nechapes das jeden kabel na predne repro a druhy na zadne repro a to mas nastavenie zadnych a prednych reproduktorov vsetko ako chces akurat ze proste s toho zosilovaca kde mas napojene tie 4kable napojis jeden kabel do dalsieho zosilovaca na ktory mas zapojeny subwoofer malo by to vsetko fungovat na sto percent musel by som ti to ukazat alebo mozno pepax by ti to ukazal ako to myslimMatto píše:- hmm, som z toho jelen, ked do 4-kanálového , kt. má 4 RCA výstupy zapojím iba 2 RCA z rádia, bude sa mi zosík správať ako 2-kanálovi? ak áno, tak to ja nechcem, kedže chcem ním napájať predok aj zadok...a ked by som to riešil pomocou tých Yčkových adaptérov, tak ako ich potom napojiť do rádia?...jeden na biely a druhý na červený? a potom už z každého Y-adaptéru napájať jedntotlivé kanáli na zosíku?...fúú, fakt mám v tom chaoz
MOJE PUNTO 1 - ukažte ta svoje;-) Matto
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Re: MOJE PUNTO 1 - ukažte ta svoje;-) Matto
one world, one dream, one car
- Reklama
- Pepoxx
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
hej hej... chapem aj to kovalskeho riesenie.... len ide o to ci mas na tom 4kanalovom zosilovaci VYSTUPY na rca kable (cinčove kable) ..... lebo napr. ja a kovalsky mame taky zosik ze ma 4vstupy (cize 2krat RCA kabel) a 2vystupy (cize 1krat RCA kabel) cize z radia by si mohol tahat 2 RCA kable do toho 4kanaloveho zosilovaca - zapojene by boli do tych 4vstupov a z tych 2vystupov by si natiahol RCA kabel (alebo cinčovy kabel) do toho 2kanaloveho zosiku.
Punto Cabrio
no práveže ja mám na zosiku akorát 4 RCA vstupy (Ch1-Ch4), výstupy žiadne, takže tadial cesta asi nevedie, nemám tam ani ten prepínač čo si spomínal, takže budem musieť asi kúpiť dve tie RCA rozdvojky a napojiť ten 4 kanál cez ne, a zo zvyšných dvoch RCA výstupov z rádia napojiť ten 2-kanál na subwoofer, správne
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
poradim ti jednu vec predaj radio viem ze sa to da riesit aj tak aj tak no podla mna mat najlepsie hentak 3 vystupi na radiu a mas po probleme pokial chces ale pokial nie tak to ries cez to rozdvojenie alebo ako pisal pepax ze proste predok zo zadkom spoj do jedneho kanalu cize zapni zosilovac na dvoj kanal a napoj nato predne a zadne spolu a druhy zosilovac daj subwooferMatto píše:no práveže ja mám na zosiku akorát 4 RCA vstupy (Ch1-Ch4), výstupy žiadne, takže tadial cesta asi nevedie, nemám tam ani ten prepínač čo si spomínal, takže budem musieť asi kúpiť dve tie RCA rozdvojky a napojiť ten 4 kanál cez ne, a zo zvyšných dvoch RCA výstupov z rádia napojiť ten 2-kanál na subwoofer, správne
rádio zatial ostane, ešte je v záruke a som s ním spokojný, takže zatial ho predávať nechcem, ale už som to asi vyriešil, objednal som 2 Yčkové adaptéry od Sinus Live, ktore mi signály z RCA rozdvoja, takže mi netreba ani kupovať další kábel RCA, len dúfam, že ich budú mať na sklade...
inak pepoxx a kovalski vdaka za rady , pomohli ste mi , ale počítam, že toho 8smeho v Pieštanoch vás ešte vyspovedám
chalani potrenujem radu ohladom kapacitora, na viacerých autohifi fórach som čítal, že kapacitor, je zbytočná vec, no aj tak sa stále neviem rozhodnúť, či ho použiť, alebo nie, je tu niekto ktorý ho dodatočne dorábal a pomohol mu?... potrebujem to premyslieť, že či mám na neho nechávať miesto v tej dvojitej podlahe, nech to potom nemusím prerábať ... mám dva zosíky, GZ GZTA 4.150 výkon
4x75 RMS(4ohm.) a GZ GZTA 2.250 výkon 2x150 RMS(4ohm.), dvojkanál bude premostený pohánať subwoofer, napájanie mám riešené 35mm setom, alternátor je po repase, baterka v dobrom stave, treba ten kapík, či skúsiť aj bez neho?
