Punto MKI 1,1 r.v.94 - Svíčka, cívka.. ?
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Punto MKI 1,1 r.v.94 - Svíčka, cívka.. ?
Ahoj, vím že téma "jede na tři válce" je tu už snad 20x, ale nikde jsem nenašel odpověď na to co potřebuju..
Takže od začátku : Přetrhl se mi rozvodový řemen. Za opravu+odtah jsem dal 6 660,-
Když jsem vezl auto ze servisu zpět domů (cca 30km), nejdřív šlapalo jako hodinky. jinak bych ho ze servisu ani nepřebíral.
Zhruba v polovině cesty jsem si všiml snížení výkonu, později jsem zjistil, že jedu na tři válce.. (Jsem totální laik a mám to auto asi 5 měsíců)
No.. Zjistil jsem že první svíčka má zlomené to keramické těsnění okolo, nicméně ani po její výměně stále neháže jiskru. všechny ostatní ano.
Takže v tuhle chvíli čekám na pondělí a zkusím koupit novou cívku..
Ale chtěl jsem se zeptat -
1. Kdyby byla v háji cívka, tak by přece nejely dvě svíčky, ne jen jedna, ne ? když z té cívky jsou dva kabely ke dvěma svíčkám..
2. Mohla ta cívka odejít kvůli te svíčce s prasklou keramikou? (Jestli to třeba nějak neprobíjelo nebo tak)
3. A nakonec - Je jen náhoda že se mi to stalo skoro hned po výměně rozvodů? Hned v servise i pulku cesty to jelo krasne, stalo se to až cestou při vyšších otáčkách.
Budu moc rád za jakoukoliv odpověď
Takže od začátku : Přetrhl se mi rozvodový řemen. Za opravu+odtah jsem dal 6 660,-
Když jsem vezl auto ze servisu zpět domů (cca 30km), nejdřív šlapalo jako hodinky. jinak bych ho ze servisu ani nepřebíral.
Zhruba v polovině cesty jsem si všiml snížení výkonu, později jsem zjistil, že jedu na tři válce.. (Jsem totální laik a mám to auto asi 5 měsíců)
No.. Zjistil jsem že první svíčka má zlomené to keramické těsnění okolo, nicméně ani po její výměně stále neháže jiskru. všechny ostatní ano.
Takže v tuhle chvíli čekám na pondělí a zkusím koupit novou cívku..
Ale chtěl jsem se zeptat -
1. Kdyby byla v háji cívka, tak by přece nejely dvě svíčky, ne jen jedna, ne ? když z té cívky jsou dva kabely ke dvěma svíčkám..
2. Mohla ta cívka odejít kvůli te svíčce s prasklou keramikou? (Jestli to třeba nějak neprobíjelo nebo tak)
3. A nakonec - Je jen náhoda že se mi to stalo skoro hned po výměně rozvodů? Hned v servise i pulku cesty to jelo krasne, stalo se to až cestou při vyšších otáčkách.
Budu moc rád za jakoukoliv odpověď
- Reklama
- skybar
- Zkušenej Fiaťák
Re: Punto MKI 1,1 r.v.94 - Svíčka, cívka.. ?
Skúšal si premerať kábel(či nie je preručený) ku dotyčnej sviečke,pri výšších otáčkach a zaťažení či sa to náhodné nalomenie kábla neprepálilo,ktovie čo s tým robili keď ti zlomili porcelán na sviečke,možno to má súvis,teda skús to pemerať.
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.
No ten kabel mám náhodou náhradní, ale žádná změna.
Tak to bude asi ta cívka.
K těm tvým otázkám:
1. ne, zní to logicky,ale ne
2. nemyslím si, stejně je to zapojené vůči kostře
3. spíš je to blbá náhoda
K těm tvým otázkám:
1. ne, zní to logicky,ale ne
2. nemyslím si, stejně je to zapojené vůči kostře
3. spíš je to blbá náhoda
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Tyhle věci se občas stávají, většinou odejde cívka proto, protože už je načnutá, protože jsou moc velký mezery mezi elektrodama na svíčce a když to trochu proženeš. Takže asi náhoda. Jinak vše bylo řečeno.
Jo a mimochodem, co ti v tom servise všechno dělali?
