Divný zvuk pri zapnutí spínacej skrinky

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
milankos512
Začátečník

Divný zvuk pri zapnutí spínacej skrinky

Příspěvek od milankos512 »

mám taký problém keď otočím kľúčom na polohu kedy sa zapne spínacia skrinka a rozsvietia sa všetky kontrolky a nemám ešte naštartovaný motor a napríklad stihanem predné okná naraz dolu tak to občas (nie vždy) vydáva strašne nepríjemný zvuk ..nie pri tom sťahovaní okien ale potom ..ide to od motora alebo niekde z prednej časti auta neviem si to nijak vysvetliť. Mal s tým už niekto "česť" sa stretnúť ? Milujem to hlavne na parkovisku pred obchodom napríklad ..kedy si stiahnem okná pred tým než naštartujem že je teplo a začne to vydávať ten spomínaný zvuk ...všetci sa na mňa pozerajú ako na debila že čo to vydáva moje auto za zvuky ..keď vypnem spínaciu skrinku a potom opäť otočím kľúčom a rovno aj naštartujem tak je to OK ale mamke sa to už stalo aj za chodu motora že to začalo robiť ...fakt neviem čo by to mohlo byť ..vedel by mi nekto poradiť ?
Punto 1.2 16V 59kw
Reklama

BorisRossi
Fiaťák

Re: Divný zvuk pri zapnutí spínacej skrinky

Příspěvek od BorisRossi »

Po otoceni klucika sa ti na karbeci nastavi klapka pomocou motorceka, skus si ten mechanizmus vycistit premazat, typujem ze pri otvarani okien kvoli poklesu napätia sa ten motorcek nemoze pohnut ako ma a preto tie zvuky, neviem co ine by to mohlo byt
Punto Grande 1.4 8v 57kw Dynamic 2008
Mazda 6 sportwagon 2.3VVTi A/T, AWD 119kw 2004

Ex. Punto Mk1 1.2 8v HSD 54kw
Ex. Punto Mk1 1.1 8v S 40kw
Karol
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Karol »

slaba baterka ? Dobit baterku, pripadne vycistit kontakty nepomoze ?
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
milankos512
Začátečník

Příspěvek od milankos512 »

Karol píše:slaba baterka ? Dobit baterku, pripadne vycistit kontakty nepomoze ?
baterka je viac menej nová ...kupovala sa cez zimu kedže auto niekoľko krát v tých mrazoch vypovedalo a nechcelo naštartovať ...takže baterkou to nebude si myslím ...ono nie vždy sa to stane napríklad pred včerom keď som bol u kamaráta a trošku sme sa v ňom vrtali a chcel som aby ten zvuk spravilo tak to nerobil hajzel :lol: fakt len niekedy ..ale nevime kedy lebo už to spravilo aj za jazdy ...inokedy na parkovisku keď bol motor zohriaty ale aj keď bol motor studený ..takže fakt neviem kedy tento jav nastane ...a koli čomu
Punto 1.2 16V 59kw
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“