4x75 RMS(4ohm.) a GZ GZTA 2.250 výkon 2x150 RMS(4ohm.), dvojkanál bude premostený pohánať subwoofer, napájanie mám riešené 35mm setom, alternátor je po repase, baterka v dobrom stave, treba ten kapík, či skúsiť aj bez neho?
tie kapacitatory su taka zvastna vec odporuca sa to mozno pri stalom zatazeni 1000rms a viac co su subwooferi na sutaze ale ked ho tam das nic nepokazis aj ja ho tam mamMatto píše:chalani potrenujem radu ohladom kapacitora, na viacerých autohifi fórach som čítal, že kapacitor, je zbytočná vec, no aj tak sa stále neviem rozhodnúť, či ho použiť, alebo nie, je tu niekto ktorý ho dodatočne dorábal a pomohol mu?... potrebujem to premyslieť, že či mám na neho nechávať miesto v tej dvojitej podlahe, nech to potom nemusím prerábať ... mám dva zosíky, GZ GZTA 4.150 výkon
a ty si ho mal od začiatku?, alebo si ho dodatočne dorábal, lebo sa mi čosi marí...ak hej všimol si si nejakú zmenu, a dalšia vec, ako ho zapojiť? , niekde som čítal , že pokial mám 2 zosiky mal by sa kapík dať na zosilnovač ktorý napája subwoofer, no inde som videl, že to mal zapojené, hned na napájacích káblov a odtial do oboch zosilňovačov, tak ako teda?...no a ešte mám jednu otázočku, pri akej teplote (cca)sa zosilnovače prehrejú a vypnú?dorábam totiž do tej podlahy 2 ventilátori na chladenie zosilňovačov, a chcel by som to spraviť cez nejké teplotné čidlo, ktoré by mi ich automaticky spínalo...ale to mi tu zrejme nikto nebude vedieť povedať ...
no po dnešku musím skonštatovať že kapacitor je dobrá vec ja mám 4 farrad... a max odber keby zaťažili zosíky tak 1600+1600+1400W
a kapacitor je vlastne nečo ako druhá baterka (drží kapacitu nie je taký nápor na káble z baterky a pomáha aj pri štartovaní dnes som to mal možnosť vyskúšať... možno by nebolo zlé aj mať v kufri druhú baterku možno by to malo rovnaký účel...
zapojenie....kábl z baterky a z kostry samozrejme vačšej hrúbky a z tích istých svoriek kapacitora na zosíky... tak by to malo byť najlepšie zapojené...a samozrejme remote kábel na zopínanie tých digitaljek na voltáž
a kapacitor je vlastne nečo ako druhá baterka (drží kapacitu nie je taký nápor na káble z baterky a pomáha aj pri štartovaní dnes som to mal možnosť vyskúšať... možno by nebolo zlé aj mať v kufri druhú baterku možno by to malo rovnaký účel...
zapojenie....kábl z baterky a z kostry samozrejme vačšej hrúbky a z tích istých svoriek kapacitora na zosíky... tak by to malo byť najlepšie zapojené...a samozrejme remote kábel na zopínanie tých digitaljek na voltáž
remote kabel ????? sak ja mam nato minus a plus zapojene zice stavu a kostru a zapina sa to vzdy samo a vypina displej poniakom casepepaxx píše:no po dnešku musím skonštatovať že kapacitor je dobrá vec ja mám 4 farrad... a max odber keby zaťažili zosíky tak 1600+1600+1400W
no neviem čo máš za značku dá sa to cez rezistor či ako sa volá tá súčiastka zapojiť aj tak ale ja som zvolil možnosť zapínať displej cez rádio...
- no sám som zvedavý, ako to nakoniec vymyslím, pretože pôvodne som s kapacitorom nerátal, napájanie malo isť do distribučných blokov a odtial do zosikov, hlavne či mu v tej podlahe najdem dobre miesto ... inak dnes som ju skúšal v aute, išlo mi o to odmerať, výšku medzi podlahou a platom, horko-ťažko som nameral 34cm, čiže budem potrebovať čo najnižší basák, zatial rozmýšlam nad týmto : http://www.autodax.sk/eshop/subwoofery- ... -1690.html" onclick="window.open(this.href);return false; , inak to ide velmi pomaly, nemám v poslednej dobe na auto moc času, no dúfam, že aspoň do leta to budem mať hotové , takto nejak to zatial vyzerá
a trocha káblikov, hadičiek a iných drobností
no paradne to je len akosi sa ti neda aj tak vytiahnut rezerva ze? no som zvedavy ako to bude vsetko hrat ked to dokoncis no musime sa stretnut v tom trencine aj s tymi pepanovcamiMatto píše:a trocha káblikov, hadičiek a iných drobností