pískání od kol

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
vlcekd
Začátečník

pískání od kol

Příspěvek od vlcekd »

Zdravím,
mám problém s podivným velice zřetelně slyšitelným (tedy dosti hlasitým) pískáním od kol během jízdy. Pískání se projevuje během jízdy v přímém směru, když projíždím zatáčkou, tak zvuk přestane, po vyrovnání volantu však opět začne pískat. Pískání se neprojevuje i tehdy, když mám nohu brzdovém pedálu a brzdím. Po sundání nohy z brzdového pedálu opět to samé - píská.
Co to je za cypovina?
Fiat bravo 1.4 Dynamic 66Kw Red
Reklama

CrazyApe
Zkušenej Fiaťák

Re: pískání od kol

Příspěvek od CrazyApe »

vlcekd píše:Zdravím,
mám problém s podivným velice zřetelně slyšitelným (tedy dosti hlasitým) pískáním od kol během jízdy. Pískání se projevuje během jízdy v přímém směru, když projíždím zatáčkou, tak zvuk přestane, po vyrovnání volantu však opět začne pískat. Pískání se neprojevuje i tehdy, když mám nohu brzdovém pedálu a brzdím. Po sundání nohy z brzdového pedálu opět to samé - píská.
Co to je za cypovina?

Loziska/sjete kotouce/sjete desticky , pripadne kombinace moznosti nebo? Nedavno sem taky resil.... Ale muze to byt cokoliv...
šPunto mk2a 3dv 1,2 8V - eX
Audi A3 8p 3dv 1.6 16V
durkovic
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durkovic »

možno nečistota v brzdovom valci, neodbrzdí to poriadne a potom píska
ex car: Fiat Bravo 2 1.4 16V 66kW
NOW : Ford C-Max FL 1.8 TDCi 91kW/124 ponikov :D
lukynen
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od lukynen »

Ahoj kolego,může to být jen nečistota v destičce ,nejaký tvrdší materiál ,kt.se obrousí s okolím a vyčnívá přes destičku a píská,dneska už nedělají čistíci drážku v destičkách tak to občas dělá. Je když dávám nové desky tak proříznu flexou s 2mm kotoučem a mám klid. Mělo by stačit jen vyčistit desky. Jak zatočíš tak se kolo víc zatíží a přestane,nebo odchází i ložisko což je nepravdě podobné.
Ať jezdí
vlcekd
Začátečník

Příspěvek od vlcekd »

Díky moc za info...
Fiat bravo 1.4 Dynamic 66Kw Red
lukynen
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od lukynen »

Tak po návštěvě Fiatu a výměně spojky-zavčas ať nemusím měnit dvojhmotu-jsem zas o kousek informovanější.
Doporučuji při vyndávání převodovky vyměnit i gufera na poloosy-jel jsem na reklamaci kvůli ůniku oleje ze skříně- a dozvěděl jsem se že pískání od kol může dělat i tev vnitřní nebo vnější vroubek na kotouči o který se destička občas opírá a píská-nové desky znamená přeleštít na soustruhu kotouče a je klid :roll: Toť moje nové poznatky s mojím miláčkem.
Odpovědět

Zpět na „Bravo 2“