Dobry den,
mam moznost se stat novym majitelem Cromy r.v. 2007 ,1,9JTD multijet kuže + panorama, najeto 160tk, ale s automatem a to je vec, kterou si nejsem uplne jist.
Takze bych se potreboval zeptat, jak jste spokojeni s automatem v tomto voze. Eventualne ceny oprav atd....
Dekuji za odpovedi
Croma 2007 1,9JTD multijet - automat --> ANO ci NE?
Moderátor: peta.smolik
-
- Fiaťák
Croma 2007 1,9JTD multijet - automat --> ANO ci NE?
Fiat Croma 2006 (pred FL) 1,9 JTD 16V EMO, panorama
- Reklama
Re: Croma 2007 1,9JTD multijet - automat --> ANO ci NE?
Ahoj
Stojím před podobnou volbou jako ty - jenže já nutně potřebuju auto s automatem. Automat v Cromě je Aisin, viz http://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC" onclick="window.open(this.href);return false;, stejná skříň je ve francouzích, ve fordech, ve volvech...netřeba se bát. Jel sem ve dvou Cromách s automatem a u obou bez problémů....není to sportvní skříň, spíš na komfort, jako ostatně celé auto....repas na převodovku by měl vyjít na cca 25 000, což jde...ale neslyšel jsem o rozbitým automatu v Cromě, narozdíl od vysypaných manuálů...takže tak..
Stojím před podobnou volbou jako ty - jenže já nutně potřebuju auto s automatem. Automat v Cromě je Aisin, viz http://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC" onclick="window.open(this.href);return false;, stejná skříň je ve francouzích, ve fordech, ve volvech...netřeba se bát. Jel sem ve dvou Cromách s automatem a u obou bez problémů....není to sportvní skříň, spíš na komfort, jako ostatně celé auto....repas na převodovku by měl vyjít na cca 25 000, což jde...ale neslyšel jsem o rozbitým automatu v Cromě, narozdíl od vysypaných manuálů...takže tak..
-
- Fiaťák
Sportovnich jizd jsem si jiz uzil dost. Ja na Cromu narazil nahodou, puvodne jsem o ni nepremyslel. Po precteni ruznych recenzi (ENG,DE,CZ) jsem se temer pro toto auto rozhodnul. Navic se mi naskytla nabidka k jeho koupi.
Diky za odpovedi ohledne automatu
Negotiator píše:Sportovnich jizd jsem si jiz uzil dost. Ja na Cromu narazil nahodou, puvodne jsem o ni nepremyslel. Po precteni ruznych recenzi (ENG,DE,CZ) jsem se temer pro toto auto rozhodnul. Navic se mi naskytla nabidka k jeho koupi.
...tak to je stejná story i u mě..taky sem ani nevěděl že Croma existuje, ale to auto mě pohodlím dostalo....jak už jsem psal jel sem ve dvou Cromách s automatem, z toho ta jedna byla stočená paštika s r.v. 2005 - tj jedna z prvních týhle generace...auto ani nevrzlo a převodovka řadila jak měla...byl sem překvapenej. Ta druhá byla soukromá jednoho člena Fiat fóra...ta byla samo ve dobrým stavu, opečovaná...jela parádně, převodovka dělala co měla....prostě, já do toho du...
Já čekám až mi přivezou Cromu z Itálie....
-
- Fiaťák
jj....taky asi koupim kousek z IT. Ale jeste uvidime, zitra me ceka poradne svezenicko a pak dohadovani o cene
-
- Fiaťák
Tak jsem se dnes byl projet....svezeni paradni, vuz krasny, ale cena 190 000 kc byla na muj vkus hodne - tedy vuci tomu, na jakych cenach se u nas Cromy pohybuji. Je to sice v plne vybave (a to opravdu all in), ale hned by pribyla dalsi investice, protoze na nynejsich 18 kolech jsou zimaky - coz je hned 20 000kc navic a nasly by se i nejake dalsi mouchy. Sedadlo ridice ma popraskanou kuzi na operadle (asi 10cm dlouha prasklina).
