám se - hodiny mi svítí i bez světel (btw. také díky za vysvětlení )
Fiat Punto SX 75, r.v. 1995, červená metalíza