Kontrolka chyba motora svieti ale auto ide OK
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Kontrolka chyba motora svieti ale auto ide OK
Ahoj, z nicoho nic sa mi pocas jazdy rozsvitila kontrolka chyba motora (oranzova).
Auto vsak ide stale rovnako bez straty vykonu a nic zleho som si na chode motora nevsimol.
Uz sa mi to raz davno stalo a na diagnostike vypisalo "chybny udaj na lambda sonde". Nemusi to byt ta ista chyba, ale inu som zatial nemal a predpokladam ze teraz to bude znovu udaj na LS.
Teraz som vsak od domu 250km daleko a chcem sa opytat ci nemozem nieco vazne poskodit ked na tom aute prejdem takyto usek cesty.
Dakujem.
Auto vsak ide stale rovnako bez straty vykonu a nic zleho som si na chode motora nevsimol.
Uz sa mi to raz davno stalo a na diagnostike vypisalo "chybny udaj na lambda sonde". Nemusi to byt ta ista chyba, ale inu som zatial nemal a predpokladam ze teraz to bude znovu udaj na LS.
Teraz som vsak od domu 250km daleko a chcem sa opytat ci nemozem nieco vazne poskodit ked na tom aute prejdem takyto usek cesty.
Dakujem.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
- Reklama
Re: Kontrolka chyba motora svieti ale auto ide OK
Poškodit se nemůže nic.Jestli je to LS tak to bude mit trochu /dost/ větší spotřebu. Zřejmě ŘJ nedostává z nějakého čidla správné/žádné/ údaje,tak jede v tzv. nouzovém režimu.
Rossi
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
Dik za odpoved, hned ako pridem domov napichnem to na PC a uvidim presne kde je chyba.
Uz sa mi tot raz stalo, v servise vymazali chybu no nevedeli mi povedat preco LS dostala zlu info a vyhodila chybu.
Vcera som takto presiel asi 50km no ziadne zvysenie spotreby som nevidel.
Uz sa mi tot raz stalo, v servise vymazali chybu no nevedeli mi povedat preco LS dostala zlu info a vyhodila chybu.
Vcera som takto presiel asi 50km no ziadne zvysenie spotreby som nevidel.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
Presne ako som predpokladal.
Citujem "Chyba katalizatoru: system zaznamenal nespravnu hodnotu a problem vyhodnotil ako chybu."
Chybu som vymazal, previezol sa a vsetko je ok bez chyby.
Uz sa mi to raz stalo ked som natankoval zly benzin na Slovnaftke. Od vtedy tankujem Shell, Agip, OMV. Naposledy to bola OMV, ale taka mala na kraji mesta. Asi ani OMV nie je vsade rovnaka.
Citujem "Chyba katalizatoru: system zaznamenal nespravnu hodnotu a problem vyhodnotil ako chybu."
Chybu som vymazal, previezol sa a vsetko je ok bez chyby.
Uz sa mi to raz stalo ked som natankoval zly benzin na Slovnaftke. Od vtedy tankujem Shell, Agip, OMV. Naposledy to bola OMV, ale taka mala na kraji mesta. Asi ani OMV nie je vsade rovnaka.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
která to byla chyba? P0420?
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
Ano je to presne tato chyba.hanzs píše:která to byla chyba? P0420?
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
Mne to robi trosku inak,ale podobne: ak idem nad 120km\h zacne mi tato kontrolka blikat(nie trvalo svietit). Ziaden pokles vykonu ani trasenie ani nic podobne necitit. Ak znizim rychlost alebo zastanem, prestane to robit. Neriesim to 

Bravo 198 1.4 T-jet Sport
toto může způsobovat čidlo otáček na klice. Při určitých otáčkach odpovídající těm 120km a víc zřejmě hlásí čidlo ŘJ nějaké nesmysly.
Rossi
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
cimbo: no P0420 je takový nepovedený hlášení, většinou ho způsobí odcházející lambda než katalyzátor, v podstatě se hlídá, že přední lambda kmitá víc zadní. Ale ta detekce se provádí jen za ustálené jízdy, proto na krátké trasy se ani neobjeví.
Zatím ti doporučuju v klidu jezdit, dokud se neprojeví jiné problémy - vyšší spotřeba apod.
Zatím ti doporučuju v klidu jezdit, dokud se neprojeví jiné problémy - vyšší spotřeba apod.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
OK dikes za radu, presne toto iste sa mi stalo asi pred rokom, takze uz ma to az tak nestvalo. Navyse som bol pred mesiacom na emisnej kontrole a presiel som v pohode s rezervou. Nejak som si uz zvykol ze Fiat je ako vianocny stromcek, casto sa tam nieco rozsvietihanzs píše:cimbo: no P0420 je takový nepovedený hlášení, většinou ho způsobí odcházející lambda než katalyzátor, v podstatě se hlídá, že přední lambda kmitá víc zadní. Ale ta detekce se provádí jen za ustálené jízdy, proto na krátké trasy se ani neobjeví.

Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet