Alu 15tky - prosim pomOOOOc

Tlumiče, pružiny, kola, pneumatiky, brzdy, řízení

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
radowanek
Začátečník

Alu 15tky - prosim pomOOOOc

Příspěvek od radowanek »

Zdravím špunťáky .. .
bude problém s koly OZ 7J 15h2 ET 28 ??? prosím děkuju za každou rozumnou radu. Popř jaké pneu na to nahodit aby to bylo OK.

Podvozek seriový. Jedná se o Punto MK1
Kupil jsem to teď od borca který na tom měl pneu 195/50 - a říkal ze to mel taky na puntu avšak s nulovým vzorkem. Stihl jsem to projet na cca 2km ale to je nic. Předem moc díky za postřehy.

Forum jsem si projel a nikde s takovym ET jsem nenasel. Pokud by byl zajem tak i hodim foto jak to vypadá
Reklama

ludeco
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: Alu 15tky - prosim pomOOOOc

Příspěvek od ludeco »

Já mám 7x15 et25 a v pohodě, ty máš kola jen o 3mm víc vevnitř... Pneu kup 195/45, taky jsem měl původně 50 a tvrdé je to tak jako tak, ale 45 vypadá líp a řekl bych že auto je trochu jistější a líp se řídí. Navíc 45 je přesně odpovídající původnímu obvodu kola. Hlavně nekupuj nějaký levný pneu, resp. noname.
V rozměru 195/45 doporučuji Barum Bravuris2, Toyo Proxes T1R, Marangoni Zeta Linea nebo Yokohama AS01. Někdo chválí i Dunlop SP Sport 9000, já s nimi nemám zkušenost, tuším že na nich jezdí Katy. Barumky jsou nejlevnější ale jsou to dobrý gumy, přecijen to patří Continentalu. Toya a Yokohamy jsou dražší ale skvěle sedí, jsou trošku měkčí a rychleji ubívaj ale jezdí se na nich super. Marangoni jsou zase trošku tvrdší, ale na rozpáleným asfaltu v létě nemají konkurenci, jsou přecijen pro agresivnější jízdu kde se větší tuhost hodí, protože třeba Toya už by byla rozpálená moc. Já mám Marangoni vepředu a Toya vzadu a jsem spokojený :twisted:
/F/I/A/T/ Punto mk1 # 60SX 6speed # Novitec look #
radowanek
Začátečník

Příspěvek od radowanek »

Suprová odpověď díky moc.

Ja měl hlavně strach při takovém ET aby me to nerubalo o lemy,podběh. Prostě aby nekupoval pneu zbytečně když mě to pak bude o něco se hrizat = )
Kdyžtak sem hodil i foto ( doufam že uspěšně). ae to bylo jen rize testovací na sjetých pneu 195/50 r15 --- projet sem to byl cca na 2km a to je mala vzdalenost na zjistění čehokoliv.

Popř nějáký problém kerej by mohl nastat tak sem s tím = )ať su na to připraven. Díky
Přílohy
kola
kola
alu1.jpg (69.54 KiB) Zobrazeno 3975 x
kola
kola
alu3.jpg (44.45 KiB) Zobrazeno 3975 x
kola
kola
alu4.jpg (69.04 KiB) Zobrazeno 3975 x
Pepoxx
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepoxx »

ja len ze vyzera paradne 8)
Punto Cabrio
radowanek
Začátečník

Příspěvek od radowanek »

Pepoxx píše:ja len ze vyzera paradne 8)
díííky = )
radowanek
Začátečník

Příspěvek od radowanek »

Eště někdo nějáky postřeh ? nebo to mám brat jako jasnu zaležitost že když tam dam na ty kola ktere jsem pisal gumy 195/45 tak ze nebude problem....
ludeco
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ludeco »

No já jsem vzadu zaklepával lemy, pro jistotu. Není to nic těžkýho, měl by jsi to udělat taky. Potřebuješ na to gumovou palici, kladivo, kousek překližky nebo tenký malý prkýnko, základovou barvu a nějakou barvu podobnou odstínu karoserie.
Sundáš kolo a budeš bušit gumovou palicí zevnitř do lemu blatníku ve směru z podběhu tak dlouho, než se neohne úplně nahoru, když to nepude, vezmeš kladivo a pomůžeš si s ním, aby jsi to moc neomlátil, buš do toho třeba přes to prkýnko. Jde hlavně o lak a o to aby to nezačlo hnít. Až to bude hotový, opatrně to zevnitř natři základovkou a pak vrchní barvou, natři to až po hranu blatníku aby to bylo co nejvíc natřený ale nebylo to vidět.

Samotný střejchání není ani tak o tom, jaký máš kola, ale o stavu zadních tlumičů a hlavně dorazů. Dřív jsem měl 195/50 na 6J ráfku a štrejchalo to víc než 195/45 na 7J jak to mám teď - hlavně to štrejchá jen když jedu s hodně naloženým autem, ve dvou lidech to nedře prakticky nikdy. Samozřejmě když budeš jezdit jak čuně např. přes přejezdy, dřít to bude. Je to o tom naučit se s tím jezdit a předvídat a hlavně hlídat cestu, na pěkný silnici je riziko prakticky nulový, jak je asfalt zvlněnej, chce to jet pomaleji.
Unnamed
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Unnamed »

Pardon za OT, ale ludeco - nechces na forum hodit nejake fotky svojeho Punta? Podle avataru vypada skvele, rad bych si ho prohlidnul. :)
ex Fiat Punto '96 60SX white
Lancia Lybra '01 LX 1.6 SW
radekrat
Znalec

Příspěvek od radekrat »

Hele a nepomohlo byt nak zvysit doraz zadniho tlumice? Videl sem naky stahovaky na pruziny, ktery by se tam daly dat ale nemam s tim zkusenosti.
ludeco
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ludeco »

Dalo by se asi použít toto ale nemám s tím zkušenost... http://www.romanis.cz/mezizavitove_gumy.html" onclick="window.open(this.href);return false;
radekrat
Znalec

Příspěvek od radekrat »

To vypada lip nez ty sroubovany rozpery a za ty prachy to mozna i stoji za to vyzkouset.
radowanek
Začátečník

Příspěvek od radowanek »

jaký pneu na to nahodit ? přemyšlel jsem tak trochec o 185/55 popř eště nižší = ) že by to tak trohec šla ta guma do A-čka. Díky za odpověď popř postřehy
Odpovědět

Zpět na „Punto - podvozek“