Voda a necistoty v nadrzi - pripad pro detektiva P.

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
turbom
Zkušenej Fiaťák

Voda a necistoty v nadrzi - pripad pro detektiva P.

Příspěvek od turbom »

Ahoj
Trapim se uz dlouhou dobu s vodou nebo nespecifikovanou kapalinou a necistotama v nadrzi u meho Punta Mk2a.
Uz 2x mi odeslo benzinove cerpadlo, 2x jsem menil dodatecne nainstalovany palivovy filtr a 2x se cistily vstriky.
Vysledek je vzdy stejny: bordel, slem, rez,castecky nevim ceho, voda v benzinu a nasledne v celem palivovem systemu az po vstriky.
Dnes mi po 3 tydnech od kompletniho vycisteni nadrze ( delal jsem sam) malem tlakem bouchnul 3 tydny stary palivovy filtr- nafouknuty jak balon. Nastesti az po jizde. Zjistil jsem, ze se ve filtru zachytila nejaka tezsi kapalina nez benzin- zrejme voda a papir je prospikovany drobnymi casteckami nevim ceho. Dusledkem toho nepropoustel a ve filtru vznikal pretlak, proto nafouknuti.

Od posledniho vycisteni jsem lil benzin pres sitko + hadr.

Auto parkuji v garazi a jinak je samozrejme vicko nadrze zamcena.

Viz fotky - filtr uz je trosku sfouknuty, pote co mi vystriknul do :?

Uz nevim, kde se ten bordel bere :|
Přílohy
obsah filtru.JPG
obsah filtru.JPG (134.77 KiB) Zobrazeno 2838 x
lahvicka.JPG
lahvicka.JPG (42.65 KiB) Zobrazeno 2838 x
filtr.JPG
filtr.JPG (81 KiB) Zobrazeno 2838 x
2008- Fiat Bravo 1.4 T-jet 110kw Emotion +LPG Stag Q-BOX. 2008 Fiat Linea-1.4 T-jet 88kw
Reklama

liborko
Všeználek

Re: Voda a necistoty v nadrzi - pripad pro detektiva P.

Příspěvek od liborko »

Ten filtřík ti prdne v každém případě,pač je to jen plast a čerpadlo tlakuje nechci teď kecat kolik barů na tvém motoru,ale bude to dost.Tyhle filtříky se snad používají na karburátorové motory,musel bys použít hliníkový nebo jakýkoliv jiný kovový.Ten filtr zahoď někam hodně daleko než ti shoří auto :!: Ale jinak ten bordel vypadá tedy docela zajímavě,směs všeho možného,nebereš nekvalitní levný benzin někde na malé pumpě? Koukal jsi přímo do nádrže jak to vevnitř vypadá? Nevim jestli máš už plastovou nebo kovovou nádrž,ale jestli píšeš že ti odešlo čerpadlo,problém by měl být někde před čerpadlem,tudiž já bych tipoval nalévací hrdlo,někde v podběhu bude děravé a za jízdy v dešti,sračkách apod.ti od kol stříká bordel do hrdla a následně teče do nádrže
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
turbom
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od turbom »

Kdyz jsem cistil nadrz, tak byl bordel jak v odkalovaci nadobce u cerpadla, stejne tak i na dne nadrze - slemy rez apod. Nadrz je plastova, co jsem po ni jezdil, nezda se byt porovita nebo jinak poskozena.
To s tim tlakem me nenapadlo. Predtim tam byl mensi filtr a ustal to v pohode, myslel jsem,ze je chyba hlavne v tom bordelu a zaneseni filtru. Zkusim do tretice kovovy nejaky omivatelny.
Benzin berou vsichni znamy, problem mam jen ja - navic jsem ho cedil abych mel jistotu cisteho.
Hledal jsem i diru na hadicich, vizualne nasel jednu malinkatou na odvetravaci male trubicce kousek od hrdla-viz foto.Tu nejak zamotal paskou, je to stejne nebo jeste horsi. Mechanik mi tvrdi, ze by musel byt citit benzin a macet, pokud by byla dira v hadici s benzinem. Kazdopadne nas asi nemine kompletni shozeni nadrze i s hadicema.

A jeste fotky z vymeny pred 3 tydny
Přílohy
11.JPG
11.JPG (81.37 KiB) Zobrazeno 2827 x
2.JPG
2.JPG (98.5 KiB) Zobrazeno 2827 x
1.JPG
1.JPG (68.82 KiB) Zobrazeno 2829 x
2008- Fiat Bravo 1.4 T-jet 110kw Emotion +LPG Stag Q-BOX. 2008 Fiat Linea-1.4 T-jet 88kw
turbom
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od turbom »

dalsi fotky zahadneho bordela
Přílohy
4.JPG
4.JPG (78.56 KiB) Zobrazeno 2827 x
3.JPG
3.JPG (106.43 KiB) Zobrazeno 2827 x
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

nenatankoval si ty nebo někdo kdo stím autem jezdí místo benálu naftu? nebo neliješ nějaké záhadné aditiva? řešení je kompletní vyčištění nádrže a tankování na ověřených benzínkách
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

Vsadim svoje trencle :D že je díra někde v podběhu v nalévacím hrdle,jak už jsem psal,buď to máš prodřené od kol,nebo díru od kamínků.Takový hnusný bordel by se do nádrže dostal jak jinak? Nebo pak nějaký záškodník ti to tam po nocích lije do nádrže..
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
turbom
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od turbom »

Kdyz zacalo ucpavani vstriku, tak mi bylo receno zkusit lit aditivum na vycisteni vstriku a vody v nadrzi-asi rok zpatky.
Od posledniho cisteni nadrze do sucha(mesic) aditivum neleju.

Auto je v oprave. Dohodnuty jsme na kompletni shozeni nadrze + hadic. Mam trochu strach, co kdyz se nic nenajde. Pak uz opravdu nevim.
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“