Ahojte.
Mám otázočku, na ktorú nepoznám odpoveď. Ak motor beží na voľnobeh bez napäťovej záťaže (najmä svetlá) motor ide hladko - bez problémov. Ak zapnem svetlá a inú napäťovú záťaž, tak sa začne dusiť. Motor má 33 tis. km. čím by to mohlo byť? keď sa dusí tak vidieť ako svetlá zhášajú, aj ventilátor beží pomalšie a potom nabehne normálne na chvíľku a potom zas...
P.S.: napr. na sytič to nerobí, keď motor beží na 1100 ot./min., len po zohriati motora
dusenie sa motora
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
dusenie sa motora
FIAT Punťo MK2 1.2l (44kW/60k) ELX 5d. - KAČENKA
- Reklama
Re: dusenie sa motora
Jestli jsem to správně pochopil - tak po zapnutí světel začnou otáčky na volnoběh kolísat - chvíli jsou dole, za chvilku se motor vzpomatuje a pak zase znova? Tak bych to viděl jako první věc - vyčistit klapku (pokud už nebylo děláno někdy nedávno).
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
klapka nemá ani pol roka, lebo odisla . ale spravne si to pochopil
hmm, za těch půl roku si asi moc nenajel že? Takže spíš bude ok,,, no když shodíš hadici a koukneš se do ní pro jistotu, tak to tě nic stát nebude. Jinak teda moc nevim.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
hadice som skontroloval a su uplne ok . bol som s nim v prahe akurat a slape ako hodiny, len ten volnobeh nejak blbne pri napatovej zatazi (ak su zapnute svetla 55W jedna ziarovka...), nemate este nejake napady?
zeby pod zatazou robil alternator sceny? skusim na to kuk
Skontroluj co robi napatie v sieti bez zataze a so zatazou - to aby pohasinali svetla na volnobeh je divne, predsa tam je este baterka. Moze to byt aj napatovym regulatorom na alternatore, pripadne zlym ukostrenim alternatora/baterky (vysoky prechodovy odpor). Co sa deje s napatim v sieti so zatazou na volnobeh / pri pridani plynu ? Problemy so startovanim nemas ? Toci to starter ako ma ? Ak nedrzi volnobeh pod zatazou skontroloval by som aj volnobezny ventil (ak je to je jednobod s mechanicky ovladanou klapkou). Ine ma nenapada.
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km