Pro cloveka, ktery chce pouze kuzi a panorama a full vybavu ano. Ja jsem clovek, co treba kuzi ozeli a panoramu take (i kdyz je to pekna vec).
Psan byl i perletovy lak, ale ten ja nepoznam (tedy pokud to neni jen vysoky lesk).
Takze budu hledat a patrat dale.
Pro cloveka, ktery chce pouze kuzi a panorama a full vybavu ano. Ja jsem clovek, co treba kuzi ozeli a panoramu take (i kdyz je to pekna vec).
Psan byl i perletovy lak, ale ten ja nepoznam (tedy pokud to neni jen vysoky lesk).
Vysokou výbavu mají skoro všechny Cromy, krom 1.9 /88 kw...takže pokud netrváš na kůži a tak je aut na výběr hafo...bohužel, tady auta co sou v CZ sou všecky na kšeft a podle toho to vypadá...BTW jel sem ve stočený Cromě (viz výše) v automatu a ta stála 105 000...na projetí jí nebylo nic...prostě já si v CZ nevybral a nechám si dovýzt, u tohohle auta je momentální stav velmi důležitej....Negotiator píše:Tak jsem se dnes byl projet....svezeni paradni, vuz krasny, ale cena 190 000 kc byla na muj vkus hodne - tedy vuci tomu, na jakych cenach se u nas Cromy pohybuji. Je to sice v plne vybave (a to opravdu all in), ale hned by pribyla dalsi investice, protoze na nynejsich 18 kolech jsou zimaky - coz je hned 20 000kc navic a nasly by se i nejake dalsi mouchy. Sedadlo ridice ma popraskanou kuzi na operadle (asi 10cm dlouha prasklina).
BTW, tu panoramu sem viděl na jednou cizím fóru vysypanou....frajer tam psal že najednou sklo prasklo a bylo to.... takže panoramuj raděj ne...
jo a ještě...v kůži s panoramou bejvá nejčatěj motor 2.4 200 KW - ten víc žere a taky díky masivnímu krouťáku víc unavuje tu převodovku...pokud nejsi závodník, doporučuju těch 110 kw to chci já, příde mi to akorát...
Kde si četl to s vysypanou panoramou? Já to ještě nikde nečetl. Ani u jiných vozů jsem se s tím nesetkal.
Každopádně automatická převodovka pro 1.9 a 2.4 jsou stejný a jsou stavěný na 440Nm. Takže s krouťákem co má 2.4 (147kw ne 200kw) 400Nm nemá problém. Dokonce je na moje.auto.cz týpek co si přečipoval na 190kw (krouťák teď nevím) a převodovka drží. U převodovky je důležitější její údržba než vyšší kroutící moment.
Jinak určitě 2.4 žere víc (přece jenom je to o 1/5 větší motor - takže adekvátně o 1/5 větší spotřeba ). Takže kdo hledí na spotřebu určitě 1.9 110kw. Kdo chce ještě levnější provoz, tak 1.9 88kw (má o 8 ventilů méně a nemá třeba swirl klapky a některé ani dpf).
Každopádně automatická převodovka pro 1.9 a 2.4 jsou stejný a jsou stavěný na 440Nm. Takže s krouťákem co má 2.4 (147kw ne 200kw) 400Nm nemá problém. Dokonce je na moje.auto.cz týpek co si přečipoval na 190kw (krouťák teď nevím) a převodovka drží. U převodovky je důležitější její údržba než vyšší kroutící moment.
Jinak určitě 2.4 žere víc (přece jenom je to o 1/5 větší motor - takže adekvátně o 1/5 větší spotřeba ). Takže kdo hledí na spotřebu určitě 1.9 110kw. Kdo chce ještě levnější provoz, tak 1.9 88kw (má o 8 ventilů méně a nemá třeba swirl klapky a některé ani dpf).
Fiat Croma 2,4 jtdm emotion