Brzdy ... prosim o radu
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Brzdy ... prosim o radu
Ahojte
No neviem ako začať ale tak skrátka počas zimy niejaké tie výmole , diery ved viete ako to chodi .. predvčerom som dal vymeniť celu nápravu , čapy . nápravnicu , uloženia tlmičov , a aj predne kotúče + doštičky a zadné čeluste . Prišiel som pre auto sadol vo vnútri som nepočul žiadne búchanie nič všetko pekné tvrdé ... a tak som si povedal že vyskúšam aj tie nové brzdy ... Rozbehol som punto asi na 90 km/h a stlačil som pedál a nenormálne sa všetko začalo chvieť ... triaslo sa všetko okolo mňa sklá proste všetko volant , rádio .... Spomalil som skúšal som pri 50 - 60 km/h brzda a vobec nič . Tak mi to nedalo rozbehol som sa na 110 km/h a stlačil som pedal a auto postupne spomaľovalo ale nič sa netriaslo až keď prislo na hranicu 90 - 80 - 75 kmh vtedy to opať začalo .... Tak som volal do servisu tak že objednajú nové kotúče ... "KVALITNEJŠIE !" pýtam sa preto lebo na tých starých mi to nerobilo a to boli už v dosť katastrofálnom stave ... Može to byť tými kotúčmi ??? Ďakujem
............... PUNTO 1,2 SX 60 44kW ..... Malá raketka ...........
No neviem ako začať ale tak skrátka počas zimy niejaké tie výmole , diery ved viete ako to chodi .. predvčerom som dal vymeniť celu nápravu , čapy . nápravnicu , uloženia tlmičov , a aj predne kotúče + doštičky a zadné čeluste . Prišiel som pre auto sadol vo vnútri som nepočul žiadne búchanie nič všetko pekné tvrdé ... a tak som si povedal že vyskúšam aj tie nové brzdy ... Rozbehol som punto asi na 90 km/h a stlačil som pedál a nenormálne sa všetko začalo chvieť ... triaslo sa všetko okolo mňa sklá proste všetko volant , rádio .... Spomalil som skúšal som pri 50 - 60 km/h brzda a vobec nič . Tak mi to nedalo rozbehol som sa na 110 km/h a stlačil som pedal a auto postupne spomaľovalo ale nič sa netriaslo až keď prislo na hranicu 90 - 80 - 75 kmh vtedy to opať začalo .... Tak som volal do servisu tak že objednajú nové kotúče ... "KVALITNEJŠIE !" pýtam sa preto lebo na tých starých mi to nerobilo a to boli už v dosť katastrofálnom stave ... Može to byť tými kotúčmi ??? Ďakujem
............... PUNTO 1,2 SX 60 44kW ..... Malá raketka ...........
- Reklama
Re: Brzdy ... prosim o radu
pochybujem. Väčšinou vibruje zvlnený kotúč. Ale nie nový. Nové kotúče sú od výroby vyvážené a rovné. Najskôr sa stala chyba pri montáži bŕzd, alebo nábojov.
mk2b 1.4 16V 5D
jestli ti při tom nepulzuje pedál, tak to kotoučema nebude.
fiat punto II 1,2-8V (44KW)
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
To je úplně normální... Vůbec to neřeš... Destičky si musej sednout... Než si sednou může to párset km trvat
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Za svůj motoristický život jsem měnil (nebo nechal měnit) destičky zhruba 15x a nikdy se mi výše uvedené nestalo. Destičky mi sedly vždy po prvním zabrždění.
Reklamoval bych to.
Reklamoval bych to.
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
Mne to vybrovanie auta robil v zadu elipsovitý bubon. bol nový a zlý od výroby
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
No já sem brzdy měnil vloni a taky to vibrovalo a pak si sedly a přestalo to čert ví teda čím to asi mohlo bejt Superkvalitní desky i kotouče STARLINE tak fakt nevim ale při předposlední výměně kotouče i desky Brembo to taky nesedlo hned a když zalovím v paměti tak si vzpomínám že kdysi jeden odborník na brzdy tvrdil že je to normální jev ale asi jak u koho
Punťa fire, Rosso Tiziano
Zdravim chcem, sa opytat, ze co by som mohol mat zle.
prava zadna bubnova sa zadrhava ale iba pri pouziti rucnej brzdy. Pri prevadzkovych brzdach funguje vse jak ma.
Co mam opravit, vdaka za radu
prava zadna bubnova sa zadrhava ale iba pri pouziti rucnej brzdy. Pri prevadzkovych brzdach funguje vse jak ma.
Co mam opravit, vdaka za radu
Čierny Punťo 11/07 Mk2b 60
6speed píše:Nejspíš lanovod...
hrdzavy z vnutra? zalomene lanko?
aky je postup, resp ako postupovat ked chcem dat dole bubon. mal som dole skrutky ale bubon nechcel ist.
Sundej ho i s nábojem.Vyloupni středovej deklík,vytoč matku a stáhni ho i s nábojem a ložiskem.Potom už ten náboj z bubnu lehce vyklepneš
Punto 94' 6speed :-)
Matiz 99'
Fóbia HTP 04'
Matiz 99'
Fóbia HTP 04'
kurna to je take zlozite to zlozit dole?6speed píše:Sundej ho i s nábojem.Vyloupni středovej deklík,vytoč matku a stáhni ho i s nábojem a ložiskem.Potom už ten náboj z bubnu lehce vyklepneš
Zdravim
pouzijem predosli topic, ako zistim ci mam Punto vzadu ABS alebo nie. idem menit pakne a su k mani take i onake.
da sa to podla VIN? 1,2 8v rv 07 Mk2b
dik
pouzijem predosli topic, ako zistim ci mam Punto vzadu ABS alebo nie. idem menit pakne a su k mani take i onake.
da sa to podla VIN? 1,2 8v rv 07 Mk2b
dik
-
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
pokial mas abs mala by ist do naboja nejaka elektrika, ak nemas tak tam ide len kovova hadicka s brzdovou kvapalinou
FIAT PUNTO II 1.2 8V 44kW EL
2009 -- 129,6dB
2010 -- 133,5dB
http://fotoalbumy.azet.sk/xeromax/my-punto/
http://www.xtuning.tk
2009 -- 129,6dB
2010 -- 133,5dB
http://fotoalbumy.azet.sk/xeromax/my-punto/
http://www.xtuning.tk