sundání bubnu
Moderátor: peta.smolik
-
- Začátečník
sundání bubnu
zdravím lidičky..prosím moc o radu!jak mám sundat zadní buben?koupil jsem palio,které stálo cca půl roku na zahrade a včera s ním byl na STK.jediný problém je v tom,že mi brzdí zadní pravé kolo.chci sundat buben a nevím jak!kuju za rady!!!!
- Reklama
Re: sundání bubnu
Shoď kolo, povol policajty a sundáš ho. Nesmíš mít zataženou ruční brzdu. A jelikož bude asi mít zárubeň tak si připrav nervy a pořádnej vercajk.
A že máš mít vozidlo zajištěno proti pohybu ti řikat asi nemusím.
A že máš mít vozidlo zajištěno proti pohybu ti řikat asi nemusím.
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
-
- Začátečník
hmmmm,tak kolo sundaný bylo...policajti taky..ale pak konec:-(takže obalit nervy..to bude ono já myslel jestli nemám povolit středovou matici,ale logicky je to blbost:-)...takže DěKUJU!!!!!!
ten buben ti nejde sundat protože je v něm drážka od čelistí,takže pořádný šroubovák a vypáčit ven,povolovat středovou matici je opravdu bezpředmětné
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Nebo je přirezlý k náboji.Vytočit středovou matku a stáhnout i s nábojem.Pokud drží buben za ten vyjetej rantl od čelistí tak žádný šroubováky nepoužívám.Nasadím z5 kolo,stačí na dva šrouby a lomcovat a zároveň otáčet sem tam.Je to dole během chvilky .Samo že středová matka musí být sundaná.
Punto 94' 6speed :-)
Matiz 99'
Fóbia HTP 04'
Matiz 99'
Fóbia HTP 04'
-
- Začátečník
podle mě je to přirezlé k náboji.no zkusim to promazat a uvidime.copak o to,středovou matku bych klíďo vytočil,ale nedostau se tam:-),taky přirezlé:-)))uvidíme..ale dolu to dostat musím!!!jinák zatím díky!!!!!!!!!!!!!!!!
Když po bubnu poklepeš kladivem tak uvidíš jestli se buben z náboje hne nebo né tzn. buben bude třeba na náboji volný,půjde s ním volně točit ale tím že je drážka zevnitř bubnu od čelistí tak nepůjde sundat dolů(tak to většinou bývá) nebo ho máš k náboji přirezlý,ale to jsem ještě neviděl že by byl tak hodně přirezlý že by nešel ani od náboje odklepat
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Ahoj
Bubon sa stahuje z naboja tak, ze do dier v ktorych boli tie navadzacie koliky zaskrutkuj skrutky M10 a stiahnes bubon tym ze ich postupne striedavo dotahujes. bubon nema kuzel
dalsi problem s tou vydratou drazkou v bubne od celusti vyriesis tym, ze cez otvor na bubne, strcis skrutkovac a uvolnis samonastavovac minimalnej vole celusti. viem, ze ked si to este nerobil, tak budes mat problem s najdenim toho spravneho miesta , ale viem ti poradit, ze ked si posvietis do toho otvoru tak uvidis taku pruzinku a take zubky. toto je miesto kde treba s tym skrutkovacom odistit ten samonastavovac a potom sa ti celuste stiahnu a lahko stiahnes bubon dole.
Jano
Bubon sa stahuje z naboja tak, ze do dier v ktorych boli tie navadzacie koliky zaskrutkuj skrutky M10 a stiahnes bubon tym ze ich postupne striedavo dotahujes. bubon nema kuzel
dalsi problem s tou vydratou drazkou v bubne od celusti vyriesis tym, ze cez otvor na bubne, strcis skrutkovac a uvolnis samonastavovac minimalnej vole celusti. viem, ze ked si to este nerobil, tak budes mat problem s najdenim toho spravneho miesta , ale viem ti poradit, ze ked si posvietis do toho otvoru tak uvidis taku pruzinku a take zubky. toto je miesto kde treba s tym skrutkovacom odistit ten samonastavovac a potom sa ti celuste stiahnu a lahko stiahnes bubon dole.
Jano
-
- Začátečník
tak chlapy buben sundanej !!!ted mám problém s tím samostavem..když jsem ho dával zpět tak jsem ho uplně zasrouboval.zkusil jsem ručku a kolo nebrzdí.četl jsem že se ten samostav sám nastavý,ale pořád je to stejný.nemám to zase sundat a nastavit ho na přibližnou délku co byl???nebo je zakopanej pes jinde?díky za odpovědi!!!
ten nastavovac minimalnej vole, ktory som spominal, je samo nastavitelny, ked zabrzdis prevadzkovou brzdou tak je pocut ako preskakuju tie zubky az sa vymedz vola celusti. rucna brzda sa nastavuje dosponovanim bowdenu.
pravdepodobne ty mas iny system a ty musis tu tycku predlzit podla opotrebovania celusti, (nemas samonastavovac vole)
pravdepodobne ty mas iny system a ty musis tu tycku predlzit podla opotrebovania celusti, (nemas samonastavovac vole)
Asi má ten samoštel se závity,tam to trvá trochu dýl než se to nastaví,obzvlášť pokud ho úplně zatočil.Asi by bylo rychlejší to znovu rozebrat,vytočit přiměřeně ručně a zase složit...
Punto 94' 6speed :-)
Matiz 99'
Fóbia HTP 04'
Matiz 99'
Fóbia HTP 04'
-
- Začátečník
ten samoštel je asi fakt trochu jinej..tak holt rozeberu a trošku víc vyšroubuju.pak napíšu jak a co.DÍKY!!!!!
měl sem to samý. našteloval na min v domění že se to samo nastaví a ono nic. systém je všude stejnej, ale v tý min poloze to nemá šanci přeskočit (asi je to neorig. paknama). nastavil jsem to ručně zhruba a dobrý
fiat punto II 1,2-8V (44KW)
-
- Začátečník
tak o víkendu to zkusim nastavit a pak napíšu jak a co!
-
- Začátečník
tak vše v pořádku..auto brzdí skvěle...díky za rady!!!!!!