Nestartuje
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Nestartuje
Zdravim, mám punto 1.1 55s rok 1996. Auto mi asi před pěti dny nechtělo nastartovat, jenom se točil startér, odpojil jsem baterku a naskočilo to, dva dny potom se mi to stalo znova, ale odpojení baterky nepomohlo, tak jsem jí nabyl a zase auto naskočilo, no a včera chci nastartovat a opět to nechytlo, baterku jsem odpojil, nabyl, ale nepomohlo to, dřív mi svítila kontrolka s nápisem CODE ale už nesvítí, takže kdyby to bylo imobilizérem tak svítí pořád, ne?? Nevíte co s tím??????? Díky
Punto 55s 96
- Reklama
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nestartuje
To vypadá že baterie je už špatná... Nech si ji změřit...
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Může být. Motor potřebuje na nastartování určité otáčky a počítač napětí. Čím novější auto tím hůř. Favorit BMM naskočil i s úplně mrtvou baterkou ,jen na roztlačení na metru,případně na půl otáčky motoru. Ale už Felicie MPI při slabé(špatné baterce) i když točí startérem nenaskočí.
Punto 1,2 8V 44kw MK2b
Tak baterku jsem změřil a je v pohodě, je úplně nabytá a nic! Vyměnil jsem snímač otáček, cívku, relátka na vstřikování a pořád to jenom točí a nenaskočí motor, takže už nevim!!!
Punto 55s 96
A není to opravdu tím imobilizérem? třeba ti prdla žárovka na kontrolce code,náhoda je blbec.. a máš náhradní hnědý klíč?
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Když startuju tak se kontrolka s nápisem code objeví a pak zhasne, takže žárovka to asi nebude. Ten hnědý klíč právě nemám, třeba by opravdu pomohl. Ještě mě napadlo jestli neni v háji řídící jednotka??
Punto 55s 96
M4rtin913: ... no a co tomu motoru chybí, že nestartuje? Vstřikuje ten jednobod palivo? Dává to jiskru?
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
no tak to bych doporučil kontrolu kabeláže mezi tím čidlem otáček, cívkou a řídící jednotkou. A dál konektoru na řídící jednotce.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Cívku si vyměnil jednu??? Určitě prohlídni kabely od cívek ke svíčkám... Cívky by se měly vyměnit obě naráz...
Taky mám tentýž problém, úplně skoro to stejný, jenomže mám MPi, mám taky nové kabely svíčky, filtry. Baterku mám dobrou a taky to točilo pořád jenom s motorem a nic. Dali jsme to i přes kabely přes nastratovaný auto a nic nepomohlo. Druhej den příjdu k autu a nakočilo jako by se nic nestalo. Kontrolka CODE mi shasíná, ale původní majitel ztratil údajně klíče, tak nechal vyměnit zámky a něco dělali s imobilizérem a varoval, ať mi nedojde benzín, že pak jde špatně nastartovat. Bohužel mám smůlu že to byla pravda a dělá mi to když dojde benzín..Jednou mi pomohlo vypojit baterku..pak po hodině nastartoval a jindy nepomohlo mít odpojenou baterku ani 2 hodiny..až druhý den to nastartovalo Zkus něco s tim imobilizérem, ale nejde mi do hlavy, že mi taky kontrolka zhasíná a nejde to nastartovat, to by potom nebyla chyba v tom imobilizéru přeci? (mám taky tušení na řídíci jednotku) Asi bych nejdradši zrušil imobilizéry v těhle autech. Už dost je tam špatná elektronika, hlavně chránění porti vlhkosti a prachu a zejména vymysleli výborný kryt pod motorem, který umožnuje koukat i přes něj na zem..výborná záležitost v zimním období na sůl nebo při děšti v bahně, když to všechno nalítá na motor a hlavně na čidlo otáček motoru hned umístenej venku kousek nad olejovou vanou..Tam mám větší usazeny než kdekoliv jinde na motoru, ale divím se, že přes to, to pořád tak nějak funguje..jak kdy teda asi..
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
A proč ti furt dochází benzín??? To se mi nikdy nestalo...
Neřešme proč dochází benzín, ale proč to nestartuje..Kdyby to byl jenom jedinej problém na tomto autě, tak Vám upřímně řeknu, že to neřeším. Možná s kolegou máme ten stejný problém
Hele mě ještě napadlo ohledně tvýho problému, jeslti když ti to zrovna nastartuje a začneš tomu trochu dávat, řekněme točit motor do 5000 ot/min. Tak necejtíš jakoby menší úlevy výkonu, že třeba má zátah od spoda do 3000, pak trochu uleví, zase zatáhne do 5000, pak zase ztratí výkon a pak zase zabere?? Mě to třeba dělá a myslim si, že mám cívky trochu chycený nebo vstřikovače neotvírají jak mají v danou chvíli, možná to má něco společnýho i s čidlem otáček, ale zatim to nastartovalo pokaždý, jenom nesmí dojít benzín..Zase kdyby byla chyba v těhle věcech, tak by to buď nenastartovalo nebo by to při jízdě cukalo a to mi nedělá..jenom když mu začnu šlapat na krk, tak protestuje..chci si taky trochu užít s tim autem a né jednou vyjet a tejden opravovat..M4rtin913 píše:Jiskru to nedává
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Hoši vidím to na ty cívky a jeden z vás vyměnil jen jednu Myslím že je máte obě obě načlý a nebo jeden z vás vyměnil jen jednu a vzápětí začla kolísat i druhá