zastudena motor pár vteřin nechce skoro jet !?

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
šutr
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

zastudena motor pár vteřin nechce skoro jet !?

Příspěvek od šutr »

Zdravím 8) , mám takový problémek, kdykoliv nastartuji studený motor a chci se rozjet, tak několik prvních vteřin (cca 30 vteřin) než se mi podaří ujet několik desítek-stovek metrů, tak se autu vůbec nechce do otáček.
:arrow: Příklad: nastartuji studený motor a chci se rozjet, přidám plyn na jedničku za hrozného kuckání se rozjedu, pojedu maximálně 10km/h - dusí se to, přeřadím na dvojku, auto se zakucká, poškubává a když dám trojku tak už je to většinou v pohodě.
Nevím co to může dělat. Ale když odjíždím z parkoviště, připadám si jak v autoškole. A myslím si, že by to mohlo mít souvislost s tím, že když nastartuji (opět studený motor) a nechám auto běžet na volnoběh, tak otáčky u studenýho motoru jsou cca 900-1000ot./min. a prvních cca 30 vteřin má motor tendenci chcípnout, kdy otáčky v pravidelném intervalu (každých cca 4 vteřiny) padají o 200-250ot./min a opět se vrátí na původní polohu. Po lehčím zahřátí motoru už se to neděje (nemusí se zvednout ani rafika teploty motory, stačí skutečně ujet 200 metrů a je to ok). evím si rady. Napadá Vás něco? Mám k dispozici i Fiat UcuScan, ale ten žádnou chybu nehlásí. Taky mě napadlo, jestli to studený nejede jen na tři válce a teprve po zahřátí jdou všechny čtyři, ale mylím si, že to by se auto asi celý klepalo ne? Jinak volnoběh po zahřátí celkem v pohode 750ot./min.
Jinak je mi jasný, že když jsou venku takové mrazy, že studený motor má jistě svoje mouchy, ale u žádného jiného auta jsem se s tím nesetkal. Díky za rady !
Fiat Punťo II, 1.2 16V - 59KW, r.v. 2000

http://www.fiatclub.eu/vozidlo/fiat-punto-1057
Reklama

peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Re: zastudena motor pár vteřin nechce skoro jet !?

Příspěvek od peta.smolik »

Pokud je venku -20 tak je to asi úplně normální... Buď rád že nastartuješ :lol: mnoho lidí ti to může závidět... Mně to dělá tak nějak podobně... Prvních pár set metrů je to mrtvý ale když jedu z domu do práce tak prvních 500metrů je z mírnýho kopečku rozjedu se na 1 pak dám 2 a dojedu na volnoběh a když teď tolik mrzne nechám to po nasartování minutu až dvě běžet než se rozjedu... Co si tak pamatuju podobně se chovaly všechny moje Fiaty
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
šutr
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šutr »

Jasný mrazy jsou mrazy :lol: v -25°C mi jednou otočil starter a konec :lol: v -19°C už to šlo jakštakš natočit :D jen se mi tahle závada projevuje už asi od podzimu, kdy bylo venku třeba i 15°C a s mrazem se tento peoblém jen prohlubuje.

šutr
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šutr »

Jo a včera jsme zjistil, že se mi někam ztrácí voda a shodou náhod mi přijde, že oleje přibývá :lol: takže mám tušení co to asi je :? hádanka pro ostatní co to asi je? :lol: :roll:
ja se na to vys... už :oops:

peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

No já nevim jestli máš fouklý těsnění... Tvůj motor není z těch co by na tohle moc trpěly... Teď nevím ale 1,2 16v je fire?
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
šutr
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šutr »

podle mě to je těsnění jinak si tu zahadu neumim vysvetlit :?

Martin
Fiaťák

Příspěvek od Martin »

Zdravím pánové.Úplně stejně se chovalo moje auto do doby,než se objevil olej ve vodě.Pak už nebylo nad čím přemýšlet.Bylo fouklý těsnění pod hlavou.
hery22
Začátečník

Příspěvek od hery22 »

mi se tak chovalo auto když jsem měl fouklé těsnění, nezahřátý motor jel chvíli jen na 3 válce(proto to skoro nejelo) a ztrácela se voda. Tak jsem rovnou udělal rozvody, vyměnil těsnění a přebrousil hlavu a byl klid :wink: ale mam 1,2 8v
Fiat Punto 1,2 8v Lpg mk2
Fiat Croma 2.4jtd
šutr
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šutr »

Jo tak tohle přesně jsem měl na mysli :x už jsem u známého automechanika objednaný na opravu :wink: snad to nebude tak nákladný a hlavně, aby to nebylo něco víc průserovějšího :lol:

jery-le
Začátečník

Příspěvek od jery-le »

zdravím , právě jsem koupil punto 1,2 59 kw rv O1 a dělá my to to samí co tobě, po chvilce to přejde pak jede jak drak, jestli je fouklý to těsnění může motor i víc řvát? cca od 2.5 tis docela řve :o
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“