Akú spojku kúpiť na HGT ? Luk alebo Valeo ?

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
nemoboy
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Akú spojku kúpiť na HGT ? Luk alebo Valeo ?

Příspěvek od nemoboy »

Už asi pol roka mi po naštartovaní niečo "cvrlíka-píska) ked vymáčknem/stlačím spojkový pedál tak to prestane, po 10-20 minút jazdy to tiež ustúpy, niekedy ide zle zaradiť 1 a spiatočka a sem tam ked sa ponaháňam spojka trošku smrdí :) mám 130 000 a neviem v akom je stave kedže auto je z Talianska tak som si povedal že ju vymením. Na výber je LUK alebo Valeo.

dík za rady
Reklama

oldoss
Znalec

Re: Akú spojku kúpiť na HGT ? Luk alebo Valeo ?

Příspěvek od oldoss »

Ja ked som daval menit spojku tak som tam mal origo a na tej fiat-valeo. Takze ja osobne by som radil valeo i ked po pravde je to asi jedno... Taka rada na zaver. Ked hu budes davat menit daj vymenit aj olej v prevodovke. Neveril som, ze tomu pomoze ale po vymene sa s varechou miesa o poznanie presnejsie aj chod sa zjemnil 8)
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
nemoboy
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nemoboy »

no som rád že si ančal tému výmena oleja v prevodovke popravde olej som kúpil ešte v lete ale bojím sa ho vymeniť lebo ževraj ked sa dá nový olej prevodovka zmekné a bude to katastrofa dočítal som sa to na nemeckých/talianskych forach ohladom HGT-čakrov.

No a k SPOJKE našiel som aj SACHS čo je už iné kafé nie ?
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

O sachse neviem. Ja som tam dal valeo a nejako som to neriešil. Zase nebude to auto so mnou už na väčné časy :)

A k tomu prevodovému oleju
Neviem čo by tam malo zmäknúť po výmene oleja? Tak buď to bude radiť alebo nie. Toto je klasicka prevodovka nie automat s hydromeničom, ktorý na ten olej je dosť háklivý. Zase punto nemá prevodovku ala žigulák, ktorú rusáci tak presne vyrábali, že do oleja ešte dávali drevené piliny aby tak nehučala. Neviem ja som si ho dal vymeniť a zatial spokojnosť. Jedine, ako som písal, že sa mi zjemnil chod a pri preradovaný z 1ky do dvojky to občas trošku drhlo a po výmene to prestalo. Či to bolo tou výmenou neviem neriešim. Stálo ma to cca 30 eur aj s robotou a ten olej v tej prevodovke už punto prežije. Toď môj názor.
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
punťas hgt
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od punťas hgt »

Já jsem dával celou sadu od Valea.Dal jsem tam sadu s větším průměrem lamely a taky jsem měnil olej. Jak píše kolega výš, snadněji se mi řadí i ve vysokých otáčkách.
nemoboy
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nemoboy »

nevieš presnejšie označenie tej VALEO sady čo si dával... resp. akú verziu HGT máš ? dík
punťas hgt
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od punťas hgt »

nemoboy píše:nevieš presnejšie označenie tej VALEO sady čo si dával... resp. akú verziu HGT máš ? dík
je to tahle http://autokelly.cz/#PATH=3761801;14476 ... ST=0|LNG=0|" onclick="window.open(this.href);return false; po sundání převodovky jsem tam měl průměr spojky 210. setrvák nejevil žádné známky opotřebení, tak tam zůstal a dal jsem tam spojku o průměru 215 - pasuje na motory jak 183A1.000, tak i na 188A6.000 já konkrátně mám starší hgt-klapka ovládaná lankem...
nemoboy
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nemoboy »

link nefunguje... :( tiež mám klapku ovládanú lanko...

link funguje sorry :) presne tú istú spojku kupujem na jar tak som zvädavý aká bude zmena
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“