SVĚTLA: Nesvítí potkávačky
Moderátor: peta.smolik
SVĚTLA: Nesvítí potkávačky
Ahoj,
mam dve pandy 1.2 r.v. 2005,
u jedne prestaly manzelce svitit potkavaci svetla, zarovky jsou ok, pojistky (u motoru i pod volantem) taky a relatka co jsem nasel taky (postupne prehodil jsem rele na svetla s rele na vetrak a zpet, skoro mam pocit ze to ma na svetla jedno spolecny, aspon ve skrince u motoru).
Dalkove a obrysove funguji, pri prepinani cvaka nejake dalsi rele ktere jsem nenasel (ve volantu?).
Kde muze byt chyba? A jak se da vymontovat ona cvakajici vec, doufam ze relatko neni integrovano v pacce aby to bylo nalezite drahe a mohl jsem se nechat radne ovexlovat v servisu
Dekuji za radu, 3b
mam dve pandy 1.2 r.v. 2005,
u jedne prestaly manzelce svitit potkavaci svetla, zarovky jsou ok, pojistky (u motoru i pod volantem) taky a relatka co jsem nasel taky (postupne prehodil jsem rele na svetla s rele na vetrak a zpet, skoro mam pocit ze to ma na svetla jedno spolecny, aspon ve skrince u motoru).
Dalkove a obrysove funguji, pri prepinani cvaka nejake dalsi rele ktere jsem nenasel (ve volantu?).
Kde muze byt chyba? A jak se da vymontovat ona cvakajici vec, doufam ze relatko neni integrovano v pacce aby to bylo nalezite drahe a mohl jsem se nechat radne ovexlovat v servisu
Dekuji za radu, 3b
- Reklama
Re: potkavaci svetla
někdy se stává, že vlivem přepínaní blinkrů se sdružený ovladač v místě zapínání potkávaček vydře nebo taky zoxiduje... práce je to ne delší dobu, když se to řeší...
ale koukl bych se na kabely vedoucí v dolní části bodycomputeru.. tuším, je to ten spodní svazek...odtud jsou napájena hlavní světla.. v bodycomputeru je taky relé na přední světla, takže pokud je špatný přívod signálu pro sepnutí potkávaček, tak může způsobovat ono cvakání a nesepnutí světel
co jsem slyšel, tak díky dennímu svícení jsou mírně tyto kabely přetěžovány a přepalují se.. zkuste s tímto konektorem zahýbat a vizuálně zkontrolovat.
ve volantu určitě relé není
ale koukl bych se na kabely vedoucí v dolní části bodycomputeru.. tuším, je to ten spodní svazek...odtud jsou napájena hlavní světla.. v bodycomputeru je taky relé na přední světla, takže pokud je špatný přívod signálu pro sepnutí potkávaček, tak může způsobovat ono cvakání a nesepnutí světel
co jsem slyšel, tak díky dennímu svícení jsou mírně tyto kabely přetěžovány a přepalují se.. zkuste s tímto konektorem zahýbat a vizuálně zkontrolovat.
ve volantu určitě relé není
dekuji
mate me prave to, ze pocitac "vi" ze ma mit klopena, na displeji se rozsviti nastavovani naklapeni a dokonce jde naklapet, jen nesviti.
zkusit tedy najit bodycomputer a prislusne rele (nenasel jsem)
mate me prave to, ze pocitac "vi" ze ma mit klopena, na displeji se rozsviti nastavovani naklapeni a dokonce jde naklapet, jen nesviti.
zkusit tedy najit bodycomputer a prislusne rele (nenasel jsem)
relé je zabudované v bodycomputeru, takže nebude jednoduše dostupné, dle mě to vypadá, že je problém pouze s napájením a ne ve spínači tzn. signál na aktivaci světel funguje, takže buď to bude opravdu pokažené relé (to jde ale slyšet při zapnutí světel). pokud ho uslyšíte, tak bude problém v kabelech....
vyzkoušejte tedy, jestli se při otočení spínače na páčce ozve z oblasti bodycomputeru cvaknutí... pokud ne, tak by bylo třeba asi zajet na diagnostiku nebo zjistit, jestli to neni sw chyba nebo vyndat cely bodycomputer, rozebrat a zjistit, zda je relé vyměnitelné...
vylučte zatím chybu relé tedy jeho "uslyšením"
vyzkoušejte tedy, jestli se při otočení spínače na páčce ozve z oblasti bodycomputeru cvaknutí... pokud ne, tak by bylo třeba asi zajet na diagnostiku nebo zjistit, jestli to neni sw chyba nebo vyndat cely bodycomputer, rozebrat a zjistit, zda je relé vyměnitelné...
vylučte zatím chybu relé tedy jeho "uslyšením"
rele je slyset uplne normalne, vcetne prislusnych zmen na palubce, jen to nesviti
abych pravdu rekl, netusim na ktery z te hromady dratu se mam zamerit
abych pravdu rekl, netusim na ktery z te hromady dratu se mam zamerit
při pohledu na bodycomputer je to prostřední široký konektor.. hned ten blízko těm žlutě razícím pojistkám...