Jo a mimochodem, co ti v tom servise všechno dělali?
Hustokrutost
lacin:
Drážkový řemen 300,-
Napínací kladka 650,-
Rozvodový řemen 610,-
režijní materiál 150,-
technický benzín 200,-
práce 2 800,-
odtah vozidla 800,-
Takhle to mám na faktuře. polovina z tech veci vubec nevím co je, ale když na to koukám, mám pocit že mě celkem okradli :/
A z nádrže se během opravy ztratilo benzínu za asi 300, ale to počítám vyteklo během opravy nebo něco takového.
Jinak moc děkuju všem, mám šílenou radost že existuje takovéhle forum plne ochotných lidi
Drážkový řemen 300,-
Napínací kladka 650,-
Rozvodový řemen 610,-
režijní materiál 150,-
technický benzín 200,-
práce 2 800,-
odtah vozidla 800,-
Takhle to mám na faktuře. polovina z tech veci vubec nevím co je, ale když na to koukám, mám pocit že mě celkem okradli :/
A z nádrže se během opravy ztratilo benzínu za asi 300, ale to počítám vyteklo během opravy nebo něco takového.
Jinak moc děkuju všem, mám šílenou radost že existuje takovéhle forum plne ochotných lidi
Tak za řemeny a kladku jsou ty ceny celkem OK, není to výhra, ale je to v normě.
Není mi uplně jasný co na tom dělali takovou dobu, že si za to řekli 2800 za práci (jakou mají hodinovou sazbu?). Zkušený mechanik tohle udělá do hodiny a půl nejdýl.
Taky nevím na co potřebovali cca 2l technickýho benzínu.(Pokud není očištěný motor, jenž byl předtím neskutečná olejnička - pak by se vysvětlila i ta práce)
A během opravy by žádný benzín téct neměl...To spíš byla hodně dlouhá testovací jízda
Není mi uplně jasný co na tom dělali takovou dobu, že si za to řekli 2800 za práci (jakou mají hodinovou sazbu?). Zkušený mechanik tohle udělá do hodiny a půl nejdýl.
Taky nevím na co potřebovali cca 2l technickýho benzínu.(Pokud není očištěný motor, jenž byl předtím neskutečná olejnička - pak by se vysvětlila i ta práce)
A během opravy by žádný benzín téct neměl...To spíš byla hodně dlouhá testovací jízda
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Ondra to shrnul vystizne. Dvaosum za praci je mazzec... A zkusenej mechanik tohle udela s prstem v uchu do hodiny.
Hustokrutost
no měli to tam týden, nejdřív cosi že objednali omylem díly na 1.4ku motor, pak jsem tam volal takže ok, že muzu si prijet,
a ze to bude stát 2 500,-
Nasedli jsme do fačka.. hodina cesty tam.. přijedem a on na mě 6 600,- :-O
Tak jsme litali po opave, kterou vubec neznam, a shaněli bankomat
Fakt, příště si to opravím radši sám, i kdybych to měl dělat měsíc, ale zadarmo
a ze to bude stát 2 500,-
Nasedli jsme do fačka.. hodina cesty tam.. přijedem a on na mě 6 600,- :-O
Tak jsme litali po opave, kterou vubec neznam, a shaněli bankomat
Fakt, příště si to opravím radši sám, i kdybych to měl dělat měsíc, ale zadarmo
Me po výmene svíček auto nejede jak ma a ani spotřeba neni prave to co byla kdysi. Sem docela laik tak bych mozna potreboval poradit, kde vlastne najdu civku, jak probiha výmena...chci skusit i tuhle moznost opravy dřiv než to budu muset poslat do servisu.
http://lado88.rajce.idnes.cz/Punto
http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=18847
Fiat Punto Mk1, rv.97, Blue Color, 1.1 40kW 55hp, 3dveř :) <3 :)
Renault Megane Sedan, rv.98, Blue-metal color, 1.6 79kW 107hp, full :/
http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=18847
Fiat Punto Mk1, rv.97, Blue Color, 1.1 40kW 55hp, 3dveř :) <3 :)
Renault Megane Sedan, rv.98, Blue-metal color, 1.6 79kW 107hp, full :/