starter
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
Re: starter
Jestli točí pomalu,tak asi nejspíše bude propálený komutátor(stator)!SS píše:pri zahrati motoru u 1 6 toci starter jako by byla vybita baterie nevi nekdo cim to je
Vada uhlíků,nesedí nebo opravdu je propálený komutátor!!
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
startér
Dělalo mi to taky a v servisu mi opravili startér (asi jen vyčistili) a dali novou volnobězku (tedy nevím co to je) a už rok mám klid.
špatné startování
Mám ten samý problém. Myslel jsem si že to dělá baterka. Nechal jsem ji nabít ale vše beze změny. Asi to je ten starter. Kolik asi tak stoji oprava?? Tak priblizne??
Ešte pred opravou štartéra, by som vyčistil kontakty pomocou kontoxu na baterke a štartéry. Poriadne utiahol. Mal som problém so slabým točením štartéra. Prvý krát to bola odtrhnutá kostra, a druhý krát prasknutá svorka na kladnom póle baterky. Kým som na to prišiel vymenil som baterku, uhlíky, rotor. Nič nepomáhalo. A nakoniec to bola taká prkotina.
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
NZD
so startovanim sa aj mne nieco nezda, mam 1.9TD 100, a pri zhaveni mi od motora ide taky divny zvuk, take jemne rapkanie, skonci ked dozhavi a zhasne kontrolka, ale nie su to zhavice, ani nic na startri, netusim co to moze byt, neviete?
re:
dela mi to uplne to same. Kdyz je studenej motor, tak to chytne na drc, ale kdyz se zahreje a zkusim znovu nastartovat tak to zni jako by byla slaba baterka a nenaskoci to ..Premeril sem s kamaradem odpor a takovy parady na svorkach baterky,pojistkach,ukostreni a nakonec i ve spinaci skrince a vse v poradku. Ted je bravo u mechanika. Kdyz zjistime kde je zakopanej pes, tak napisu.
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: re:
Je potrebné vymeniť púzdra .sopta píše:dela mi to uplne to same. Kdyz je studenej motor, tak to chytne na drc, ale kdyz se zahreje a zkusim znovu nastartovat tak to zni jako by byla slaba baterka a nenaskoci to ..Premeril sem s kamaradem odpor a takovy parady na svorkach baterky,pojistkach,ukostreni a nakonec i ve spinaci skrince a vse v poradku. Ted je bravo u mechanika. Kdyz zjistime kde je zakopanej pes, tak napisu.