Odchadzaju poistky Punto Mk2

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
nicco.ts
Fiaťák

Odchadzaju poistky Punto Mk2

Příspěvek od nicco.ts »

Ahoj
Mam problem s vypadavajucimi poistkami. Je to asi zlozite vyriesit na fore, ale skusim. Mozno aspon niekto odporuci dobreho autoelektrikara (Brno,CR).
Zacalo to po 15 minutach jazdy. Zastali sme natankovat, po nastartovani uz nenabehla pristrojovka - nesvietili kontrolky, nesli rucicky a nesiel PP, iba hodiny. Zistil som, ze odisla mala cervena poistka pristrojovej dosky, ktoru som teda vymenil a vsetko bolo ok - ostala svietit iba kontrolka airbagu a blikala kontrola airbagu spolujazdca. To som planoval vyriesit vyresetovanim v servise neskor.
Pokracovali sme v ceste. Po 45min jazdy sme zisli z dialnice a zastali sme na stopke. V tom momente zhasol motor a nesiel znova nastartovat.
Zistil som, ze odisla velka zlta poistka spinacej skrinky. Vymenil som ju. Nastartovali sme a po 10minutach jazdy sme zastavali na cerpacej stanici a tesne pred zastavenim zase zhasol motor. Zase odisla rovnaka velka zlta poistka spinacej skrinky.
Uz mi ostala iba velka cervena (silnejsia, myslim ze 50ka), tak som ju tam dal a dosiel do servisu. Tam mi vymazali kontrolku airbagu a premerali baterku ci to niekde neprebija. Toto bolo ok.
Povedali mi, ze bude asi niekde preruseny kabel a niekde bude skratovat. Je to ale ako hladat v kope sena. Odporucili mi najst schopneho elektrikara, co to vsetko premeria.

Ako by ste to riesli vy? Nie je nejaka stopa, ci nebude chyba v pristrojovke a ci ju nevymenit alebo nemohlo to byt tym, ze ostal svietit airbag a pokracovali sme v jazde?
Diky
Punto Sporting 1.2 16V 59kW 2002 - 188A6000
Reklama

nicco.ts
Fiaťák

Re: Odchadzaju poistky Punto Mk2

Příspěvek od nicco.ts »

V servise vymenili velku zltu poistku a nieco premerali. Vsetko vyzera byt OK. Poistka zatial drzi.
Budem to musiet otestovat, pretoze kym nezistim pricinu, tak je riziko s tym niekam ist. Skusim zapnut vsethy spotrebice a prevetrat to na dialnici.
Je mozne, ze doslo k pretazeniu kabelaze, ze tam furt svietil a blikal airbag spolujazdca a isli sme s tym 90km namiesto vymazania chyby v servise?
Pepik
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepik »

Problém v kabelech se mi jeví jako velmi málo pravděpodobný.Spíše problém může být v nějakém vypáleném konektoru od přechodového odporu i v té spínací skříňce jsou kontakty velmi blízko sebe a je tam častý pohyb.Já bych to řešil tak,že bych si do přívodu téhle pojistky vřadil proudový bočník a z něj vyvedl měřící vývody na měřák(nejlépe klasický ručkový) a ten umístil na přístrojovku abych ho pořád viděl a měl neustále pod kontrolou protékající proud.Viděl bych jaké a kdy tam tečou proudy a hlavně kdy příjde ten skratový.Jestli přchází náhle nebo postupně.A z toho by se už dalo lecos vydedukovat.
Punto II-SX,8V,3 dv.r.v.2000
nicco.ts
Fiaťák

Příspěvek od nicco.ts »

Auto teraz testujem, skusil som vsetky spotrebice, ktore som pouzival, ked sa to stalo, ale vsetko je ok.
Apropo cena takej poistky moze byt 1E (obchod) ale aj 71Kc(servis).
Z elektrikou nemam ziadne skusenosti, takze ak sa to prejavi znova, tak to dam asi elektrikarovi na premeranie, pripadne mi zapoji ten merak a budem to testovat sam.
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“