od pravé strany toho konektoru to je 7-8 nebo 8-9 pin
a díval jste se na pojistky?
od pravé strany toho konektoru to je 7-8 nebo 8-9 pin
a díval jste se na pojistky?
dival a preventivne je i povymenoval
az dorazim domu tak promerim obe pandy zda se chovaji na prislusnem pinu jinak
az dorazim domu tak promerim obe pandy zda se chovaji na prislusnem pinu jinak
ještě upřesnění: každé je napájeno zvlášť, takže jde o 2 kabely a ne jeden....
tak jak to vypadá? došlo k nějakému pokroku?
tak jsem vytahl sedy konektor uplne vespodu, 6. a 7. osazeny pin z leva (7-8. kdyz pocitam i krajni prazdne) byl krapet upaleny, tak jsem to ocistil, v konektoru povyhtahl, klestema trochu zmackl at to ma kontakt a narval ho zpet (zavungovalo jen prave, po zopakovani postupu cisteni a mackani uz obe)
da se nekde koupit novy konektor pripadne i piny ze bych je rovnou precvakal nez abych vytahoval ty stare?
ma smysl tomu dost chatrnemu konektoru ulehcit ze misto svetel bych pridelal relatka a tlustsi drat (+ prislusne pojistky) nebo je nejaka oficialni doporucena metoda?
da se nekde koupit novy konektor pripadne i piny ze bych je rovnou precvakal nez abych vytahoval ty stare?
ma smysl tomu dost chatrnemu konektoru ulehcit ze misto svetel bych pridelal relatka a tlustsi drat (+ prislusne pojistky) nebo je nejaka oficialni doporucena metoda?
o oficiální opravě jsem neslyšel.. jinak se na polském aukční portále prodává tohle : http://allegro.pl/item760996424_wtyk_zl ... _f_va.html" onclick="window.open(this.href);return false;
je to v podstatě konektor s párem nových napájecích drátů... jen je problém to nějak zařídit.
s relátkem to není špatný nápad. zřejmě máte pandu ve verzi dynamic, takže Vám palubní přístroj nefunkční žárovku hlásit nebude, tudíž nevidím problém to takto vyřešit....
je to v podstatě konektor s párem nových napájecích drátů... jen je problém to nějak zařídit.
s relátkem to není špatný nápad. zřejmě máte pandu ve verzi dynamic, takže Vám palubní přístroj nefunkční žárovku hlásit nebude, tudíž nevidím problém to takto vyřešit....
60 pln je celkem hodne na to co to je
ten konektor se propalil ze nedrzi moc pohromade, takze proto bych ho rad vymenil, zadny servis, treba dojacek, tohle neprodava?
a pandu mam 1.2 VAN, nejsocialnejsi 1.2 se ctyrma kolama, abs a airbagama
ten konektor se propalil ze nedrzi moc pohromade, takze proto bych ho rad vymenil, zadny servis, treba dojacek, tohle neprodava?
a pandu mam 1.2 VAN, nejsocialnejsi 1.2 se ctyrma kolama, abs a airbagama
ale pokud vím, tak na bodycomputeru v místě připojení světel jsou přece samci, takže bych jen koupil fastony a napojil přímo všechny kabely... a na ten plastový konektor bych se vykašlal....u nás nikde zatím nevím, že by se prodával
jako napichat tam jen tyhel piny jako z mini iso kontektoru
http://www.levnealarmy.eu/car-audio-912 ... e-877.html a nechat to ve vzduchu?
ten konektor ma preci jen nejakou mechanickou pevnost a pojistku proti upadnuti, leda bych si udelal obtisk a odlidl si ho, ale prijde mi to moc obtizny, na to ze chci jen konektor
nebo ty zmenseny relatka, jak to stoji 5x tolik co obycejne od stejneho vyrobce (treba bosch)
http://www.levnealarmy.eu/car-audio-912 ... e-877.html a nechat to ve vzduchu?
ten konektor ma preci jen nejakou mechanickou pevnost a pojistku proti upadnuti, leda bych si udelal obtisk a odlidl si ho, ale prijde mi to moc obtizny, na to ze chci jen konektor
nebo ty zmenseny relatka, jak to stoji 5x tolik co obycejne od stejneho vyrobce (treba bosch)
Porucha světla- do světla jde proud ale nesvítí potkávací
lo levého světla mě jde proud ale přesto nejde potkávací světlo, dálkové jde. Koncovku jsem proměřil a prostříkl kontoxem, je v pořádku. Světlo jsem nedemontoval. Žárovky je samozřejmě ok..zkoušel jsem 4 jiné...měl už jste někdo podobný problém, jde světlo nějakým způsobem rozebrat?
Díky
Díky