Nove doblo 1.6 multijet
Moderátor: peta.smolik
Re: Nove doblo 1.6 multijet
Ten jeden vstrek tam je navyše preto, lebo keď sa spúšta regenerácia DPF filtra tak riadiaca jednotka pripojí aj tento vstrek aby šlo viac nafty do valcov a zvýšala sa teplota výfukových plynov a následne sa ten filter vypáli. Po regenerácii opäť elektronika tento vstrek odpojí.
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
- Reklama
euro 5 znamená menej oxidov dusíka a to si žiada bohatšiu zmes - spotreba ide hore, z tej extra nafty sú zase sadze čo zasierajú filter, ten sa vypaľuje a spotreba ide znova len hore. Teda Euro 5 znamená viacej CO2 (euro normy CO2 neriešia)
Takže s tou ekológiou je to taký menší oj.b
Takže s tou ekológiou je to taký menší oj.b
Doblo 1.9D
http://www.thermical.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thermical.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Scooby čo ti nakoniec došlo (euro5,hmlovky,a.p)???
To Scooby no čo ti nakoneiec došlo , horím nedočkavosťoua čakam na odpoveď, bo z vlastej skúsenosti je auto dosť v poradku, ale ten prístup servis+predajcovia, stoji fakt za p..u, a od zakupenia vozidla len varujem dalších zaujemcov od vstupu do obchodneho vzťahu z automobilkou FIAT,bo je to len jeden velký BORDEL!
spotreba aktuálne zima 6,7-7,5l/100 km pri bežnej jazde. Pri ľahkej nohe cca 5,5-6L/100km.
Leto ľahká noha 4,9l/100km a 6,5l/100km bežná jazda. 105k/1,6 MJT dostatočný výkon / kasňa.
Leto ľahká noha 4,9l/100km a 6,5l/100km bežná jazda. 105k/1,6 MJT dostatočný výkon / kasňa.
dnes výmena zadných tlmičov po 49000km.
včera pridané webasto, konečne kúrim. teším sa.
včera pridané webasto, konečne kúrim. teším sa.
Po dvoch rokoch a štyroch mesiacoch prehrdzavená trubka klími. Samozrejme po záruke. Oprava 180€.
Krátko na to, asi pred dvoma mesiacmi auto malo dva roky a 5 mesiacov začali búchať predné tlmiče. Pozeral som na ne letmo a javia sa vytečené. Auto je pekné, zatiaľ (už chytá hrdzú) ale je to riadny šit. Momentálne investujem viacej do opravy nového ako do dvoch starých čo mám.
Krátko na to, asi pred dvoma mesiacmi auto malo dva roky a 5 mesiacov začali búchať predné tlmiče. Pozeral som na ne letmo a javia sa vytečené. Auto je pekné, zatiaľ (už chytá hrdzú) ale je to riadny šit. Momentálne investujem viacej do opravy nového ako do dvoch starých čo mám.
54000km výmena predných tyčiek stabilizátora. Oprava 65€
Nedávno jsem koupit Doblo s najetými 50 tis. km, teď má o 5000 víc a potkal mě první problém, prasklá pružina u PP kola. Podle servisu docela neobvyklá závada. S čím naopak problémy jsou je ložisko horního uložení tlumiče - projevuje se lupáním při otáčení volantem, cena cca 500 za kus, u prvních modelů je chyba v zadních tlumičích - ozývá se bouchání při přejezdu nerovností, po výměně za inovovaný kus by mělo být ok a ne moc častá závada je netěsnost trubky posilovače řízení. Jinak by prý auto mělo být bez problémů.