Nefungují brzdová světla
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Nefungují brzdová světla
Zdravím,
Mám Punto mk1, a nesvítí mi brzdová světla. Tato výbava má mít i kontrolku, která indikuje jejich nefunkčnost a ta také nesvítí.
Vše je v pořádku, žárovky, pojistky i vedení ke světlům jsem zkontroloval a všechno je v pořádku. Už si s tím nevím rady, dokonce i jeden automechanik nevěděl co s tím.
Nemáte někdo nápad kde může být chyba ?
Dík
Mám Punto mk1, a nesvítí mi brzdová světla. Tato výbava má mít i kontrolku, která indikuje jejich nefunkčnost a ta také nesvítí.
Vše je v pořádku, žárovky, pojistky i vedení ke světlům jsem zkontroloval a všechno je v pořádku. Už si s tím nevím rady, dokonce i jeden automechanik nevěděl co s tím.
Nemáte někdo nápad kde může být chyba ?
Dík
- Reklama
- skybar
- Zkušenej Fiaťák
Re: Nefungují brzdová světla
Spínač brzd.svetiel si premeral,či spína?
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.
Mám síce mk2 ,ale u mňa to spôsoboval spínač pod brzdovým pedálom. Mal zasvinené kontakty,tak som ho prestrekol zázračným WD-čkom a od vtedy to ide jak má.
Punto 1,2 8V 5dv
- intel_sk
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Nix pozri tu Vyhledáváním bylo nalezeno 68 výsledků https://www.club-fiat.com/search.php?ke ... mit=Hledat nenaslo by sa tu riesenie na tvoj problem ?????
Fiat Punto 1.7 TD SX60 46KW/4500min rv.96/MK1 silver flash
ex Polski Fiat 125p farba bordó
/http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=17556
ex Polski Fiat 125p farba bordó
/http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=17556
Mám problém. Nesvítili mi brzdový světla, tak jsem to dal narychlo k jednomu týpkovi, ten ten spínač brz. světel prostříkal a pak to fungovalo, jenže teď to blbe zase a tak chci koupit nový spínač, jenže nevím jaký mám koupit. Mám Fiat Punto 2 Sporting a jsem opravdu zmatený, protože vyhledávač mi najde nějaký s mechanikým spouštěním nebo elektronickým, cca od 200 Kč až po 800Kč, na pravostranné řízení (nechápu proč to vůbec prodávají, auta tu snad jezdí vlevo ) apod. Co mám tedy koupit? Prosím poraďte.
Takhle nějak ten spínač vypadá, teď jsem ho akorát vytáhl, ale asi tam zůstal kus plastu v té zásuvce http://postimg.org/image/wq6odt3rb/" onclick="window.open(this.href);return false;
Takhle nějak ten spínač vypadá, teď jsem ho akorát vytáhl, ale asi tam zůstal kus plastu v té zásuvce http://postimg.org/image/wq6odt3rb/" onclick="window.open(this.href);return false;
Měl jsem stejnej problém, byl to brzdovej spínač, bude mít opálené nebo dokonce i upálené ty vnitřní kontakty, očisti je a troška to ohni, já už to tak mám rok a 13000km a bez problému pokud to takhle opravit nepůjde, budeš muset nejspíš koupit novej spínač.
Puntík 55s na LPG
Ok, díky za radu.
Tak jsem nakonec koupil spínač nový, protože ten starý už byl opravdu špatný, ale teď nevím, jak tam mám dostat ten nový. Starý spínač jsem násilím vyrval a zůstala tam po něm díra, takže jsem tam zkusil dát ten nový, ale vůbec mi to nešlo. Dělal jsem to podle návodu "Jak na to Fiat Punto 2", ale ten návod je hodně divný, ale teď jsem našel na předchozí generaci Punta 93-99, tady je odkaz: http://web.telecom.cz/rozsini/puntomk1/brzsbs.htm" onclick="window.open(this.href);return false; Myslíte, že je to stejný jak na "dvojce"? A navíc nechápu to s tou žlutou mezivložkou. K čemu tam jako je, protože jsem jí nechtěne sundal a teď už tam nejde nasadit. No zatím jezdím bez brzdových světel, což je podle mě dost nebezpečný. Prosím poraďte mi.
Tommy.S píše:Starý spínač jsem násilím vyrval
Co to je dohajzlu za nápady?Tommy.S píše:No zatím jezdím bez brzdových světel
Brzdovej spínač vyndáš uplně jednoduše přece - je to na bajonet,takže pootočíš tím spínačem o cca 70° protisměru hodinových ručiček a vytahneš, opačným postupem nasadíš. Nezkurvil jsi něco na tom protikusu jak jsi to rval?
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
To je jedno, ten spínač byl stejně mrtvej, občas fungoval, ale většinou ne. Proč jsem to vyrval? Protože jsem si myslel, že to tak má být. Nikde v návodu "Jak na to Fiat Punto 2" nebyla zmínka o tom, že je to na 14mm klíč, takže jsem v té díře nechal ten kroužek z toho spínače, kterej jsem musel dostat ven šroubovákem. Takže zítra to zkusím nasadit klíčem. Teoreticky by to neměl být problém, ale je k tomu hrozně blbý přístup.
No, teď jsem zjistil, že na to FIAT udělal nějakej spešl klíč, protože normální 14ka na to nepasuje, je moc tlustá.
Naposledy upravil(a) Tommy.S dne 08 úno 2014, 19:05, celkem upraveno 3 x.
Hele nezlob se, ale tohle je chyba v rukách. Dneska jsem na to schválně mrknul - vezmu spínač, otočím po směru(omlouvám se za mystifikaci, ale stejně..) a celý to vytahnu. Není potřeba nic násilím rvát. Neříkám, že FIAT je bez chyby a všechno má vyřešený dobře, ale tohle je prostě supersimple. Stačí se na to v klidu podívat a nezačít to bez rozmyslu rvát ven silou. Bez urážky.
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Hele ještě jsem to cestou z práce natočil, je to tady. Je to fakt supersimple. Jak to vypadá teď u tebe? Co ten protikus?
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
No a jsme doma. Tak takhle to u mě rozhodně nevypadá. Mám nejspíš ten spínač na pravostranné řízení a rukou to tam otočit nejde ani za nic. Navíc člověk musí držet brzdový pedál, protože jinak není místo to tam alespoň dát o otočení holou rukou ani nemluvím.
Edit: Tak jsem to dal narychlo do servisu, týpek to vzal, nepotřeboval ani baterku, aby tam viděl a nasadil to rukou, což vůbec nechápu, jak to dokázal. Konečně! Už to funguje jak má.
Edit: Tak jsem to dal narychlo do servisu, týpek to vzal, nepotřeboval ani baterku, aby tam viděl a nasadil to rukou, což vůbec nechápu, jak to dokázal. Konečně! Už to funguje jak má.