HELP - někdy neukazuje tachometr
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
HELP - někdy neukazuje tachometr
Zdravím všechny, nevíte, kde by mohla být závada???
Prostě někdy tachometr ukazuje a někdy ne. (chvíli jo, chvíli ne)
Konektor (jestli to byl teda ten správný) od převodovky jsem očistil a nastříkal kontaktolem, ale bez ůspěchu. No, viděl bych to na nějakej vakl kontakt, ale kde hledat??
Prostě někdy tachometr ukazuje a někdy ne. (chvíli jo, chvíli ne)
Konektor (jestli to byl teda ten správný) od převodovky jsem očistil a nastříkal kontaktolem, ale bez ůspěchu. No, viděl bych to na nějakej vakl kontakt, ale kde hledat??
FIAT PUNTO 1,7TD elx
Lancia Kappa Kombi 2.4i 175koní
- Reklama
No jo, to je tezky. On muze byt KO i ten generator impulsu. A muze byt KO i v prevodovce ten nahon tachometru (generatoru). Ale to je nejhorsi varianta. Zkus zezadu na pristrojovce zahrglat s konektorama. Zkus, kdyz to zrovna nebude ukazovat pobouchat pristrojovku. Je mozny, ze nejakej vakl bude i uvnitr. Zlaty dobry stary mechanicky pohony tachometru...
Hustokrutost
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Tak problém je přímo v tachometru (v budíku). Je to vyběhaný a zasekávaj se tam ty plastový převody.
Popis jak to funguje: Na převodovce je snímač, dočetl jsem se, že by měl dávat 16impulsů na metr. Dál, přímo v přístrojovce je destička (A/D převodník) kterej reguluje otáčku motůrku, kterej točí s počítadlama a přes kluznou spojku je na to připojená ručička.
Odzkoušet se to dá jednoduše, jestli to máte taky "vyběhaný" jako já. Rozebrat, do motůrku vede červenej + a černej - drát. Takže, připojit na ně napětí z regulovatelnýho zdroje a koukat se, jestli to bude ukazovat, nebo jestli se to bude sekat. (to napětí je kolem 2V). Mě se zasekává motůrek, asi z důvodu, že se tam šprajcujou vyběhaný (plastový) šnekový převody. Bohužel promazat to nestačí, takže budu muset vyměnit celej tachometr, ale naštěstí ho mají všechny 1,7TD stejný ve všech výbavách (minimálně S a ELX)
Popis jak to funguje: Na převodovce je snímač, dočetl jsem se, že by měl dávat 16impulsů na metr. Dál, přímo v přístrojovce je destička (A/D převodník) kterej reguluje otáčku motůrku, kterej točí s počítadlama a přes kluznou spojku je na to připojená ručička.
Odzkoušet se to dá jednoduše, jestli to máte taky "vyběhaný" jako já. Rozebrat, do motůrku vede červenej + a černej - drát. Takže, připojit na ně napětí z regulovatelnýho zdroje a koukat se, jestli to bude ukazovat, nebo jestli se to bude sekat. (to napětí je kolem 2V). Mě se zasekává motůrek, asi z důvodu, že se tam šprajcujou vyběhaný (plastový) šnekový převody. Bohužel promazat to nestačí, takže budu muset vyměnit celej tachometr, ale naštěstí ho mají všechny 1,7TD stejný ve všech výbavách (minimálně S a ELX)
FIAT PUNTO 1,7TD elx
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
No tak v tvim případě bude stačit "posunout ručičku, pokud to teda ukazuje stále se stejnou odchylkou. Asi to měl někdo rozdělaný a sundal ručičku a už ji nenasadil stejně jak byla.feldino píše:Mne kilometre dobre ukazuje to som sledoval hned ako som na to prisiel ze mi zle ukazuje rychlost.
FIAT PUNTO 1,7TD elx
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Chcel by som sa spytat v com je problem ak sa my rucicka trasie od 0-60 a vo vecsich rychlostiach okolo 100 ukazuje uz pekne plynulo mam mechanicky nahon cize lanko od prevodovky a uz som ho aj vybral z buzirky a namazal vazelinou a islo opet pekne asi 20km a potom sa to zasa posr.lo moze bit problem na v budiku???dik
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Kmitanie tacha
Hlavne nech nieje prudký ohyb lanka a mazať olejomktorý netuhne pri nizkych teplotách.75ka píše:Chcel by som sa spytat v com je problem ak sa my rucicka trasie od 0-60 a vo vecsich rychlostiach okolo 100 ukazuje uz pekne plynulo mam mechanicky nahon cize lanko od prevodovky a uz som ho aj vybral z buzirky a namazal vazelinou a islo opet pekne asi 20km a potom sa to zasa posr.lo moze bit problem na v budiku???dik