Výměna výfuku

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
blba blondyna
Začátečník

Výměna výfuku

Příspěvek od blba blondyna »

Ahoj. Vím že mám jen hloupé dotazy (taky jsem blonďatá), ale jsem v rozpacích. Zítra mi kamarád bude měnit výfuk (střed a zadek), původně jsem chtěla do servisu, ale on to umí, nabídl se a bude to rychlejší. Určitě si nic neřekne za práci a nastane trapas. Poraďte mi, kolik je běžná cena za montáž výfuku? Nepředpokládám velké komlikace, leda snad že prdne příruba a bude ji muset zavařit. Práce odhadem na hodinku i s cigárama, říkal. Tak kolik mu mám dát? Radši být za blba tady, než pak tam.... Děkuju!
Punto MKII, 1.2 8V, r.v.2001, najeto 105 000 km
Reklama

oldoss
Znalec

Re: Výměna výfuku

Příspěvek od oldoss »

Pokiaľ je to "origo" výfuk a nie nejaký lacný poliak, ktorého bude musieť poľ dná dopasovávať a má zdvihák alebo aspoň jamu tak by som mu dal ja neviem 150-200 korun, 5-7Eur asi menej ako viac. Neni to zase taká robota i keď prihodiť sa môže všeličo.
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
dusan.dd
Fiaťák

Příspěvek od dusan.dd »

keďže fajčí a je to dobrý priateľ,tak predpokladám že nebude chcieť nič zobrať,tak 2 cigarety+zapalovač nič nepokazia :D
Fiat Punto 1.2 16V 3D,r.v.2004
blba blondyna
Začátečník

Ehm...no tak origo výfuk to není, je to samozřejmě polský výfuk zn. Polmostrow. Origo výfuk jsem tam dala posledně, byl drahej jako prase, teď mu nejsou ještě ani 3 roky a je kompletně v hajzlu......tudíž do výfuků a do Fiatů obecně už neinvestuju (ačkoli Starline též nekupuji, že). Je to ale přeci výfuk přímo pro tenhle typ a motorizaci, mám ho i se závěsovým a spojovacím materiálem a porovnám-li ho s tím italským šmejdem, nevidím rozdíl, takže co by měl popasovávat? No uvidíme. Teď jsi mě teda zase vyděsil! Každopádně ale díky za reakci, každá rada dobrá.
Pet
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pet »

no,ja pomahal bratranci menit vyfuk na golfu, taky nebyl origo a byla to akce ma cely dopoledne... byl vetsi nez original a furt to tam nechtelo vlezt:)
Mladej veterán a leštěnka: Mazda 323F BA r.v94
Daily car: Mazda 323F BA r.v.97
Daily car: Fiat punto 1.1 na prodej
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=CUUGRYfwHrg
blba blondyna
Začátečník

My jsme to nakonec vyměnili za hoďku i s vařením příruby, ale od tý doby už to bylo 3x na rampě, pořád si to sedá a pořád musím dotěsňovat. Naštěstí na to zatím stačí pasta. Ale je to hrozný s..ní s tím, osobně nechápu, jak tam namontovali ten předchozí výfuk, co byl vcelku. My museli koncovku uříznout flexou, aby se to dalo vůbec vyndat. A mimochodem - 3 roky starý originální náhradní díl vypadal hůř, než polskej výfuk po 5 letech, co na jaře sundali z auta mámě ...
rogi
Znalec

Příspěvek od rogi »

vo fabrike sa montuje výfuk jednoducho, všetko je tak navrhnuté pri skladaní aby to bolo čo najednoduchšie, originál výfuk tak krátko aby vydržal to sa mi nechce ani veriť, mál aj na plášti original číslo vyrazené? inak rúra nevydrží ani na iních autach :-) ale obal na tlmiči by mal vydržať aj ked sa vnutro rozpadne :-)
Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
blba blondyna
Začátečník

To nebyl ten původní. To byl už měněnej, ale originální náhradní díl. Nedávala jsem ho tam já, byl to servis Fiat.
Naposledy upravil(a) blba blondyna dne 17 zář 2011, 08:15, celkem upraveno 1 x.
racer
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od racer »

dvoje cigára stačej až až. žádná věda to není. střední díl polmostrow jsem dával ten je v pohodě (tam žádný komplikace nejsou). u zadního jsem měl problém (nebyl to polmostrow, ani jinej polák ale něco jinýho už nevim co), že byl o dost delší tlumič (ten tlustej válec) než u origa a docházelo ke kolizi s nápravou když seděly lidi na zadních sedadlech, takže při výberu zadního dílu na to je potřeba brát zřetel (to že píšou že je to na ten model neznamená že to 100% pasuje). taky je dobrý dát i nový těsnění na tu přírubu před vlnovcem.
fiat punto II 1,2-8V (44KW)
slavek311
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od slavek311 »

Polských výfuku bych se až tak nebál.Mám ho 3roky a rezavý je "zatím" jen ve svarech.Já ho dával v celku.Měnil jsem ho sám,jen zvedlé pod heverem,chyběla mi jedná ruka,tak jsem ten konec podkládal hranolkama.Trvalo to asi necelé 2hodiny.
Pokud je to dobrý známy,tak bych to viděl na láhev "Myslivce" a třeba to s kamarádem i vypít :lol:
Stilo hatchback 1,6 r.v.01,Ba+CNG
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“