Tak toto sú dôveryhodné čísla...onc píše:... jezdim kazdy den do prace a zpatky 9 + 9 km spotreba 7,5 - 8litru (plny auto 5 lidi)...
... po dalnici 120km/h 7,2 l/100km ...
... okresky od 5,8 do 6,5l/100km ...
DISKUZE - Spotreba - MK2
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
... nejdriv jsem byl z takove spotreby zaskoceny z toho, jak tady nekteri pisou5-ko píše:Tak toto sú dôveryhodné čísla...onc píše:... jezdim kazdy den do prace a zpatky 9 + 9 km spotreba 7,5 - 8litru (plny auto 5 lidi)...
neskutecne nizkou spotrebu jakou maji ... ale jsou to jen keci, nebo jezdi furt
z kopca s vyplym motorem ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
Pod dálnici 120km/h a žere 7,2? To je celkem hrubo...., jestli to není tím menším výkonem motoru ni:?:onc píše:... jezdim kazdy den do prace a zpatky 9 + 9 km spotreba 7,5 - 8litru (plny auto 5 lidi)...
Punto 1,2 16V, 5dv., 2004
... pokud budu jezdit po dalnici 500km tak to sezere 6.5l ale jestli jedesTelly píše:Pod dálnici 120km/h a žere 7,2? To je celkem hrubo...., jestli to není tím menším výkonem motoru ni:?:onc píše:... jezdim kazdy den do prace a zpatky 9 + 9 km spotreba 7,5 - 8litru (plny auto 5 lidi)...
50km Vyskov Olomouc - samy kopce, tak si to vezme aji 10l ...
... je to 1,2 tak se nediv ... na jezdani po meste ideal ale na dalnici si to holt vezme ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
Ja sy osobne myslim ze s 1,2 skor usetris na dialnici ako v meste, ale za podmienok ze idete max 2ks osob, a neni ta cesta moc extremna{kopce, vietor}. V meste by som radsej jazdil s vacsim objemom, pretoze nemus tak slapat na plyn ako 1.2 aby si dohnal/predbehol ostatnych.
Z vlastnej skusenosti mam cca 10 000 km odjazdene Bratislava mesto na octavii 2.0 benzin a spotreba mi vychadzala v lete krasnych 9L, a ta jazda bola dostatocne svieza. Ale na dialnici mi bolo tazko dostat sa pod 7.5 litra.
S puntom sa da ist pod 7 litrov
{ Je vsak pravda ze ja som na nej po dialnici 100kou nechodil ale tak 120-130}
Z vlastnej skusenosti mam cca 10 000 km odjazdene Bratislava mesto na octavii 2.0 benzin a spotreba mi vychadzala v lete krasnych 9L, a ta jazda bola dostatocne svieza. Ale na dialnici mi bolo tazko dostat sa pod 7.5 litra.
S puntom sa da ist pod 7 litrov
{ Je vsak pravda ze ja som na nej po dialnici 100kou nechodil ale tak 120-130}
Cali cali... ešte diesel by som veril že do mesta.. ale benál a dvojliter? Svieža jazda? Hádam jazda plyn brzda plyn brzda... Na mesto je punto ideál.. Na dialnicu.. Nuž je to slabulinké... V meste sa dá dostať na punte okolo 6,5 asi približne na manuále, nie automate, letných nejakých tenkých a tak... A mimo zhruba asi tak o 0,5l viac... +/- nejaké zanedbatelné drobné... (štýl jazdy, priemerka a veľa ďalšieho)
Sice má väčší obsah väčší ... ja neviem čo, ale nepíš prosim prkotiny v štýle dobehnúť predbehnúť a koľko si kde najazdil a ako... To píšu len deti s čerstvým vodičákom... Blavu jazdím aj ja, sice mámvredy len na to pomyslím, ale vcelku je to pohoda. Zaradíš sa do kolóny a potom sa len tlačíš, trúbiš, obmedzuješ ostatných... Nebudem pokračovať, Bratislavská premávka má svoje čaro...
Sice má väčší obsah väčší ... ja neviem čo, ale nepíš prosim prkotiny v štýle dobehnúť predbehnúť a koľko si kde najazdil a ako... To píšu len deti s čerstvým vodičákom... Blavu jazdím aj ja, sice mámvredy len na to pomyslím, ale vcelku je to pohoda. Zaradíš sa do kolóny a potom sa len tlačíš, trúbiš, obmedzuješ ostatných... Nebudem pokračovať, Bratislavská premávka má svoje čaro...
Celý tento thread je vlastne o tom, že napr spotreba do 8l na punte MKII všeobecne je v celku v norme.. 10l- už sa zamyslím, či nejazdím štýlom podlaha alebo nič... A rekord? Ja som zajazdil aj za 4,35l... Iba som vyjazdil rezervu.. Ale priemer za rok mám okolo 6,5l/100km... Meranie prebehlo na 30tis. km.... A najazdím sa akurát...
-
- Fiaťák
Co sa spotreby tyka tak jedna vec je co ukazuje PC a druha je realita co prejdes na nadrz. Mam zauzivane ak zasvieti kontrolka natankujem za 1000 sk co je cca 28 l. No a takymto stylom tankovanie/kontrolka prejdem 350-max 380 km. co je cca 7.3 - 8 l/100 km. To je realne cislo a dlhodobe meranie. 5-ko si to eviduje podrobne, ja to povazujem za zbytocne pretoze jazdim kazdy den a ak sa dostanem na priemer 9l a vyssie tak Puntas pojde PA PA. I tak uvazujem o 1.9 JTD Stile'8)' No ale to sa este ufidii. Tot vsjo.
