PALIVO: Spotřeba
Moderátor: peta.smolik
Re: Spotřeba
Tak pokud odhaduju (jen odhad), že s tím Tvá babča jezdí denně do práce a zpět a má to přibližně 15km jednu cestu a stavuje se po nákupech, protože Panda je na to určená, tak i tak je ta spotřeba docela vysoká a bylo by potřeba babče vysvětlit, že co nejrychlejší razení na vyšší převodový stupně, a tím jízda na nižší otáčky šetří nejvíc! Možná se ale cejtí jak Eliška Junková, a tady pak bude každá rada drahá.
Seš docela srandista a asi máš dost velkou zahradu na ty výkyvy, že jo?
Seš docela srandista a asi máš dost velkou zahradu na ty výkyvy, že jo?
Panda-Pinďa 1,2 8v Dynamic
Renault ESPACE III, 16V 104kW LPG
Renault ESPACE III, 16V 104kW LPG
- Reklama
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Někdy v budoucnu se ozvusgy píše:@ mr.bean palubní počítač není problém dodělatStačí říct, seženu nový palubní přístroj, natočím kilometry i vyměním barvu jeho podsvícení
))
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ale u mě má přednost dodělání el.oken..
Babička je do práce nejezdí... na nákupy už taky moc ne e. Vlastně s tim autem od Ledna nejela
Zahrada velká není. Ale věčný startování atd. taky určitě sežere dost.
A já způsob jízdy uznávám takový, že auto rozjedu na povolenou rychlost (nebo nějakou rozumnou) a pak už to jen lechtám na 5.
Honza, Fiat Panda 1.1 Active; 07/2009; žlutá mambo
Detailingclub.cz - Profesionální péče o vaše auto
cena nových přístrojů: střední verze ca. 2500, nejvyšší verze 3000Kč... nové by měly být z toho důvodu, že se kilometry dají natočit směrem nahoru, zpětně to nejde, ani to není legální, i když v tomto případě je to něco jiného...
ale pokud bys měl štěstí, možná by šel najít použitý palubní přístroj s nízkým počtem km, takže by to šlo upravit ještě a vycházel by na 2200 v plné verzi. kolik už má auto najeto?
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Auto má najeto cca 18k. Takže budíky s menším nájezdem se budou hledat blbě ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ale zatím o tom neuvažuju, možná pozdějc. Teď musím šetřit na ŘP
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ale zatím o tom neuvažuju, možná pozdějc. Teď musím šetřit na ŘP
Sgy, já mám Pandu Dynamic, tedy prostřední verzi budíků a líbila by se mi verze Emotion, tedy nejvyšší verze včetně teploměru - šlo by přístroje přehodit aby vše fungovalo + dodělat čidlo teploměru? Kdyby ano, tak moje "staré" přístroje bych následně mohl nabídnout mr.bean - ovi, na tachometru mám teprve 12 000 km. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ford S-Max 1,9 TDCi, r. v. 2011
Fiat Panda 1,2, r.v. 2010
Fiat Stilo 1,9 JTD, r. v. 2004 - Ex.
Fiat Brava 1,9 TD, r. v. 1997 - Ex.
Fiat Tipo 1,9 TD, r. v. 1992 - Ex.
Fiat 127, r. v. 1977 - Ex.
Fiat 850 Sport Coupe, r. v. 1969 - Ex.
ano, po vykonání proxi procedury přes diagnostiku by to mělo jít, čidlo lze samozřejmě dodělat. stojí ca. 20Kč v elektru a 2 dráty k tomu ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Tak mr.bean o mé budíky asi nemá zájem.
Sgy píšu SZ.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Sgy píšu SZ.
Ford S-Max 1,9 TDCi, r. v. 2011
- Mr.Bean
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se, nějak jsem to nedočet
O budíky nemám zájem, ale díky za nabídku![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
O budíky nemám zájem, ale díky za nabídku
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
taxem podstatně "vylepšil" průměrnou spotřebu.... od doby, co má drahá Leguána, tak s pandicí jezdím akorát přes kopec (je to přesně do dálky 2250m s vrcholkem přesně uprostřed a převýšením víc než 100m) ráno tam a večer zpět (tj. je to furt úplně studený a ženu to na dvojku do kopca...), čili aktuálně jezdím za deset a kousek....... ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Pandice 4x4 1.2i Climbing MR2006
Ahojte mam Pandu 1.1 (2009) spotreba je 5.2 - 5.5 v letnom obdobi. V zime je spotreba o nieco vyssia. Chcem sa Vas opytat: ja som do Pandy nalial 39l a to som mal takmer prazdnu nadrz. Je mozne ze davali aj vacsie nadrze? Ale pozor tankujem az po hrdlo. Je mozne, ze by sa tam zmestili 4L?
ty jo, slabší motor a větší nádrž? my do pandice nikdy nedostali víc než 31litrů (a to tam opravdu už byla sahara, PP už dobrých 75km ukazoval místo dojezdu jenom --- )
Pandice 4x4 1.2i Climbing MR2006
To odpovídá. Nádrž předokolek je dle papírů na 35L, čtyřkolky mají dle papírů nádrž na 30L. Sám do dvoukolky s 35L nádrží tankuju běžně třeba 32-34L a to ještě ručička úplně neleží, takže vždy se vejde o něco víc... ![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
ex - Fiat Panda 1.1 Active 2005
Fiat Panda Classic 1.2 2012
Fiat Panda Classic 1.2 2012
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
To je zajímavý, bych čekal že Fiat u velkých nádrží v malých autech zůstane u Una sem myslím měl na 35L ale Punta píšou 47 ale po hladinu v hrdle se vejde 50
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
tak jsem ted po delší době měřil spotřebu a v kombinovaném provozu, tu u nás v Moravskoslezkém kraji, tedy samé kopce, nikde žádná rovina, všude samé vesnice jsem se s 100 Max Motion OMV dostal přesně na 5 litrů na 100 km...je to málonebo moc?? mám 1.1 Active...ještě podotýkám, že tedy jezdím převážně na spotřebu, tedy předvídám a max 90km/h...kdybych na to šlapal, určitě by to bylo víc..
Panda 1.1 Aktive r.v. 2008
Caute mam taky problem kupil som punto asi pred mesiacom vsetko ide fajn az na to ze sa lisi udaj o spotrebe na palubnom pc z realom moze byt take nieco alebo kde by mohla byt chyba ? Realne my ukazalo asi 18,5 km na liter paliva cize po prepocte 5,4 l na 100km a ked som natankoval vysla my 6,3 l na 100 km to je trochu velky rozdiel nie ? co vy na to ?