Nejede - polosa?

Tlumiče, pružiny, kola, pneumatiky, brzdy, řízení

Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman

Odpovědět
peta
Fiaťák

Nejede - polosa?

Příspěvek od peta »

Právě mně dovezla odtahovka. Před kruháčem jsem podřadil na dvojku a multipla nic. Rychlosti jdou normálně řadit , ale auto se chová jako kdybych tam měl furt neutrál. Předtím naprosto bez problému. Spojka měněná před 1/2 rokem. Nevíte někdo co to může být?
Reklama

dedo.miki
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: pomoc nejede

Příspěvek od dedo.miki »

peta píše:Právě mně dovezla odtahovka. Před kruháčem jsem podřadil na dvojku a multipla nic. Rychlosti jdou normálně řadit , ale auto se chová jako kdybych tam měl furt neutrál. Předtím naprosto bez problému. Spojka měněná před 1/2 rokem. Nevíte někdo co to může být?
A poloosi sú v poriadku?Nie su utrhnuté?
lacin
Znalec

Příspěvek od lacin »

Jo, to vypada na vybehlou poloosu. Na puntu uz sem videl, ze praskl drzak na prevodovce, motor se nahnul dopredu, vyzula se poloosa a bylo vymalovano. A to vse na rovince bez nerovnosti v rychlosti asi 30 km/h.
Hustokrutost
peta
Fiaťák

Příspěvek od peta »

Poloosa to asi nebude , protože tachomrtr se nehne, kdyby vypadla poloosa tak tachometr bude ukazovat že jedu
dedo.miki
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

peta píše:Poloosa to asi nebude , protože tachomrtr se nehne, kdyby vypadla poloosa tak tachometr bude ukazovat že jedu
Skúste zaradiť rýchlosť bez spojky či zachrastia zuby ak áno tak je to v prevodovke ak nie tak spojka.
Alda
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alda »

Jednou se mi něco podobného stalo a byl to vyskočený čep, který unáší poloosu (nejsem automechanik, možná to říkám nepřesně). Při snaze rozjet se, se auto ani nehlo. Je ale pravda, že tachometr šel.
Každopádně po odtahu na laně (cca 8km) a poté co jsem si sehnal náhradní převodovku, tak sednu do auta a najednou vše v pohodě - čep se tam zase vrátil.
Opatrně jsem dojel ke známemu a ten mi ten čep pojistil svárem.
Podotýkám, nebyla to Multi...
1,6 16V BiPower
Odpovědět

Zpět na „Multipla | Podvozek“