svítí žlutá kontrolka...a nápis check engine...
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
svítí žlutá kontrolka...a nápis check engine...
Prosim o radu..v průbehu jízdy mi otácky vyskocí na cca 2500-3000..otáčky pretrvávaji i pri vyřazení..poté ale spadnou a motor chcipne..než jsem dojela domu,tak se k tomu přídala svítící žlutá kontrolka a nápis CHECK ENGINE.
Má nekdo s timto jevem zkušenost..Nebo se najde nekdo kdo by tusil co by to mohlo být,než zajedu na diagnostiku.
Děkuji.
Auto fiat Grande Punto 1.4 16v 70 kw,r.v.2007. najeto 80 tis.
Má nekdo s timto jevem zkušenost..Nebo se najde nekdo kdo by tusil co by to mohlo být,než zajedu na diagnostiku.
Děkuji.
Auto fiat Grande Punto 1.4 16v 70 kw,r.v.2007. najeto 80 tis.
- Reklama
Re: svítí žlutá kontrolka...a nápis check engine...
Na diagnostiku stejně musíš.Nebo metodou pokus omyl budeš zjišťovat závadu?
Ne,ale je neděle.Dnes mi to těžko nekde napichnou.Chtěla jsem se spis neco dozvedet.Sem zvedava co by to mohlo být.
Tady u těch aut cokoliv,vím že to není rada,ale boužel je to realita.
mě se stalo že se mi rozsvítila kontrolka motoru,a když jsem vzal za klíček a chcípnul motor tak motor ještě tak 15 vteřin šel.a řešení voda v konektoru
mě se stalo že se mi rozsvítila kontrolka motoru,a když jsem vzal za klíček a chcípnul motor tak motor ještě tak 15 vteřin šel.a řešení voda v konektoru
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
- Venca00
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
To moc dobre znám,měl jsme tu samou ''závadu'' u mě to udělala totálně ucpaná hadička odvětrávání klikovky + zanesené sání.Kompletně jsem to vyčistil,odpojil a po několika minutkách znova zapojil baterii a bylo po problému.
Stilo Racing
Grande Punto Active
Grande Punto Active
1. podívat se na podtlakovou hadici, jestli není poškozená, odpojená atd.
2. odpojit baterii a zase zapojit (při vypnutým zapalování)
3. odpojit baterii (při vypnutým zapalování) a rozpojit konektory a zkontrolovat jestli v nich není voda. voda se tam často dostává např. po výměně termostatu, těsnění pod hlavou, hadic apod. , když jsou kvůli montáži konektory rozpojený. hlavně ty konektory co jsou pod cívkama (lambda).
4. když to nepomůže, tak diagnostika.
2. odpojit baterii a zase zapojit (při vypnutým zapalování)
3. odpojit baterii (při vypnutým zapalování) a rozpojit konektory a zkontrolovat jestli v nich není voda. voda se tam často dostává např. po výměně termostatu, těsnění pod hlavou, hadic apod. , když jsou kvůli montáži konektory rozpojený. hlavně ty konektory co jsou pod cívkama (lambda).
4. když to nepomůže, tak diagnostika.
fiat punto II 1,2-8V (44KW)
předpokládám že plyn je ovládán elektronicky - takže kontrola snímače polohy pedálu plynu a snímače polohy škrtící klapky je začátek.
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
dobré ráno, dnes sa aj nam odrazu pocas jazdy rozsvietila zlta kontrolka a napis check engine, kedze mrzlo, pocas toho sme mali zapnute kurenie v aute, zrazu vsak klesla teplota motora podla rucicky na minimal, tak sme vypli kurenie a pokracovali bez neho, zlta kontrooka stale svieti, neskor sme vyskusali zapnut kurenie ale vzdy po kratkej chvili klesla rucicka ukazovatela teploty. Je sobota a najblizsi servis fiat daleko, nestalo sa to niekomu z vas? neviete co by sme mali skontrolovat? vdaka.
Tak jsem měl taky problém s kotrolkou "check engine". Auto nemělo výkon a jelo na 3 válce(takže sem z toho měl fabii HTP). Odvezl jsewm do fiatu a měl jsem špatnou cívku (1100Kč). Ale ta stará byla jen navlhlá, po vyčištění funguje ale pro sichr jsem jí nechal vyměnit.
Grande Punto 1.4 16V T-Jet