Takze mozem kludne tankovat 98-ku?
Vdaka
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Ja mám Punto MK1 55s a jazdím na 98 od kedy viem že sa to predáva a potom prišiel Shell 100 oct . Nemám problém a nabehal som na to už 90 000km . Rozdiel medzi 95 a shell 100oct je poznať aj bez úprav motora!Bukshi píše:Caute, mam taku blbu otazockuv manuali pre Punto 2 r.v. 2002 pisu ze tankovat 95-ku ... ked tam natankujem 98-ku bude to ok? teoreticky ak dobre viem tak je tam v 98 len menej vody a prisadovych prvkov co by asi nemalo vadit
cize by to mal byt cistejsi benzin ...
Takze mozem kludne tankovat 98-ku?
Vdaka
Málo oktanů je rychlá KO, moc oktanů pomalá smrt ...majco píše:Ja mám Punto MK1 55s a jazdím na 98 od kedy viem že sa to predáva a potom prišiel Shell 100 oct . Nemám problém a nabehal som na to už 90 000km . Rozdiel medzi 95 a shell 100oct je poznať aj bez úprav motora!
![]()
vyskúšaj jeden krát natankovať plnú nádrž V-pover a kašli na teoriu možno pochopíšPatrik píše:Málo oktanů je rychlá KO, moc oktanů pomalá smrt ...majco píše:Ja mám Punto MK1 55s a jazdím na 98 od kedy viem že sa to predáva a potom prišiel Shell 100 oct . Nemám problém a nabehal som na to už 90 000km . Rozdiel medzi 95 a shell 100oct je poznať aj bez úprav motora!
![]()
taky záleží jak jezdíš - viz co se stalo Lacinovi. Motor je naoptimalizovaný na dané OČ paliva pro "běžné" jízdní podmínky a dále pro co nejširší rozsah podmínek.
Taky zajímavá filosofie - koupit si nejslabší (~ nejlevnější) motor co jde, a pak solit peníze do o 5Kč /l dražšího V-power Racing 100 ? Pro mne trošku nepravděpodobná realita, že by někdo tohle vydržel dělat po dobu 90.000km ....
To není teorie - to je objektivní fakt (měření na brzdě). Nicméně jsem to zkoušel na mém předchozím autu (Uno Turbo i.e.) i služebáku Mondeu ST200, a nic jsem za normálních okolností nepozoroval - snad bych na okruhu při přehřátém motoru něco pocítil. Jinak fakt nic - sorry ale já 1-2% výkonu navíc prostě nepoznám.majco píše:vyskúšaj jeden krát natankovať plnú nádrž V-pover a kašli na teoriu možno pochopíš![]()
Jenom malá poznámka. Že jsi natankoval Shell V-Power ještě neznamená, že měl oktanové číslo 98. Prodává se i 95.Bukshi píše:odjazdil som jednu nadrz s Shell V-Power ale moc rozdiel nebol - teda mozno fakt minimalny(a mozno aj to len placebo
)
takze tam pojde pekne 95-ka - prave som bol na dlhsej ceste s 95-kou - 50% dialnica 140 km/h - 30% mimo 90-100 km/h a 20% mesto 60 km/h
pocitac ukazuje 17,4 km/l => 5,8 l na 100 kmklima + 3 ludia + batozina + 185/60 R14
Mno já stebou zas tak nesouhlasim jezdil jsem na klasickou 95 od agipu pak jsem přešel na 95Vpower ze začátku nebyl žádnej rozdíl ale po ujetí tak 7 tis. začal bejt motor o dost tišší a ochotněji reagoval za plynem.Patrik píše:Ceny benzinu jdou nahoru, tak jsem se práskl přes kapsu ještě víc, a do úplně vyprahlé nádrže svého Punta jsem natankoval plnou Shell V-Power 95. Litr stál 33.50, což je o 1.5 Kč víc oproti obyčejnému Shell N95, takže nádrž mne vyšla na cca 1500Kč ...
Pln zvědavosti jsem zkoušel s motorem všechno možné, od studování běhu volnoběhu zastudena i zatepla, Shellem zdůrazňované akceleraci na neutrálu i na cestě, vytáčení motoru pro plný výkon i jeho šepot při ekonomické jízdě.
Mohu říct jediné:
Mezi Shell N95 a Shell V-Power 95 jsem nenašel sebemenší rozdíl. Motor se chová naprosto stejně, má stejný naprosto stejný výkon a naprosto stejnou spotřebu. Znám svůj motor dobře a znám dobře trasy na kterých jsem jej zkoušel, takže věřím plně tomu, co říkám. Rozdíl je jedním slovem nulový.
Snad by se palivo projevilo při dlouhodobém používáním, při přímém porovnání se však vliv neprojeví.
Někdy, až dostanu zase odměny do výplaty, a budu mít právě vyprahlou nádrž, vyzkouším i V-Power 99.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | kia-club.net | suzuki-forum.cz |