Klepání v motoru BRAVO 1.9JTD 88kW
Moderátor: peta.smolik
Klepání v motoru BRAVO 1.9JTD 88kW
Zdravím. Tři dny zpátky jsme ráno startnul auto a vyjížděl z garáže. Motor začal nepříjemně klepat, tak sme vystoupil obešel auto podíval se, mezitím to přestalo. Včera mi to udělalo zase při jízdě v malé rychlosti a nebo při stání na volnoběh. Cítím klepání ve spojce a trošku mi příjde že aj na řadicí páce.
Natočil sem to na mobil viz video http://www.youtube.com/watch?v=YgNHqA86nec&feature=plcp ... je to celkem hlasitý a nepříjemný zvuk. Na videu jde slyšet od 4sec. pak přestane a na závěr videa zase.
Díky za radu či postřehy
Natočil sem to na mobil viz video http://www.youtube.com/watch?v=YgNHqA86nec&feature=plcp ... je to celkem hlasitý a nepříjemný zvuk. Na videu jde slyšet od 4sec. pak přestane a na závěr videa zase.
Díky za radu či postřehy
- Reklama
Re: Klepání v motoru BRAVO 1.9JTD 88kW
Cauko, mám rovnaký problém na Brave 2 1,6 Mtj, Ako si ho vyriesil prosím ? Velmi by som bol vďačný.Ďakujem
fiat punto mk2 1,2 60k 2001
fiat bravo 2 1,6 mtj 105k 2008
Mne to pride na take nejake chrastenie alebo ako by som to nazval.Rozvody su ako na tom?Ked stlacas spojku ma to vpliv?
EX-Fiat stilo 1,9 jtd 85kw.Momentalne Fiat bravo 1,9 mjtd 88kw
Spojka na to nema vplyv, a dalsia informacia je ze mi to robi iba pri zohriatom motore, rozvody boli menene pri 140000km a teraz mam 160000km. V servise mi povedali ze nevedia co presne to robi, mali odkrytovane rozvody a opticky aj mechanicky v nich vyzera vsetko v poriadku. tak ja neviem zatial. Nejake dalsie napady?
Kompresor klimy?
EX-Fiat stilo 1,9 jtd 85kw.Momentalne Fiat bravo 1,9 mjtd 88kw
Může to být dvouhmota
nechce sa mi počuvat zvuk, ale treba rozlíšit frekvenciu, myslím podla otáčok bud to "ide" od kľukovky, alebo rozvodov, tie od rozvodov sú opolovicu nižšie od otáčok kľukovky snad som vás nasmeroval
Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
takže, po menšom patrani mám dalšie informácie, ten klepok je iba pri volnobehu je nepravidelny takže frekvencia sa ťažko určuje. Navstivil som dvoch nezávislých ludí zo sa zaoberajú opravou áut. Prvý povedal že nevie čo to je, aj ked mal odrytované rozvody a tie podla jeho slov vyzerali v poriadku(mechanicky, napnutie a tak žiadne podrobné kúmanie). Jeho nápad je výmena aby sme si boli na istom že sú dobré. Druhý mi povedal že to je vstrekovač na 90%, že pri volnobehu mu nestačí tlak tak si klepne. Tak čo si o tom myslíte ?
neviem či elektrický riadené strekovače klepú tak hlasno, ale starý mechanický keď je pridretý to je ako gulomet. Na mojom benzináku čujem ako cvakajú, celkovo motor klepoce ako diesel
Najlepšie by to bolo zistiť stetoskopom
Najlepšie by to bolo zistiť stetoskopom
- Přílohy
-
- da sa presne určit odkial ide zvuk
- hs1022_010_cpt.jpg (23.1 KiB) Zobrazeno 6806 x
tak tak stetoskop treba
mimo temu pre rogiho a 1,4 16V benzinakov:
ja som zbadal ze na mojej kosacke robi rozdiel hladina oleja, treba ho drzat skor na hornej ryske, ja tam rozdiel pocujem, neviem to sice zdovodnit preco by to malo byt, okrem toho som hluchy jak poleno, ked mas uplne dole hladinu skus ci zbadas rozdiel medzi spodnou a hornou ryskou schvalne by ma to zaujimalo, ci ten dizel zmizne...
mimo temu pre rogiho a 1,4 16V benzinakov:
ja som zbadal ze na mojej kosacke robi rozdiel hladina oleja, treba ho drzat skor na hornej ryske, ja tam rozdiel pocujem, neviem to sice zdovodnit preco by to malo byt, okrem toho som hluchy jak poleno, ked mas uplne dole hladinu skus ci zbadas rozdiel medzi spodnou a hornou ryskou schvalne by ma to zaujimalo, ci ten dizel zmizne...
BRAVO 2010, 1,4 66kW, Tempomat ,LPG BRC
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk2b 2003, 1,2 44kW
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Panda Mk1 1988, 750i 25kW
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk2b 2003, 1,2 44kW
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Panda Mk1 1988, 750i 25kW
pre bajo777-tak to si odsledujem z tým olejom Keď som ho doviezol nové išiel motor ticho, až ráz som si všimol ako klepoce, je to pri rozvodoch, keď sa motor zohreje z tíchne o niečo. Tuším na gabriel.net som čítal že to jeden reklamoval, motor rozobrali dali všetko nove, vydržalo to dva týždne a začalo to klepat mám zato že to robí olejove čerpadlo, ktoré je nasunute na klukovke z predu.
Sú vsunute jedno do druhého, problem to pretočit v ruke.
Sú vsunute jedno do druhého, problem to pretočit v ruke.
- Přílohy
-
- olejove čerpadlo.JPG (49.42 KiB) Zobrazeno 6756 x