MOJE PUNTO 1 - ukažte ta svoje;-) Matto

Každý má zde možnost si založt solo diskuzi o svém Puntu

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Matto
Všeználek

Re: MOJE PUNTO 1 - ukažte ta svoje;-) Matto

Příspěvek od Matto »

:lol: tak tak, aspoň máme na čo spomínať :D
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
Reklama

HIISS
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HIISS »

Vám zavidim ze ste to stihly este pred zaprasenim,fakt ten prach sadol kade len to bolo mozne ci nemozne a hlavne na kila..o diskoch ani nehovorim vsade v kazdom luci a z peknych ciernych pneumatik od oživovača boli takmer spat sive.Tiez som bol si dneska ho sam tam pofotit ak uz kazdy bol prec,nevedel som odhadnut na ktorej trave ci pri vode ste boli,ja som ho sfotit trocha nizsie hned pri vode na kamenoch po pravej strane kde sme sa fotily vsetci po jazde,a potom este vyssie na trave..Chcel som co najlepsie pozadie aby neboli v nom ziadne auta,zabradlie,ludia ale cista zelen,ci boda s kamenmi,ved neskor hodim foto,
F.Punto MK1 , 1.2 SX 60 43Kw
Obrázek
My Topic
Facebook >> Erik Palenčár
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

no ja vďačím za to Petovi,(813) :wink: , on prišiel s tým nápadom ísť ich spolu pofotiť a musím povedať, že sú to najlepšie fotky Punťa aké mám :D
813
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od 813 »

Nie Petovi ale Mirovi 813-je len abecedna skratka mena, ale som rad ze si sa na to podujal, hlavne ze bola sranda...
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

hop.sorry :oops: , ja som s tých mien dopletený :) podľa nickov si to lepšie pamätám :D
pepaxx
Znalec

Příspěvek od pepaxx »

nazdar

musim pochvaliť aj tvoje autičko....je super ten lak mu dodal na kráse ....tá farba ked si mi cez zymu písal že je to jedna z najkrajších farieb mal si pravdu jednoducho ked je čistá neviem sa na to tvoje auto vinadívať...a tá koža tá mu sedí nechaj ju tam kludne aj celý rok
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

díky :wink: som velmi rád, že sa páči, tá kožka bola povedal by som, že na dlhšiu dobu posledná úprava čo sa týka exteriéru, taký zlatý klinec :D , teraz chcem trošku zapracovať na technike ( brzdy,gumy,podvozok), nech môžem s tebou aspoň v tých zákrutach dlhšie držať krok :lol:
HIISS
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HIISS »

Lak urcite vynikol,ma pekny lesk modry,,hoci som stary videl len na fotkach ale posobil dost vytahane ,predok auta je taktiez pekny aj s tou kozkou,aj bez nej by bol,akurat stale si vycitam co prinesie to po case ak ti tam stale pojde voda a bude drzat vlchkost,zacne chytat hrdzu a podobne,preto som proti nej,nejakym tym kamienkom urcite zabrani ale stale zostava odkrity hlavne celi naraznik a zvysok kapoty,takze neviem ale ja by som to riesil asi radsej bez nej,a tolko dal kapotu nastriekat ked doraz aj kazdy druhy rok ak by som bol taky puntickar,inak nato ze su kola 14-ky vyzeraju celkom fajn,limce dnes bezia a dokazu vyzdvihnut kolesa
F.Punto MK1 , 1.2 SX 60 43Kw
Obrázek
My Topic
Facebook >> Erik Palenčár
813
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od 813 »

Ja mám kožku na kapote ako imidžovku, čo sa hrdze týka je to blbosť, :roll: nepočul som, že by to tam hnilo- možno ak sa s autom nejazdí a stojí to tam bez vysušenia. Jediné čo od nej ostane, je jemný film zažratej špiny, ktorý treba zaleštiť raz za čas oživovačom na laky. Vždy keď auto umývam ju dám dole, umyjem aj kapotu a pohodička. Umývam keď doprší, čiže pekne sa presuší a šup znova na auto. Keď sa tak zamýšlam, neviem kde by to malo hniť, keďže kapota je plynulá, zinková voda ti po nej stečie dole a mená sa kde držat ako napr. za lištami, lemy a pod.
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

tak tak, kožka tam asi zostane po celý rok, aj ked som ju pôvodne chcel iba na zimu, ale ako píše 813, je to imidžovka a na Punte ich zatial veľa nieje a pristane mu, a tú hrdzu neriešim, uvidím čo to bude robiť časom, ale pravidelne po daždi ju budem dávať sušiť, pri umývani tiež samozrejme, dať ju dole z kapoty je záležitosť 1 minúty :)
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

tento týžden konečne vymenená olejová vaňa, zo starej už nejaký čas szlil olej a spolu s ňou pri 183 000 km vymenený aj olej ( Castrol Magnatec 10w-40), no a ked už bolo auto na zdviháku, poobzeral som aj stav podvozku, kedže ma tento mesiac čaká STK:/, tak začnem pekne od predu:

Obrázek
-tam to vyzerá celkom dobre, akorát vlnovec je trošku obitý, ale diera v nom nieje to je hlavne :)

Obrázek
-podlaha, tá je v poriadku, žiadna hrdza, akorát zadrbkaná od oleja, ktorý tam odfukovalo zo starej olejovej vaňe, výfuk taktiež ako nový :)

Obrázek
-zadná náprava/ramená, tá je na tom najhoršie, aj ked naštastie hrdza zatial iba povrchová, chcem to vybrúsiť ocelovým kartáčom a potom zrejme streknúť bodyčkom, alebo niečim podobným, nech to na STK tak nesvieti, inak silentbloky aj uloženie je v poriadku :)

Obrázek
-no a koncový tlmič, s toho som bol prekvapený v akom je stave, kedže komplet výfuk od katalizátora som pred cca 2,5 rokom menil, ale opäť to nieje až také hrozné ako to vyzerá, diera nieje nikde, takže takisto sa chystám obrúsiť ho a natrieť farbou na pece, no tento krát nejakou poriadnou :wink: , pretože naposledy som ho striekal čiernym sprejom na výfuky a nemalo to žiadny účinok :(
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

no a vdaka pepaxxovi :wink: sa mi podarilo zohnať zadné kotúčové brzdy z Punta GT :D , takže ma čoskoro čaká výmená bubnov za kotúče, zatial som ich aspoň troška skultúrnil :D no a po výplate kúpim nové kotúče a dostičky, kedže staré už neboli v 100% stave, nech mám s nimi na nejaký čas pokoj :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

dnešný nákup :D
SAM_1125.JPG
SAM_1125.JPG (160.67 KiB) Zobrazeno 2890 x
kotúče Brembo - 25€/ks
platničky TRW - 25€/sada
lanovody ručnej brzdy na GT -19€
čiže skoro 100vka v pi... a to sú ceny ešte dosť zrazené :mrgreen: , ale teším sa , dúfam, že to bude za to stáť :D
ak všetko vyjde, vo štvrtok by mali byť na aute :)
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

tak hotovo, zadné kotúčové brzdy z Punta GT namontované na aute :D
brzdy 1.jpg
brzdy 1.jpg (155.73 KiB) Zobrazeno 2864 x
brzdy 2.jpg
brzdy 2.jpg (156.88 KiB) Zobrazeno 2864 x