Kontrolka ABS
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Kontrolka ABS
Už delši dobu mi sviti kontrolka ABSu. Skontroloval jsem všechny kabely ale ydaji se OK. Kontrolka se roysviti tak kolem 10 sekund po nastartovani a ABS asi nejde. Čim to muže byt? Diky za radu.
Grande Punto 1,2 2008 Sky Dome
- Reklama
Re: Kontrolka ABS
Zkus to připojit na diagnostiku, třeba ti řekne víc.
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
No na diagnostice mi to řeklo že je vadné čidlo na pravém kole, ale všechny kabely jsou OK tak jestli se tam nedostal nějaký bordel a neblokuje ho. Jen nevím jak jde vymontovat. Pokoušel jsem se o to ale nešlo mi to a nechci ho zničit
Keby tam bolo aj trochu bordelu ono to tomu čidlu až tak nevadí. Skús sa pozrieť na tie impulzné koliečka čo ten snímač sníma. Vyzerá to ako ozubené koliesko s takými malými zubmi. Pokial je "ošlahané", vydraté, alebo chýba tak chyba je v tom. Pokial je to koliečko v poriadku tak zlý bude snímač. Tiež ako si kontroloval tie káble?
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
No jenže ja nevím jak ho vyndat. Nechce po odšroubovani toho imbus šrouba jit ven.
On tam je iba nasunuti len byva problem v tom, ze za tie roky jazdy sa tam proste ten bordel nazbiera a ten snimac sa tam "zazere". Skus ho postriekat WDckom alebo nejakym podobnym a skus ci nepojde. Pokial nie tak ho proste odtial na silu vyber. Ked sa odlomi tak ten zbytok lahko uz vyberes z tej diery do ktorej ide. Ja ked som menil svoj tak tiez som ho urval. Vycistil som tu dieru. Trosku pilnikom odstranil bordel nasunul novy a frcime dalej.
Dneska jsem vyndal to čidlo a vyčistil a dokonce jsem tam dal nové čidlo ale pořad to svití ta kontrolka. V servisu řikali že to je a nebo nějaký kroužek v ložisku nebo drat někde schovaný ale nevím jestli jde nějak proměřit jestli jde proud do toho čidla. Jde to proměřit? Díky za odpověď
tak...nenapísal si ktoré kolo ti píše snímač...ak predné tam sa nevedia tie magnetické okrúžky zodrať resp magnetické sú na 2 punte 1 punto má iba zúbky....
ak to je na zadnom kole tak prevdepodobne je zodratý krúžok na nábojke ktorý zodrala ďaleko chodiaca pakňa pri brzdení...treba zhodiť plastovú kritku a pozrieť sa na to zo zadu mislím že je tam natoľko vidno....ak je vidieť poškodenú magnetikú časť nábojky treba ju vimeniť za novú a bude to fakčať....v servise ti dobre radili
ak to je na zadnom kole tak prevdepodobne je zodratý krúžok na nábojke ktorý zodrala ďaleko chodiaca pakňa pri brzdení...treba zhodiť plastovú kritku a pozrieť sa na to zo zadu mislím že je tam natoľko vidno....ak je vidieť poškodenú magnetikú časť nábojky treba ju vimeniť za novú a bude to fakčať....v servise ti dobre radili
Ja mam fiata Grande Punto čili mk3 a nefachči čidlo v pravém předním kole. To auto nemá ještě ani 50 tisic najeté tak se mi zdá dost blbé žeby se už zadřelo něco v ložisku kola. Kolik tak stojí když tak vyměna?
Neviem ako to maju grandace ale na punte ked som mal tuto zavadu tak som musel menit oba zadne naboje, nakolko na oboch to bolo vyslahane a ABSko zato nefungovalo. Samostatny kruzok sa zohnat neda a ked aj tak na tom naboji to bolo tepelne zalisovane takze tazko by som ho tam nahadzoval. Cenu loziska, naboja atd si zistis v ktoromkolvek e-shope s nahradnymi dielmi. Ale menil by som to keby to mam skutocne potvrdene, ze toto moze za tu zavadu. Ja som takto vymenil snimac, ktory bol dobry hold ale to som este veril vyjadreniu autorizaku a az potom som zistil co za exotov tam zamestnavaju a nie len tam ale vsade...
Tak jsem to dneska znova rozmontoval a koukal jsem se na to jak to vypada vevnitř ale je tam nějaká takova dražka jakoby v kloubu ale nevím jak ma vypadat a krom toho je zezadu od kloubu jakoby prostupna tak nevím jestli to tak ma byt nebo ne. Muže mi někdo poradit jestli je vidět ten paprsek od toho čidla když ho zapojim naprazdno a jak změřit jestli k němu jde vůbec proud? Zkoušel jsem to ale vůbec mi to nešlo. Prosim poraďte už mně to štve a chci to mit OK před tim než nasněži.Díky