Viem, ze tema diagnostika je dost citliva tema a nie kazdy je ochotny sa podelit so skusenostami.
Mam doma octaviu ktoru si diagnostikujem sam cez KKL kabel (origo ziadna cina ani klony) a jeden znamy ma poprosil ci by som mu nevedel zdiagnostikovat jeho punto r.v. 1996 1.2 MPI (model asi 75) zistoval som si info na nete jedny pisu ze sa to pomocou KKL kabla, ini zas pisu ze sa to neda
mam FiatECUScan 2.5 registrovanu verziu, KKL kabel a oba konektory na vyrobu redukcie
no predtym ako sa pustim do stavania redukcie a pripojenia na PC sa chcem spytat, ci sa mi tu redukciu vlastne oplati vyrabat a ci by bolo mozne zdiagnostikovat RJ motora
dakujem za odpovede a zelam pekny zvysok dna
Diagnostika 1.2 MPI '96
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
Re: Diagnostika 1.2 MPI '96
Kedysi som pouzival Fiat StarTrek, ale ten dokazal len zobrazit realne hodnoty, ale aj s tym som bol spokojny. Na citanie zavad som mal taky program cez prikazovy riadok, uz si nepamatam nazov. Potom som vsak objavil IAW ECU scan a to je bomba. Pouzivam to sice na 55, ale mal by byt kompatibilny aj so 75. Tento program cita realne hodnoty, zapisuje do grafov, cita pamat zavad, maze pamat zavad, dokonca sa daju kotnrolovat aj jednotlive akcne cleny (volnobezny ventil, paliv. cerpadlo a pod.). Napisali ho taki nadsenci a dost casto ho updatuju a vylepsuju. Mozem len odporucit co najnovsiu verziu.
http://iaw-scan.sourceforge.net/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pouzivam obycajny genericky KKL kabel, ono je to jedno, sak ten kabel je len obycajny prevodnik seriovo-USB, vsetko ostatne robi software. Treba zistit ktory drat je K-linka a ktory L-linka, napojit KKL kabel na spolocnu zem s autom (hocikde na kostre) a niekde na +.
Ono Fiat ECU scan tieto starsie modely nedokaze robit, mozno len airbag alebo ABS jednotku, ale nie motor.
Snad som pomohol.
http://iaw-scan.sourceforge.net/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pouzivam obycajny genericky KKL kabel, ono je to jedno, sak ten kabel je len obycajny prevodnik seriovo-USB, vsetko ostatne robi software. Treba zistit ktory drat je K-linka a ktory L-linka, napojit KKL kabel na spolocnu zem s autom (hocikde na kostre) a niekde na +.
Ono Fiat ECU scan tieto starsie modely nedokaze robit, mozno len airbag alebo ABS jednotku, ale nie motor.
Snad som pomohol.
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km