Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
To bude nejspíš i můj problém Punto 1.2 16V. V létě je vše v pořádku ale jak přijde zima, tak jsem nucen odpojovat baterii. Taky jsem naměřil v budíkách odběr 180mAelektromaniac píše:Zdravím všechny fiaťáky,
manželka měla problémy s Puntem II - 1,2/44kw , r.v. 2001, většinou to začínalo s příchodem zimy. Když auto cca den nebo víc stálo, baterie byla hoodně vybitá ( to pak třeba chytlo a jelo to, ale nešly budíky, tachometr, kontrolky... -musel jsem pak odpojit na chvilku jeden pól baterie,aby naskočily) a nebo někdy tak, že ani nevyskočil centrál - baterie totál vybitá. Po tříletých peripetiích už to máme konečně opravené; stejnou vadu měl taky ještě jeden známý a tomu to už taky funguje ( ten to měl ve stádiu takovém, že mu ani neukazovat tachometr). Když jsem dřív prohledával různá fóra, na tuhle závadu se dost lidí ptalo a nikdo nevěděl co s tím ( konrétně vše obsah 1,2, 8 vent.).Nakonec to vyřešil kolega z práce, ale protože ho to stálo dost času a je tam třeba něco vyměnit v budíkách , není to zadarmo ( cca 1600,- Kč)...Samozřejmě, že by se to dalo obejít třeba vypínačem baterie, ale pak pokaždé nastavovat kód radia, vynulované počítadlo denních kilometrů a tím pádem spotřeby v počítači.. Pokud by to prostě někdo potřeboval opravit, tak si mailněte :
http://hifiland.net/katalog/index.php" onclick="window.open(this.href);return false; - je to možné i po zaslání budíků poštou.
PS : když to v listopadu začalo zas blbnout, chtěl jsem už Punťu prodat, ale od opravy (od konce října) do teď už jsem nemusel nabíječku vytáhnout,- a to se s nim přes vánoce nejezdilo- tak je to snad dostatečně odzkoušený )
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | kia-club.net | suzuki-forum.cz |