Jakou hlavu řadicí páky?
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto, zokot
-
- Začátečník
Jakou hlavu řadicí páky?
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jakou koupit hlavu řadící páky, tak ,aby pasovala a nebila se stím kroužkem pro zpátečku.
Punto MK2, bohužel, často se stává, že mi zůstane v ruce, tak mohli by jste mi doporučit nějakou, která tam bude fest držet? Dík
Punto MK2, bohužel, často se stává, že mi zůstane v ruce, tak mohli by jste mi doporučit nějakou, která tam bude fest držet? Dík
- Reklama
Re: Jakou hlavu řadicí páky?
Já ji přilepil Také mi zůstávala v ruce. Vypadlo tam nějaké kovové (plastové) pero a jelikož nejsem první majitel,tak ani nevím jak vypadalo.(už tam nebylo)
Sbohem. :-)
-
- Začátečník
čím si to tam přilepil , smím li se zeptat??? Já už tu hlavu mám totiž vychozenou, nejenom že je uvolněná směrem nahoru, ale taky tak 4mm do strany, tuším do levé...
- phaeton_esc
- Zkušenej Fiaťák
silikon by mohl na to lepení fungovat docela dobře
bylo
Fiat Punto Mk1 1.7D 1996
je
Fiat Stilo MW 1.6 16v 2004 LPG BRC
Fiat Punto Mk1 1.7D 1996
je
Fiat Stilo MW 1.6 16v 2004 LPG BRC
Chtěl jsem se zeptat, jaká je šířka tyče u MK1? Šla by tam hodit tahle: http://www.auto-doplnky.com/univerzalni ... 01427.html?
ex Fiat Punto '96 60SX white
Lancia Lybra '01 LX 1.6 SW
- zokot
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
odhadem šla.
Jinak kdyby ji nekdo chtel, tak sedla jako prdel na hrnec, akorat se samozrejme musela fiknout ta radici tyc (je moc vysoka). A drzi perfektne i bez lepeni. A vypada super.
ex Fiat Punto '96 60SX white
Ahoj, chcel by som sa opýtať akú kúpiť hlavicu riadiacej páky na môj fiatík Punto MKII,je tam ten krúžok pre spiatočku.V jednej mototechne som to zháňal priamo na punto a predavač mi povedal ,že mi to môže objednať, ale stojí 60€.Nemusí byť zrovna zo zlata a posiatá diamantami, nie je nejaká lacnejšia náhrada?
No já s tou koulí měl taky problém. Nějak dost pochybuju že je tam nějaké zajištění, podle mne je jen naražená. Když jsem auto asi pře 110000 km přivezl z germánie, tak mi taky po pár měsících zůstala ta koule v ruce a navíc mi na křižovatce vyskočilo to péro co vrací kroužek zpátečky Když jsem to prohlížel, tak praskl ten plast co je kolem tyče řazení. Povedlo se mi sehnat v podstatě zadarmo jinou (starší) a pokud jsem to mohl posoudit, tak je ta páka jen opatřená "tisícihranem" a na něj je koule s trochu měkčím plastem prostě naražená. Před asi půl rokem se koule asi vymačkala, protože když jsem za ni zatáhl zůstala mi v ruce, byl jsem zrovna na cestách, tak jsem zvolil řešení nikterak složité a sofistikované prostě jsem vzal kousek papíru, ten jsem položil na tyčku a kouli tam narazil, tím se vymačkaný prostor asi zaplnil azatím to drží už ten půlrok
Taky jsem sháněl že bych to nahradil, ale většinou je u hlavice napsáno že to není pro vozy s pojistným kroužkem. Ale pro odvážné (nebo kamokadze?) jsem narazil i na info, že pojistka jde vyhodit, protože je to vlastně jen trubka s rozšířením a pak jde řadit reverz pez pojistky a hlavice tedy může bý jakákoli. Jestli to jde nevím, asi ano, nezkoušel jsem to.
Taky jsem sháněl že bych to nahradil, ale většinou je u hlavice napsáno že to není pro vozy s pojistným kroužkem. Ale pro odvážné (nebo kamokadze?) jsem narazil i na info, že pojistka jde vyhodit, protože je to vlastně jen trubka s rozšířením a pak jde řadit reverz pez pojistky a hlavice tedy může bý jakákoli. Jestli to jde nevím, asi ano, nezkoušel jsem to.
Jen k tomu silikonu, ten bych určitě nepoužil, ale epoxy a i vteřiňák by byl lepší.
vitaml@volny.cz
Fiat Punto 2 ELX - 1,2/8V, 2001, 125 tkm
Brno
Fiat Punto 2 ELX - 1,2/8V, 2001, 125 tkm
Brno
Nevím, já bych rozhodně nevolil epoxy nebo vteřiňák. Důvod je prostý, pokud se něco podělá a bude nutné tu kouli sundat, tak s epoxydem nebo vteřiňákem to nejspíš nepůjde, takže to skončí buď rozbitou koulí, nebo poškozenou pákou.
Já zatím jezdím "s papírem" a pohoda. Asi bych pokud bych nebyl líný, volil kydnout tam kousek plastu z tavící pistole a rychle narazit, to by mělo jednak držet a jednak i jít sundat. A kdybych chtěl být extra akční, možná bych i z vnější strany toho krčku zkusil dát něco kovového (pásku drát) aby to nemělo šanci prasknout (Mně ta první koule praskla asi proto, že se povysunula a držela jen na konci, ale nezkoumal jsem to, mechanik mi ji vyměnil v podstatě zadara)
Já zatím jezdím "s papírem" a pohoda. Asi bych pokud bych nebyl líný, volil kydnout tam kousek plastu z tavící pistole a rychle narazit, to by mělo jednak držet a jednak i jít sundat. A kdybych chtěl být extra akční, možná bych i z vnější strany toho krčku zkusil dát něco kovového (pásku drát) aby to nemělo šanci prasknout (Mně ta první koule praskla asi proto, že se povysunula a držela jen na konci, ale nezkoumal jsem to, mechanik mi ji vyměnil v podstatě zadara)