vybita baterka po 1 mesici
Moderátor: peta.smolik
vybita baterka po 1 mesici
Mam dotaz, od kvetna mam Fiat Stilo 1,2 z bazaru, rok vyroby 2001, auto mam jen na pojizdky do prace, coz je cca 6 km tam a odpoledne zpet. Chapu, ze asi tydle kratky vzdalenosti maji spatny vliv na baterku, ale je mozne, ze baterka se pri takovemto dennodennim jezdeni (vyjam vikendu) proste za mesic vybije tak, ze treba rano jeste dojedu, ale odpoledne uz to ani neskrtne? Auto bylo 14 dni v servisu, kde merili odber, vse ok, pry odber minimalni (kolik mi ale nerekli) a ze je vadna baterka, ze nedrzi kapacitu a pri nastartovani ma strasnej pokles. Oka, baterka byla nova 2 mesice (predtim stara z bazaru, ta vydrzela cca 2 mesice, ale taky byla jeta, tak jsme rovnou koupili novou, kdyz auto nenastartovalo, v bazaru nas upozornili na to, ze baterka je uz spatna i tim, jak tam auto porad stoji, takze ji jen dobili), z toho 4x vybita, tak jsme ji vratili a v obdhode premerili a dali mi jinou s vyssi kapacitou - ta puvodni byla 44 kW a tadle je 52. Snad to pisu dobre, jsem v tom totalni laij. Tadle nova je ale zase po mesici v coudu. Je to normalni? To, ze jedu kazdy den 6 tam a 6 km zpatky mi tu baterku za mesic vycucne???? Co s tim, servis tvrdi, ze je vsechno tak jak ma. Uz jsem celkem zoufala, pömalu mam strach nekam jet, pac se desim toho, jak mozna zase nekde v noci budu resit, ze auto je nepojizdne. Jinak svetla v kufru apod., nikde nic nesviti, studovali jsme to nekolikrat, vsechno se vypne, kdyz se vytahne klicek. Prosim o radu, delaji to ty kratke vzdalenosti?
- Reklama
Re: vybita baterka po 1 mesici
Tady je popsanej podobný problém taky na Stilu 1,2 třeba Ti to pomůže:
http://www.gabriel-net.de/forum/showthr ... umul%E1tor" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.gabriel-net.de/forum/showthr ... umul%E1tor" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
zkus se třeba podívat do přihrádky před spolujezcem,je tam ke světlu umělohmotná packa a ta ráda praská,když se trochu zprudka zavře
kastlík..ja to měl taky prasklý a pak to pořád svítí,takže jedině vytáhnout žárovku....
kastlík..ja to měl taky prasklý a pak to pořád svítí,takže jedině vytáhnout žárovku....
základ je změřit odběr (co si člověk neuděla sám to nemá), všechno vypnout, zamknout auto, nechat tak minutu v klidu, odpojit( - )pól a naměřit multimetrem proud, když to bude tak max. do 0,01A=elektroinstalace ok=omlátit baterku prodejcovi o hlavu.
fiat punto II 1,2-8V (44KW)
Odber tam neni, meril mi to tatka nedavno a je tam to minimum, tak jsem z toho fakt jelen. To same mi rekli v servisu, ze baterka je blba, i kdyz nova, kde auto bylo 14 dni. Jenze pak se baterka reklamovala, dostala jsem jinou a zase je to v .... po 1 mesici. To mi nerikejte, ze bych mela takovej pech. Ted jak jsou pres noc mrazy kolem 7 stupnu a auto stalo 8 dni, pac me skolila chripajzna, tak samo rano si to ani neskrtlo a to jsme to presne pres tema 8 dny nabijeli, takze baterka musela bejt uplne nastouchnuta.
jiný možnosti nejsou
1. odběr
2. aku
3. dobíjení, ale to už asi taky někdo měřil
1. odběr
2. aku
3. dobíjení, ale to už asi taky někdo měřil
fiat punto II 1,2-8V (44KW)
Zdravim mam rovnaky problem s vybijanim baterky u auta fiat stilo. Zistil som ze ked odpojim 20A poistku do zapalovacej skrinky tak odber z baterky klesne na normalnu hodnotu. Nema niekto schemu zapalovaccej skrinky?