Ja polubny pocitac nemam. Inak dnes som dotankoval do plna a bolo to 31L, minule doplna 19L, cize dokopy 50L a spravil som presne 779Km. Kalkulacka mi ukazuje ye je to 6,42 priemer.
5-ko: ja sa s nikym nehadam o spotrebe co je lepsie, a vobec som len rad ze mozem zdielat vase skusenosti. A vobec sa nemienim chvastat ci som kolko som a kde som najazdil pretoze to je uplne jedno. Je to diskusne forum tak som si prejavil svoj nazor. Ale vdaka za tvoj, pomohol mi uz viac krat Aj tak 95 percen zaviso od toho kto ako jazdi.
5-ko: ja sa s nikym nehadam o spotrebe co je lepsie, a vobec som len rad ze mozem zdielat vase skusenosti. A vobec sa nemienim chvastat ci som kolko som a kde som najazdil pretoze to je uplne jedno. Je to diskusne forum tak som si prejavil svoj nazor. Ale vdaka za tvoj, pomohol mi uz viac krat Aj tak 95 percen zaviso od toho kto ako jazdi.
Tak to samozrejme ano.. ďakujem, že si odcenil moje rady, moc sa snažím písať len o tom, čo som mal osobne rozobraté a pod. ... Na počudovanie toto je jedno z mála fór, kde sa nevypisujú deti ohľadom počtu najazdených km, aké dal kto neóny za koľko litrov... My "dievčatá" a veľký chlapci totiž vieme, že tuning je moc drahý koníček... A kto má pod kapotou o 10 - 20 koní viac a väčšie elektróny iste dá za pravdu, že nemôže mať spotrebu ako sériovka a tobôž nie menšiu...
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mam 1.2 8v a jezdim s autem temer denne hlavne po meste, za den v prumeru nejakych 35km. Spotrebu merim tak ze vzdycky dotankuji do plna a mam dost presne spotrebovane litry na ujetou vzdalenost.
Spotreba je od nejakych 6,5l do 7,5l, maximum asi 8l.
Spocitana spotreba se od palubniho pocitace lisi jen o opravdu male desetinky.
Spotreba je od nejakych 6,5l do 7,5l, maximum asi 8l.
Spocitana spotreba se od palubniho pocitace lisi jen o opravdu male desetinky.
-
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Mam punto 1,3 multijet (nafta) 10/2003 a jezdím průměrně dlouhodobě 4,6l/100km nafty při rychlejších jízdách. obec 50-70km/h a mimo 90-110km/h dálnice 120-140km/h.
Pokud jezdím tvz. na spotřebu (lážo plážo pomalu) tak i 3,8l/100km obec do 50km/h mimo do 90km/h dálnice okolo 120 km/h.
Pokud jezdím ostře racing tak 5,7l/100km obec kde to jde tak do 80km/h mimo kde to jde tak do 130km/h dálnice 130-190km/h--->plyn stále na doraz a nebo stále vytáčím motor.
PS:Jezdím na schell V POWER DIESEL (snižuje spotřebu a zvišuje výkon mam to vyzkoušený) a doporučuji vám taky schell i v případě benzínu je to jěště lepší V POWER RACING.
Zkuste shell při stejné jízdě jako před tím a uvidíte rozdíl.Já vým že je schell dražší ale na té spotřebě se vám to vrátí.
Pokud jezdím tvz. na spotřebu (lážo plážo pomalu) tak i 3,8l/100km obec do 50km/h mimo do 90km/h dálnice okolo 120 km/h.
Pokud jezdím ostře racing tak 5,7l/100km obec kde to jde tak do 80km/h mimo kde to jde tak do 130km/h dálnice 130-190km/h--->plyn stále na doraz a nebo stále vytáčím motor.
PS:Jezdím na schell V POWER DIESEL (snižuje spotřebu a zvišuje výkon mam to vyzkoušený) a doporučuji vám taky schell i v případě benzínu je to jěště lepší V POWER RACING.
Zkuste shell při stejné jízdě jako před tím a uvidíte rozdíl.Já vým že je schell dražší ale na té spotřebě se vám to vrátí.
FANDAKUV FIJÁTEK--> STILO MULTIWAGON 1,9 JTD 8v <--115hp r.v.:11/2003
MANŽELKY FIJÁTEK------------->PUNTO I S 1,1 8v <-------------55hp r.v.:04/1996
MANŽELKY FIJÁTEK------------->PUNTO I S 1,1 8v <-------------55hp r.v.:04/1996
Tak jsem si taky spočítal spotřebu:
Cesta z dovolené - Francie 1429 km / 4 lidi + plný kufr / skoro pořád dálnice a rychlost většinu cesty 130 - 140 km/h občas 150.
Nemám palubní PC a tak je to spočítané podle natankovaného benzínu - 7,19 l
Musím Punťu pochválit najel jsem s ním během dovči cca 3.500 Km a šlapal jak hodinky.
Cesta z dovolené - Francie 1429 km / 4 lidi + plný kufr / skoro pořád dálnice a rychlost většinu cesty 130 - 140 km/h občas 150.
Nemám palubní PC a tak je to spočítané podle natankovaného benzínu - 7,19 l
Musím Punťu pochválit najel jsem s ním během dovči cca 3.500 Km a šlapal jak hodinky.
Punto II. 1,2 8 V r.v.2000
P.UL@seznam.cz
P.UL@seznam.cz